Výživné a platenie úrazového poistenia

11. okt 2024

Ahojte, vedeli by ste mi rozvedené maminy poradiť? S manželom sa rozvadzam. Mame tri malé deti. V návrhu na rozvod dal návrh na výživné v sume 300 eur. Posiela mi ale len 200 eur, lebo ze 100 eur platí deťom životné poistky. Môže to súd takto schváliť? Už 300 eur na tri deti je žalostne malo, nesúhlasím s tým, aby platiť deťom poistku, keď nemajú na základné veci ako je jedlo, odev a poplatky na školu.
Ďakujem veľmi pekne za radu

pribinak
11. okt 2024

Musí byt jasne stanovené koľko ktoré dieťa bude stanovené
Misko 100
Adam 100
Sofia 100 a až potom že sporenie. Aj pri sporení ľudí byt jasne určené ktorému dieťaťu sa koľko sporí

Navyše presne sko píšeš, najskôr jedlo obuv školské veci a až potom sporenie

Ty musíš dobre vyčísliť náklady na každé diéta

araavdva
11. okt 2024

Ja mám stanovené výživné ktoré mi ma posielať na účet. To posiela ako ma, plus platí poistenie dcére mimo toho.
Výživné v návrhu treba dať klasika výživné a zvlášť sporenie alebo poistenie. Kamarátka ma tak že otec deti platí výživné plus mal založiť účet v banke kde posiela istú sumu a na ten účet nemôže siahnuť do 18 nikto.

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
11. okt 2024

@jakubrianka ja žiadam viac, ale on naschvál dal výpoveď v pôvodnej práci a teraz sa zamestnal za minimálnu mzdu. Ale zarába určite viac, len nie oficiálne.

11mirka22
11. okt 2024

Ty nepozeraj na to koľko zarába, ale koľko potrebujú tvoje deti, aby im nič nechýbalo

11mirka22
11. okt 2024

A poistku samozrejme nemôže zaratavat do potrieb deti. Poistka kryje neočakávané udalosti... Výživné kryje pravidelné a očakávané výdaje..

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
huxy
12. okt 2024

@jakubrianka fu, tak podľa tejto tabuľky by mal môj ex posielať raz toľko. A nehovorím o tom, že ani žiadne sporenie či nič navyše nedáva, neprispieva (ani na lyžiarsky, výlet, strojček, nič).
A momentálne je už skoro rok nezamestnaný, relatívne mladý chlap. Čiže stále som rada, že aspoň to posiela 🤷🏼‍♀️

cacianka
12. okt 2024

@jakubrianka to on dal návrh na 300e, nie autorka.

cacianka
12. okt 2024

@huxy máš možnosť podať návrh na zvýšenie výživného. Ak tvoj ex nie je ťažký invalid, napíš do návrhu aké vzdelanie má tvoj muž, akú profesiu, akú prax a kde, pozri na profesii adekvátne možnosti kde hľadajú jeho profesiu, aký ponúkajú plat, vytlac aj 5 pracovných ponúk, nemusí to byť len v mieste bydliska - on nie je viazaný celodennou starostlivosťou o deti, očr, ( môže mať nadčasy, fušky, brigády,). priloz k návrhu a podľa toho žiadaj stanoviť výšku výživného . Ak súd rozhodne , musí platiť, keď nebude šup exekútor a pekne dá mu to predraží, možno vezme vodičák, alebo ti bude štát platiť náhradné výživné, bez týchto krokov nebude.
Dokonca uved aj tie mimoriadne výdavky , ako napr okuliare, strojček, plavecký a lyžiarsky, škola v prírode, športový krúžok, doučovanie a pod.

huxy
12. okt 2024

@cacianka návrh na zvýšenie výživného som riešila pred vyše rokom. Predtým platil 80€ takže neverím, že by som uspela znovu teraz. Je možné, že keď bude dcéra na strednej (o 2 roky), tak požiadam o zvýšenie.

Mimoriadne výdavky som chcela zahrnúť, no neuspela som. Možno preto, že sa nakoniec podpisovala dohoda 🤷🏼‍♀️

cacianka
12. okt 2024

@huxy je to na tebe, či budeš bojovať, či sú možnosti s netuším prečo si podpísala dohodu, keď je pre dieťa nevýhodná. Nerypem, len píšem.
Dohoda je od slova dohodnúť sa...

huxy
12. okt 2024

@cacianka ja som navrhovala 150€ výživné, plus mimoriadne výdavky. Takže ex bol ten, čo dohodu podpisoval. Ani s tým najskôr nesúhlasil. Až keď na neho aj sudkyňa naliehala. Ale zas mne povedala, že s tými mimoriadnymi nákladmi to tam nevie zakomponovať.

petulda333
12. okt 2024

Svagor plati 250€ na 2 deti,ked to riesili bol bez prace. Drzim palce.

cacianka
12. okt 2024

@huxy takže platí 150, ok, vaša dohoda, ale netuším prečo sudkyňa povedala toto. Kolegyňa to v rozsudku úplne v pohode má.

huxy
12. okt 2024

@cacianka už som vysvetlila. Myslím ze je to preto, že to šlo dohodou a možno vtedy sa to nedá. Keby nesúhlasil a nepodpísal dohodu, tak by musela rozhodnúť sudkyňa a možno vtedy by to šlo 🤷🏼‍♀️

cacianka
12. okt 2024

@huxy kolegyňa tiež mali dohodu, boli u mediátora, všetko si odkomunikovali, spísali dohodu a na súde to už išlo ako po masle. Hmm, aké drobné nuansy rozdielov...

huxy
12. okt 2024

@cacianka tak potom už fakt neviem. Lebo som to priamo písala do návrhu, tie mimoriadne výdavky. Ale povedala, že to nie je možné tak tam zakomponovať.