Vie niekto poradiť, alebo ako vyriešil situáciu z rozdelením bytu po rozvode? Máme 3i byt na ktorom je hypoteka, no je väčšia ako hodnota bytu. Ja na splácanie hypotéky nemám. Alebo by sme sa chceli dohodnúť, že ja tam zostanem bývať s dcérou a ze nebude platiť výživné ale bude splácať za mňa polku z hypotéky, alebo tretia možnosť-ze sa byt predá, z polky vyplatí hypotéku a druhu polku ma vyplati...
Alebo ako ste si vy vyriešili bsm?
Byt je pisany na koho?....Na oboch alebo iba na teba, muza?..
dohodnite sa na vyzivnom vo vyske tvojej polky hypo.. to sa podpise aj pred pravnikom a hotovo .. otazne je ci ty budes mat na to aby si potom vychovala dieta bez jeho penazi a este aj utiahla naklady bytu ... plus nastanu isto problemy ak si najdes partnera neskor a budes s nim chciet byvat -myslim ze ex aj jemu nebude chciet platit byt no ked to bude mat dane ako vyzivne .. ale pocitaj ze to je len do 18 dietata al teda kym studuje a co potom ak sa to dovtedy nesplati?
On bude platit svoju polku hypo+z tvojej casti hypo polovicu??
A banka Vam dala hypoteku vyssiu ako hodnotu bytu?
A nic ste z hypoteky nesplatili?
Neviem, ako by som sa rozhodla. Neviem komu patri ta druha zalozena nehnutelnost. Neviem za aku cenu ste byt kupovali a kolko stoji dnes (ci je cena cca rovnaka, za aku by si kupil byt aj dnes,a lebo je ovela vyssia),ci je unosna vyska splatky atd. Vo vseobecnosti, ak je hypoteka vyssia ako hodnota bytu - tak ak by ste sa dohodli tak, ze byt ostava jednemu z vas - tak ten druhy by mal vyplatit polovicu hodnoty uveru "nad" hodnotou byty. Ak ten co ostava a prepise sa na neho byt aj hypoteka - ten musi mat u banky dostatocnu bonitu, aby mu banka SCHVALILA prenos hypoteky iba na seba.
Nie je možné započítať výživné so splátkami hypo. Ak sa byt predá, tak sa kúpna cena použije v celosti sa splatenie hypo, len prípadný zvyšok sa rozdelí medzi exmanželov.