Výška výživného u vodiča

mahanka
2. jún 2014

Ahojte, manžel je vodič a ex žiada o zvýšenie o výživné. Ste tu nektorá manželka vodiča, ktorý platí výživné? Z akej mzdy? V akej sume? Môžete aj do IP. Ďakujem

sisaha
2. jún 2014

@mahanka zase sucasna riesi to, čo jej neprináleží... nechapem.. Ak raz ex požiadala o zvýšenie, tak asi má zvýšené finančné nároky na dieťa...

hviezdicka111
2. jún 2014

@mahanka inak myslim, ze nezalezi na tom ci je vodic, alebo nie....ja poznam chlapa, ktory plati na dve male deti z cistej mzdy cca 500-600eur 170eur...ale myslim, ze tam sa beru do uvahy aj ine veci.....tak neviem, ci ti to az tak pomoze.....

monicm
2. jún 2014

@mahanka napr. zamestnanec v žiline a v bratislave zarobí ináč,aj ked robí v porovnateľnej automobilke a tak isto je to aj s kamionistom.pre niečo to zvýšenie žiada,ak je oprávnené a tvoj manžel na to má,tak nie je čo riešiť.a potom, aj keby ti tu niekto napísal,že platí výživne 200€ z čistého 700€,to predsa neznamená,že toľko musí platiť aj tvoj manžel,každý prípad sa posudzuje individuálne

guinevre
3. jún 2014

@sisaha Preco jej to neprinalezi? Je to jej muz, moze sa opytat.

fidorka7
3. jún 2014

mahanka,
to, koľko platí výživné iný vodič na svoje dieťa je predsa irelevantné.
Všetko závisí od príjmu, životnej úrovne rodičov, potrieb dieťaťa, jeho veku a pod.
úplne zbytočne ti niekto odpovie na tvoju otázku, tvoj /váš konkrétny prípad je individuálny.

jamabe
3. jún 2014

@sisaha Prečo by sa nemohla spýtať? Sú manželia a keďže u nás máme také niečo ako BSM - výživné ide aj z JEJ peňazí.. 😉 Tak je zvedavá... no a čo? Veď tu sa každú chvíľu pýta nejaká mamička, koľko je výživné na x-ročné dieťa a nikto nemá potrebu si rypnúť.. a tiež je to individuálne, nie?
@mahanka Fakt je to individuálne a prípadná konkrétna odpoveď by ti aj tak nepomohla...

sisaha
3. jún 2014

@jamabe ano je to individualne, ale bohuzial aj tu na fore, aj v mojom okoli vacsinou tie "nove" manzelky vnasaju zlo do tejto problematiky.. Este som nevidela ani jednu manzelku, ktora by tej manzelovej ex "odsuhlasila", alebo sama navrhla zvysenie vyzivneho na jeho dieta....žial.., pritom za svoje deti by sa bili ako levice

googwife
3. jún 2014

@sisaha veď toto každý sa bije za to svoje dieta

mahanka
autor
3. jún 2014

@sisaha vieš, ak ja v tomto manželstve mám väčší príjem ako manžel a ide to na ex dieťa tak ma asi do toho niečo veru je. A keďže ja mám dve zamestnania aby som uživila svoje deti a mali sme strechu nad hlavou a manžel na úkor ex bude musieť chodiť za prácou na niekoľko týždňov a nebude s nami tak do toho ma veru niečo je.
Na rozdiel od ex, ktorá má 40r. a ešte nikdy nikde nepracovala a je zdravá na rozdiel odo mňa a chodí 2x do roka na luxusnú dovolenku tak asi tak.

Okrem toho - už včera som požiadala admina o zmazanie tejto diskusie.

sisaha
3. jún 2014

@mahanka nuž hold, ale ty si si brala chlapa so záväzkami... takže s takým niečím si mala počítať.. a nesklamala si.., čakala som, kedy pride veta typu:" Na rozdiel od ex, ktorá má 40r. a ešte nikdy nikde nepracovala a je zdravá na rozdiel odo mňa a chodí 2x do roka na luxusnú dovolenku tak asi tak."

mahanka
autor
3. jún 2014

@sisaha 😎

mirica
4. jún 2014

@mahanka no ja ťa asi nepoteším, lebo ak ste manželia, výživné sa neurčuje len s príjmu otca , ale zisťujú aj príjem jeho partnerky, teda tvoj.....preto, že ste manželia Vaša životná úroveň je rovnaká, a tvoj manžel sa teda podiela aj na tvojej životnej úrovni, a jeho dieťa zas na tej jeho. Takže pri určovaní/zvyšovaní výživného budú zisťovať príjem celej vašej rodiny a určovať ho z tejto čiastky.
jamabe má teda podla mnňa pravdu, zakladateľka témy má do toho čo hovoriť, kedže budú pri zvyšovaní brať do úvahy aj jej príjem.

guinevre
4. jún 2014

@sisaha No, a co ked si brala chlapa s dietatom? Ci to znamena, ze vzdy musi suhlasit zo vsetkym co byvala povie?? Kompromis ano, ale odtial potial.

sisaha
4. jún 2014

@guinevre nemusi suhlasit...musi iba akceptovat rozhodnutie sudu, toť vsjo..

guinevre
5. jún 2014

@sisaha Vsak rozhodnutie sudu musi akceptovat kazda strana, nepovedala, ze neakceptuje. Ide o to, ze sa moze sa pytat, ma na to narok, je jeho zena.