Výživné a inflácia

taja567
14. nov 2024

Dlho premýšľam nad tým, ako je v tomto štáte riešené výživné na deti pri tomto rýchlom zdražovaní a samotnej inflácii. Nepríde mi prirodzené, že chlapom platiacim výživné na deti sa dvíhaju platy a deťom ostáva stále pôvodné výživné. Mysli na to niekto?

januska12323
14. nov 2024

Na to má myslieť matka a žiadať vyššie výživné.

pieksamaki
15. nov 2024

@taja567 kazda matka má právo požiadať o zvýšenie v. Nejakom časovom intervale

sissy27
15. nov 2024

@taja567 nemyslim si, ze kazdemu automaticky dvihaju plat kvoli inflacii, ked tak potom ho rovnako dvihaju aj pracujucej zene, ktora ma to dieta zverene do starostlivosti alebo tej, ktora plati vyzivne na svoje deti, nie? A samozrejme vzdy je moznost poziadat o zvysenie vyzivneho. Len teda - o kolko sa zvysila inflacia a ako by sa toto percento premietlo do vyzivneho? Bola by to ciastka, ktora ti zasadne zmeni rozpocet? Lebo riesit zvysenie vyzivneho o napr. 7€ kvoli inflacii neviem ci ma zmysel…

sisulia
15. nov 2024

@taja567 Tak je to riesene, ze ked niekto nie je spokojny s vyskou vyzivneho, tak moze ziadat o "prepocitanie a navysenie". Nikto to za nikoho robit nebude.

leo2019
15. nov 2024

Ak sa otec nestará o dieťa alebo s nim netrápi čas skus to. Pretože aj jemu sa zdvihaju náklady. Ďalej obaja rodicia musíte robiť tak aby ste sa vedeli o dieťa postarať. Tiež není v poriadku spoliehať sa len na zvyšovanie platov otcov. Aj v matkynich rukách je aby si zabezpečila lepšie platenú prácu alebo požiadala o zvýšenie platu. Samozrejme je zo strany otca požadovať viac peňazí ak ostáva všetko na tebe.

damian85
15. nov 2024

@taja567 svet by bol o toľko krajší , keby som sa nezamýšlala nad tým čo môže urobiť iný , ale zamyslela sa nad tým čo môžem urobiť ja sama.