Čisto teoreticky. Aká by mohla byt výška výživného pri plate v čistom cez 2000€. Ďakujem.
Tak ja to poznam tak, ze vyzivne na deti (dokopi) by nemalo presiahnut 1/3 muzovho prijmu... ale treba zdokladovat vydavky na dieta a rozdelit na polovicu v hlave a to je suma, ktoru skutocne potrebujes + nejaky bonus na necakane vyssie vydavky ci setrenie pre dieta... a velmi zavisi od veku dietata...
@pribinak matka je na opatrovatelskom príspevku s dieťaťom. Jedno dieťa 7 rokov a druhé dieťa 5 rokov. Predpokladám že dom by sa predal a hypotéka by sa vyplatila a zvyšok rozdelil.
Správ tabuľku nákladov pre každé dieťa + návrhi šetrenie pre deti
Ak je matka na opatrovatelskom tak to znamená že dieťa je zdravotné znevýhodnene
To poriadne rozpis, prilož lekárske správy, ….
300-400 eur snáď minimálne
Čisto teoreticky v každom okrese inak.Ex má taký príjem,niekedy aj málo cez 2tis a z pôvodných 80€ som horko-ťažko vybojovala 140€.Ja v podnájme na rodicaku s dvomi deťmi.Okamzite som si hľadala robotu,takže som mala minimálnu+rodicak,ale 500€ podnájom.Sud moc nebral do úvahy,že on je zahojeny a ja neviem čo skor.
A rozdelenie majetku nemá veľmi vplyv na výšku výživného,majetkové sa robí až po rozvode.Najprv máš rozvod,zverenie,výživné.Majetkove trvá aj roky
@kubkovamama a čo v takom prípade s majetkom? Matke nedajú hypotéku na nové bývanie keďže je na opatrovatelskom.
To ja neviem,musíte sa dohodnúť vzhľadom k diagnóze dieťaťa,či v dome zostaneš ty a vyplatis ho, alebo on..ale ty na vyplatenie samozrejme nemáš. Jedine predať a každý si kúpi svoje.
@kubkovamama pre dieťa by bolo najlepšie ostať v dome. Ale to žiaľ asi reálne nebude. Ďakujem za názor.
@kubkovamama z akého si mesta? Je až neuveriteľné pre mňa, že také nízke výživné Ti odklepli 😱
20-30% z platu. Väčšinou sa to pohybuje na hranici 25-28%. To je taký prvý hrubý odhad.
@kubkovamama to je strašne.divne, že ti takú malú sumu
@kubkovamama no, tak to bola chyba.
@hipuska vieš čo,už som bola po 5rokoch bojovania a doprosovania sa tak vynervačena,že som bola rada,že to skončilo aspoň takto.
@pribinak to či má ďalšiu vyživovaciu povinnosť Napr pri mne vôbec nezohľadnili a dieťa malo 2 roky. A ešte sudky povie to dieťa je malé ono nepotrebuje veci ako 14 ročne dieťa! A otec dietata si môže aj viac utrhnúť od ust.
Taka odpoved neexistuje
Nevieme či má iné vyzivovacie povinnosti, aké má životne náklady, či platí nejaké iné poplatky, ….
Nevieme nič o dieťati, vek, zdravotný stav, krúžky, kde žije, či má nejaké špecifiká, aký príjem má napr matka, ….