Odisla som od manzela, mame tri deti. 6-rocny syn zostal s manzelom, a 3-rocna dcera a rocny syn su u mna. Momentalne byvam u rodicov, kde neni vela miesta, lebo tu byva aj brat s rodinou.
Manzel ma byt, ktory prenajima, kupovany pred manzelstvom. Hypoteku platil pocas manzelstva. Bola mu darovana polku domu, ktory sme pocas manzelstva zrekonstruovali. Druha polka doma patri jeho sestre. V podstate ma aj so setrou vyhodil.
Jeho plat je asi 1300 eur. Kolko mozem dostat vyzivne na tri deti? A mam narok aj na nejake vyporiadanie? Ja mam len rodicovsky prispevok. Mam pravo byvat v dome az do vyporiadania? Deti tam maju vlastne izby.
Ty si jablon s toxickou svagrinou?
Píšeš že najstarší syn zostal u neho, tak asi výživné na 3 deti nie
Majetok je jeho, ty mizes žiadať o polovicu ceny splátok ktoré zaplatil počas manželstva a výživné na 2 deti + výživné má seba ako manželku
Ak ste kupovali zariadenie do domu počas manželstva tak aj polovicu z toho. Samozrejme že drahšie veci, nie pribor z lidla za 12 eur
A z coho sa vypocita vyzivne na deti a manzelku? Len z jeho platu? Alebo sa prihliada aj na to, ze byva s rodicmi, nic neplati ...
Ak budeš mať dve deti pri sebe a on to jedno nemôžeš dostavať výživne na 3 deti. Koľko deti budeš mať pri sebe toľko budeš dostavať výživne .Ja nepochopím že si syna nechala tam a tie dve deti si vzala. U mňa čudne nepochopím. Si matkou pre 3 deti nie pre dve. Výživne a rodinné prídavky môžeš dostať len na deti ktoré budeš mať pri sebe. AK manžel si nechá syna 6 ročného u seba budeš musieť aj TY platiť na syna jemu výživné.
@alickapusinka Syn nechcel ist, lebo ho zmanipulovali. Poziadam o zverejnie vsetkych deti do starostlivosti.
na prijem jeho rodicov sa urcite neprihliada syna mozu ponechat aj jemu potom ty budes platit vyzivne na neho
to ze pozidas neznamena ze sud tak rozhodne
ale ak bude nakoniec syn u otca TY budeš mať dve deti pri sebe tiež budeš musieť prispievať na syna. Kamoška tam vzala dcéru syn chcel ostať u otca a platia si navzájom výživne na deti.
Ja chápem že si toho najstaršieho nechala s ním. Zas nie je dobre ťahať decko nasilu a za každú cenu. Niekotre deti z toho majú potom ťažké traumy, kokcu, pockava ju sa, majú nič e mory, dlhotrvajúce tiky, ……
Radšej zobrať so sebou 2 a kľud, ako bojovať a dieťa tá bude neznášať
Požiadať môžeš, ale on urobi zrejme to iste. Skôr by som sa so synom stretla a vysvetlila by som mu situáciu
Aby vedel že aj keď nie ste spolu, že jo lubis, stále na neho myslíš a lubis ho rovnako ako sestričku a bračeka
Skôr by som šla touto cestou ak je to zmanipulované dieťa
@pribinak Manzel chce vsetky deti do starostlivosti a ze nedostanem nic. V dome sa nedalo vydrzat, preto som odisla.
Tak všetky nedostane, to by musel dokázať ze si alkoholička fetakcka ze zanedbavas starostlivosť ze tyras deti a …..navyše s tak maličkým dieťaťom by asi musel zostať doma a nechodiť do prace, čiže to sú len take silácke reči
Ja chápem ze si odišla, ale je to už tak zle, ze sa nedá nič robiť? Máte 3 malé deti….nejaká poradňa, terapeut, …..
@pribinak To sa uz nedalo vydrzat. Manzelova sestra zmanipulovala manzela aj najstarsieho syna.
Tak zmanipulovať 6 ročne dieťa nie je nič razke, smutne že sa človek k niečomu takémuto zníži
Chudák chlapček
Pri výživnom na deti sa vychádza z reálnych nákladov na deti a z nich môžeš žiadať polovicu nákladov, keďže vyživovaciu povinnosť máte obaja....výživné na exmanželku dostaneš len v prípade že nie si schopná pracovať.....
máš nárok len na polovicu splátok hypotéky, ktoré ste splatili počas manželstva. Napr. splatil 10 000 eur počas manželstva, tak máš nárok na 5 000 eur. Nič viac