Ahojte,ako prebieha vysluch dieťaťa na upsvare? Sme rozvedeni riešime striedavku ktorú ja nechcem. V podstate nic nebráni tomu aby striedavka nebola. Na cocheme nam navrhli aby sme obaja prisli s malou na upsvar aby sme sa rozpravali co dieťa chce s kym chce byt a na zaklade toho co povie mala sa rozhodne ci bude striedavka. S malou som sa rozprávala povedala ze chce byt so mnou viac ako s otcom ale ze pred otcom to nepovie lebo sa boji. Obavam sa ze s kym je povie tomu druhému to co chce pocut. Preto sa pytam ci bude vypocute osamote alebo pred nami. Na cocheme aom pochopila ze bude vypocute pred nami. No ja by som im chcela povedat aby ho pred nami nevypocuvaju aby sa nebala nieco povedat
@nadia89 nič nebráni striedavke tak prečo jej brániš ty? Otec je rovnaký rodič a má také isté právo ako ty. Úplne milujem takéto kravy čo z trucu bránia otcom len preto že majú komplexy samé zo seba. Ešte nedajbože že by si našiel frajerku krajšiu aj lepšiu, to by ešte len nastalo peklo, však?
A prečo sa bojí pred otcom povedať, že chce byť s tebou? Má z neho strach?
@pribinak dcerka bude mat 8 rokov. No viem ze tam bude socialna pracovnicka aj psychológicka.
Ano viem ze ucelovo vravi kazdemu kto chce co pocut, preto ja som aj povedala a hlavne nepresviedcala aby povedala pred nimi nech ze nech bude so mnou,to nie. Hlavne som jej povedala nech povie to co chce ona sama a ako to citi.
@romi2706
@romi2706 je tam totiz to viac faktorov preco nechcem
Komplexy zo seba urcite nemam a vobec ma netrapi ci bude mat nejaku frajerku alebo nie,jednu uz mal a sa podľa vsetkeho asi aj rozisli a malej sa hnusila preto aj nechcela chodit k nemu. A prečo tvrdí ze nechce k nemu? Lebo je jej lepsie pri mne chce byt so mnou u neho nema kamaratky nudi sa tam a vraj jej aj klame v nejakych veciac
@matullienka to neviem preco ,asi aby sa nehneval na nu ked povie svoj nazor, neviem
@romi2706 preco by bola krava...nic take preco si ju takto nazvala nevidim...normalne polozila otazku
@skorpionik30 ja zasa milujem komenty tohoto typu,hned vsetky matky hadzat do jedneho vreca ale nevadi co uz
Určite sa jej budú pýtať ako trávi cas s tebou a ako s ocinom. Tá bude rozvinuté aj to že kde má aké zázemie
@nadia89 neboj malej len povedz, nech sa nebojí povedať pred tetami čo naozaj chce, a že ty ju ľúbiš a aj ľúbiť budeš. Len nech povie pravdu
@matullienka presne tak som jej to povedala ako si napisala. Ona sa vôbec neboji práveže sa tam tesi ako to tam vyzera😁 Len nechce rozprávať pred ex. No co som pochopila ze sa budeme všetci spolu rozpravat,no chcela by som sociálnej povedat aby ju vypočuli samu ak sa to da
@nadia89 čokoľvek čo povie či už pred vami alebo mimo vás budú dané osoby skúmať. To znamená že nebudú pozerať len na to ako sa rozhodla ale aj to čo jej rozhodnutiu predchádzalo, čo k tomu viedlo a ako sa pri rozhovore správa. Ak chce byť naozaj len s tebou ako tvrdí tak to dá najavo. Na to sú tam kompetentné osoby aby rozhodli. Berú do úvahy to že môže byť dieťa ovplyvnené jak jednou tak druhou stranou. S tým sa tam stretávajú denne.
@nadia89 určite sa budú chcieť s ňou porozprávať aj samé, oni sú si vedomé toho, že deti sa správajú a hovoria inak pred rodičmi a inak keď sú samé. Prípadne skús tam zavolať a spýtať sa kurátorky ako ju budú vypočúvať určite ti povie
@matullienka a moze sa stať ze bude vypočuta iba pred nami?
@nadia89 to neviem, skús zavolať a uvidíš veď po ústach ti nedajú za opýtanie. Podľa mňa budú chcieť vidieť ako sa správa aj bez vašej prítomnosti, už nie je taká malá
@kkovacovak a co urcite nerobim ze ju nijako neovplyvňujem ani neprehovoram aby povedala nieco v moj prospech. Povedala som jej nech sa rozhodne ako chce a ako to citi a ako to dopadne tak to bude a rozhodnutie je len na nej
@nadia89 osamote. A ani tí nepovedia, čo sa jej pýtali. Keď ona sama nepovie, nebudete vedieť. Až na súde. Ale pre tvoje dobro, nehuckaj ju. Ubezpeč ju, že nech povie všetko ako to cíti, ako naozaj chce. Nikto sa na ňu hnevať nebude a budete ju obaja ľúbiť. Najhoršie čo môže byť, je keď sa vás dieťa bojí. A nechce ublížiť jednému či druhému.
@nadia89 ja nepíšem že ju ovplyvňuješ. Píšem že pracovníčky kalkulujú aj s takými vecami. Vedia na to prísť ak niekto z rodičov dieťaťom manipuluje. Takže ak chce byť s tebou a hovorí pravdu, ale zároveň povie že chce byť s mužom lebo sa ho, ako píšeš, bojí a oni uvidia neistotu v odpovediach, tak zistia ako to naozaj má.
Ja ti rozumiem. Áno boji sa sklamať ocka. Vie že u teba má istotu tak povie že chce byť teda aj s ockom . Ale bojuj .striedavka je otras pre deti
Dieta povie kazdemu to co chce pocut -lebo vas lubi a nechce vam ublizit.ak povie ze s tebou ublizi otcovi a naopak. Deti nie su hlupe. JE medzi mlynskymi kamenmi- chuda male, uvedomujete si co musi prezivat??
@nadia89 osamote, veď to je pointa. Bude tam kurátorka, možno dve a možno psychologicka.
Veľa závisí od toho koľko má dcerka rokov a podľa toho bude aj ten rozhovor prebiehať
Vieš nechcem rýpať, ale mizno chce byt rovnako s otcom ale boji sa to povedať pred tebou, lebo vie ze to nechceš počuť