Využili ste niekedy služby mediátora?

26. mar 2023

Baby využili ste niekedy služby mediátora? Môžete mi napísať svoju skúsenosť ? Ako dlho trvala mediacia, či ste problém vyriešili atď.
A teda hlavne ma zaujíma, či bol mediator zároveň aj advokát.
Ďakujem

michaela2091
7. apr 2023

Ahoj, áno využili sme,záleží čo ideš riešiť, my sme riešili spory vo vzťahu a zároveň navstevovanie sa kvôli spoločnej dcérke. Mediácia trvala vyše hodiny, no môj bývalý je čistý prípad,ktorému ani tretia osoba nevysvetlí aj keď je nezainteresovaná, takže to skončilo tak,že sa ideme súdiť. Nemusí to byť ale tvoj prípad, mne dobre padlo porozprávať sa tam v trojici, bolo to ako pri psychologovi,len s právnym povedomím. Ale advokát je advokát, mediator je len medzistupeň by som to nazvala, ale má pravne povedomie,takze vie poradiť..Vedia dat iný pohľad na vec, lebo my sme častokrát v záplave emócií zaslepení a nechceme veľa vecí vidieť...mediator spíše dohodu zo stretnutia, ktorá sa dodržiava, v prípade,že je problém môžeš ísť na mediaciu znova, alebo potom už na súd,kde táto správa slúži ako doklad,že snaha o zmierenie bola

autor
9. apr 2023

@michaela2091 ahoj. Ďakujem za komentár. Našťastie, ja mediátora nepotrebujem. Ale keď som sa rozvadzala, tak nám ,,mediáciu" robili tety z UPSVAR. Môj ex je psychopat, vyhrážal sa kadecim, absolútne s ním nebola reč, rozprával úplne nezmysly. Ale tam sme sa na všetkom bez problémov dohodli, čo som bola v šoku. No a teraz žijem v šťastnom manželstve a premýšľam o tom, že by som si spravila kurz mediátora. Príde mi to práca, ktora by mi sedela a dávala myseľ. Lenže nemám vyštudovane pravo,bojím sa,či by boli vôbec nejaki klienti. Mediátori pracujú na živnosť, takže si ich musia zháňať sami a u nás toto povolanie je zatiaľ dosť málo známe.