S bývalým priateľom sme vzali hypotéku na byt, máme 1/ 2 polovicu vlastníctva na byt . On platí už len hypotéku ale ja nechcem byť už vlastníkom tohto bytu. Žili sme v jednej domácnosti v podnájme 3 roky. Vtedy z jeho účtu išli peniaze na hypotéku, ostatné som platila ja co bolo treba. Ja ani kľúč nemám od bytu, on žije tam s priatelkou.Bol niekto v takom situácii ? Mám na peniaze právo keby som trvala na tom aby ma vyplatil? Ďakujem za každú informáciu
ty si to napísala chaoticky...
Kto zapísaný na liste vlastníctva toho bytu, na ktorý ste si vzali hypotéku?
Najprv pekne po poriadku.Bývali ste v prenájme a teraz mate vlastný byt na hypotéku a polka bytu je tvoja polka jeho.Kto je na katastri ako majiteľ nie či máš alebo nemáš nárok dôležite je čo vlastniš.Píšeš hypotéku plati ON a TY chceš byt.Ako ak nie si vlastnička na papieri tak nemôžeš chcieť polku bytu.Máš nárok na peniaze čo si do toho dala ked ste platili ale ak nie si vlastničkou na papieri nárok na byt nemáš.
Bývalí sme v podnájme, medzitým sme brali hypotéku na byt, ktorú vlastníme 1/2-1/2 , takže sme takto zapísané na liste vlastníctva. Nie, ja nechcem byť, len to,aby moju časť vyplatil.
@angelika890725 a hypotéka je len jeho?
@gab1sol od minulého roka áno, 5 rokov sme boli spoludlznici
@angelika890725 priprav si dôkazy koľko si zaplatila zo svojich do bytu a to nech ti vyplatí
načo je komu informácia že ste kedysi bývali v podnájme? 😀 fakt by ma zaujímala odpoveď na túto otázku... a jasne že nemusíš byť viac spoluvlastníčka (inak to mu už vyše roka nevadí? 😁), buď sa dohodnete alebo potom žaloba na zrušenie a vyporiadanie podielového spoluvlastníctva
@angelika890725 ja osobne sa obávam, že ak on bol ten, z ktorého účtu šli peniaze na hypotéku, tak z nich neuvidíš ani cent. napriek tomu, že ty si hradila nejaký nájom. ono jedno s druhým vôbec nesúvisí...
Ved zruste spoluvlastnictvo. To by malo byt v jeho zaujme. Podmien to tym, nech Ta vyplati polovicou zaplatenych splatok, co ste spolu zili v tom byte. Ak ste nieco na zaciatku vlozili ako vklad, tak aj to si vysporiadajte a potom sa vzdaj vlastnictva.
Chod za právnikom a vezmi si zmluvy k tomu
Si polovičný vlastník bytu, máš nárok na polovicu. Je úplne jedno z ktorého úctu sa platí hypo, to nemá absolútne žiadny súvis
presne tak ak máš polku bytu to je jedno odkiaľ sa platí nech TI vyplati chod k dobremu právnikový neľutuj peniaze a nech TI poradi dobre podľa zmluvy a papierov.
Tak v podnájme či hypotéka