Výživné

patricia992
30. mar 2024

Dobry den prajem chcem sa poradit.moj exmanzel chce sa zrieknut platenim vizivneho .exmanžel s nami nezije sme rozvedeny 4roky a na deti plati vizivne iba po 70€na dva deti.Ci mam deti prepisat na partnera kde kazdy mesiac prichadza o 280€.dakujem

sisa_s
30. mar 2024

Deti nie su dom, ze ich prepises na ineho cloveka...

matullienka
30. mar 2024

Zrieknuť platenia výživného? Vy budete obaja jednoduchší, že? On sa nemôže zrieknuť len tak platenia výživného, to ho môže zbaviť len súd a pri malých deťoch to urobí len ťažko. Rovnako ak by si chcel tvoj partner deti osvojiť musí o tom rozhodnutie súd a tvoj ex s tým musí súhlasiť. No tvoj priateľ si tým dá nôž na krk lebo keby ste išli od seba musel by platiť na ne výživné. Deti nie sú auto, že ich budeš prepisovať ako si ty zmyslis a ako ti práve vyhovuje

pribinak
30. mar 2024

Výživné sa píše s “y”

Chce si tvoj súčasný Partner vobec tvoje 2 deti osvojiť? Lebo iba ak by si ich osvojil, teda oficiálne prijal za svoje, teda rozhodnutím súdu, vtedy ex partner mize prestať platiť výživné

dadka1997
30. mar 2024

@patricia992 zrieknuť sa len tak nemôže, a ani deti.. deti su nejaky majetok ze ich niekto prepíše na niekoho ineho ?
Jeho nech hanba facka... a jedine je, ak svojmu partnerovi doverujes si ho najskor vezmi za muža, ani deti nemusi osvojovat aby mal narok na danovy bonus ..

anjelicek26
30. mar 2024

Ved sa s partnerom vezmite a bude aj daňový bonus a aj výživné od ex.

patricia992
autor
30. mar 2024

dadka1997 tak ex manzel sa ani na deti nepyta ako sa maju.ano moj partner si chce osvojit moje deti po ex manzelovi.My spolu cakame male.svadbu planujeme.ale ci bude moct si uplatnit danovy bonus na moje deti neviem.suhlas na zmenu priezviska na partnerova prezvisko mi da Ex manžel.Otec nieje ten co urobi dieta ale ho vyhova

matullienka
30. mar 2024

@patricia992 keď budete manželia tak si bude môcť uplatniť daňový bonus aj bez osvojenia. A zmena priezviska je jedna vec a osvojenie druhá s tým by musel tiež súhlasiť

pribinak
30. mar 2024

@patricia992 najskôr súd musí spravoplatnit osvojenie a až potom biologicky otec prestane platiť výživné

Len aby si vedela tak tvoje deti potom už ani nebudú môcť dediť po biologickom otcovi

patricia992
autor
30. mar 2024

matullienka so zmenou priezviska biologicky otec suhlasi.natyzden mi dava suhlas

patricia992
autor
30. mar 2024

@pribinak mne povedali ze staci suhlas otca biologickeho.A ked by nechcel dat tak ide to sudnou cestou.a mojs deti so smenou priezviska suhlasia

pribinak
30. mar 2024

@patricia992 to je fajn, že biologicky otec súhlasí. Daj si návrh na sud. Súd musí schváliť tvoj návrh. Nestačí te ti povie že ja suhlaism. Potrebuješ aby to súd opečiatkoval
Budeš im meniť aj doklady a na to potrebuješ stempel zo súdu

patricia992
autor
30. mar 2024

anjelicek26 moze si i tak osvojit partner moje deti na uplatnenia danoveho bonusu

patricia992
autor
30. mar 2024

pribinak treba na zmenu priezviska dat niejaku ziadost? A kde ju najdem

pribinak
30. mar 2024

@patricia992 daj si do Google návrh na osvojenie
Návrh na zmenu priezviska maloletého dieťaťa

patricia992
autor
30. mar 2024

pribinak a tu ziadost dat na suf

pribinak
30. mar 2024
patricia992
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patricia992
autor
30. mar 2024

pribinak dakujem pomohli ste mi

matullienka
30. mar 2024

@patricia992 na uplatnenie nepotrebuje aby si ich osvojil ak plánujete svadbu, keď budete manželia môže si uplatniť daňový bonus aj bez osvojenia

judit47
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matullienka
30. mar 2024

@judit47 ale manželka si môže započítať príjem manžela a daňový bonus dostanú aj keď to nie sú jeho deti

vsicka036
30. mar 2024

@judit47 ma narok na danovy bonus na dieta manzela.