Výživné a doklady

6. feb 2023

Budem si dávať žiadosť o zvýšenie výživného na stredoškoláka.Ešte stále sa dokladujú všetky bločky k výdavkom alebo už to nie je povinnosť?Myslím potraviny,drogéria.Vyzivne ma 8r rovnake.Kupujem iba základné potraviny,žiadne kraviny,drogerka tiez,nejaké krémy atď možno raz za pol roka.Kruzky ani výlety nechodí.V podstate nekupujem to iste každý mesiac.K bývaniu a poplatkom doklady mam.Staci napisat pribliznu sumu potravín?

erikaa09
6. feb 2023

Odomna na dvoch sudoch nikto nič nechcel. Zrazu som mierne ziadala o zvysenie a uz blocky. Ale som rovno pred sudom povedala ze blocky neodkladam . Mam vypisi uctu plus bločky od podania navrhu a v pohode.

autor
6. feb 2023

@erikaa09 výpis z účtu prikladam tak či tak,len tie potraviny či sa to ešte dáva do návrhu,zabúdam si brať bločky,je to zvyk.Tak asi lepšie ak ich budem mat?Myslim si,ze ex neverí,ze chlapec kolko zje a bude tam robit sceny.

pribinak
6. feb 2023

Sudca vie koľko stoja potraviny, ak chcú blocky tak za “iné” veci, napr okuliare ortezy zubný strojček lieky …..alebo krúžky športová výstroj hudobne nástroje ….

Štandardne nákupy ako potraviny, klasická drogeria to sa nezvykne pýtať, lebo je to štandard

Ty budeš viac rozoravat o tom, že výživné máš rovnaké 8 rokov, syn viac zje, viac potrebuje do školy, že všetko zdraželo

Plus či otec dáva niečo nad rámec: napr sviatky Vianoce mddd, ….alebo či zaplatil napr nejaký výlet alebo tak

autor
6. feb 2023

@pribinak nedava nic nad ramec,ani sviatky.Iba tieto Vianoce prvy krat.Na kruzky nechodi,ani vylety.Oblecenie kupujem az ked je male,v bazároch,od toho doklad nemam,alebo treba dat aj starsie doklady?Napr.zimna bunda kupena minuly rok,no tu bude nosit aj tak dve sezony.Ja nemam nanho neminiem nic naviac,nemozem si dobolit ani kruzky,vylety,okuliare nosi silne,to raz do roka davame robit.Sporim mu 20€ mesacne.Ani neviem ci do toho ist,v podstate vyzijeme a ex si chce dat o znizenie vyzivneho

pribinak
6. feb 2023

Určite do toho chod

dadis
7. feb 2023

Na 99% mu vyzivne dvihnu a nie znizia. Jedine, ze by sa stal z neho invalid alebo podobny dovod.. Bloky k nakupom - potraviny, drogeria, lekaren - staci zdokladovat podla vypisov z uctu len priemerne mesacne sumy, setrenie daj tiez do vydavkov, aj tie okuliare a skolske vylety - osobne by som vytlacila vsetky akcie a sumy a sudcovi povedala, ze syn sa nemohol zucastnit, lebo si na to prostriedky nemala ( asi mas to vyzivne nizke, ci? )

autor
7. feb 2023

@dadis 120€ na 15 ročného.Ja mám okolo 700,800€,len 450€ ide na nájom.Ex okolo 2000€.Viem,že mu neznížia.Ale naposledy dal pred pojednávaním výpoveď a bol nezamestnaný bez podpory a výživné sa mu tým pádom zdvihlo iba o 20€ a čo tam robil za cirkus,hanba.Suhlasil so zvýšením o 10€ a ak neberiem,tak dáva žiadosť o zníženie.Podla mňa by mu to mohlo prejsť ak zas bude bez roboty.

dadis
7. feb 2023

Najom je polovica 225 (ak byvate dvaja), stravu na 15r mas urcite aspon 150eur, oblecenie aspon 50, kozmetika 15, , pausal, lekaren, zubar, obedy, cestovne, sporenie 20 eur, vreckove - nema sancu na znizenie, ani keby ma minimalny zarobok. Ak bude nezamestnany, sudca bude prihliadat na moznosti zarobku..pokojne ak bude vidiet, ze je spekulant - aj 200 mu moze dat. Moj zaraba 1200 a kazdemu (15r a 13r) plati po 200eur.