Výživné a nepravidelný príjem

sharmari
27. aug 2014

Zdravím, potrebujem zistiť pre kamošku:
- potrebovala by som sa poinformovat ako je to s vyplacanim vyzivneho respektive kolko mozem ziadat ak ma ex kazdy mesiac iny prijem, ako takto vypocitat vyzivne?
Tak kto viete, prosím, poraďte. Ďakujem 🙂

guinevre
27. aug 2014

@sharmari Myslim, ze sa berie priemer prijmu za poslednych 12 mes., ale nie som si ista, mozno niekto iny lepsie vie.

bonaqa2013
27. aug 2014

však nech dá na súd o zvýšenie výživného a oni si už s tým poradia. Ak je podnikateľ zoberú do úvahy aj auto, dovolenky, len nech nazbiera čo najviac info. na súde takých poznajú, vykazujú dobre že nie 0 zisk a v garáži aj 2 autá, a pán podnikateľ permamen. snedý. je to prípad mojho ex. Zisk nulový a nehnuteľnosti 2 za 8 a 6 milionov.

sissy27
27. aug 2014

@sharmari ona nech sa nepozerá na jeho oficiálny príjem, ale na potreby dieťaťa, nech si to dá na papier a žiada adekvátnu časť... keďže otecko sa o dieťa nestará osobne a denne, môže zvýšiť svoje pracovné nasadenie a zlepšiť svoj príjem, nikoho nezaujíma, kde zoberie matka financie na potreby dieťaťa, tak prečo brať ohľad na otca? samozrejme v nejakých medziach...

lubica2
30. aug 2014

môj ex tiež chodí na sezonne práce do zahraničia a na súd prišiel s tým, že je nezamestnaný ale já som mu rok predtým robila dan. priznanie a predložila som to aj ked bolo 10 mes. staré, možno by toto bolo riešenie