Výška výživného pri plate 2 000 eur

6. apr 2023

Čisto teoreticky. Aká by mohla byt výška výživného pri plate v čistom cez 2000€. Ďakujem.

pribinak
6. apr 2023

Taka odpoved neexistuje

Nevieme či má iné vyzivovacie povinnosti, aké má životne náklady, či platí nejaké iné poplatky, ….

Nevieme nič o dieťati, vek, zdravotný stav, krúžky, kde žije, či má nejaké špecifiká, aký príjem má napr matka, ….

anjelicek26
6. apr 2023

Tak ja to poznam tak, ze vyzivne na deti (dokopi) by nemalo presiahnut 1/3 muzovho prijmu... ale treba zdokladovat vydavky na dieta a rozdelit na polovicu v hlave a to je suma, ktoru skutocne potrebujes + nejaky bonus na necakane vyssie vydavky ci setrenie pre dieta... a velmi zavisi od veku dietata...

autor
6. apr 2023

@pribinak matka je na opatrovatelskom príspevku s dieťaťom. Jedno dieťa 7 rokov a druhé dieťa 5 rokov. Predpokladám že dom by sa predal a hypotéka by sa vyplatila a zvyšok rozdelil.

pribinak
6. apr 2023

Správ tabuľku nákladov pre každé dieťa + návrhi šetrenie pre deti

Ak je matka na opatrovatelskom tak to znamená že dieťa je zdravotné znevýhodnene
To poriadne rozpis, prilož lekárske správy, ….

zorana999
6. apr 2023

300-400 eur snáď minimálne

kubkovamama
6. apr 2023

Čisto teoreticky v každom okrese inak.Ex má taký príjem,niekedy aj málo cez 2tis a z pôvodných 80€ som horko-ťažko vybojovala 140€.Ja v podnájme na rodicaku s dvomi deťmi.Okamzite som si hľadala robotu,takže som mala minimálnu+rodicak,ale 500€ podnájom.Sud moc nebral do úvahy,že on je zahojeny a ja neviem čo skor.

kubkovamama
6. apr 2023

A rozdelenie majetku nemá veľmi vplyv na výšku výživného,majetkové sa robí až po rozvode.Najprv máš rozvod,zverenie,výživné.Majetkove trvá aj roky

autor
6. apr 2023

@kubkovamama a čo v takom prípade s majetkom? Matke nedajú hypotéku na nové bývanie keďže je na opatrovatelskom.

kubkovamama
6. apr 2023

To ja neviem,musíte sa dohodnúť vzhľadom k diagnóze dieťaťa,či v dome zostaneš ty a vyplatis ho, alebo on..ale ty na vyplatenie samozrejme nemáš. Jedine predať a každý si kúpi svoje.

autor
6. apr 2023

@kubkovamama pre dieťa by bolo najlepšie ostať v dome. Ale to žiaľ asi reálne nebude. Ďakujem za názor.

nnnuuunnn
6. apr 2023

@kubkovamama z akého si mesta? Je až neuveriteľné pre mňa, že také nízke výživné Ti odklepli 😱

hipuska
6. apr 2023

20-30% z platu. Väčšinou sa to pohybuje na hranici 25-28%. To je taký prvý hrubý odhad.
@kubkovamama to je strašne.divne, že ti takú malú sumu

kubkovamama
7. apr 2023

@nnnuuunnn
@hipuska žiadala som 200€,vedela som, že on bude operovať s úvermi,dlhmi.Pred pojednávaním dal výpoveď.Pojednavanie trvalo s prestávkou 3,5 hodiny.Nechcel ustúpiť ani o 10€.Tak už som to vzdala potom.

hipuska
7. apr 2023

@kubkovamama no, tak to bola chyba.

kubkovamama
7. apr 2023

@hipuska vieš čo,už som bola po 5rokoch bojovania a doprosovania sa tak vynervačena,že som bola rada,že to skončilo aspoň takto.

diablikovci
9. apr 2023

@pribinak to či má ďalšiu vyživovaciu povinnosť Napr pri mne vôbec nezohľadnili a dieťa malo 2 roky. A ešte sudky povie to dieťa je malé ono nepotrebuje veci ako 14 ročne dieťa! A otec dietata si môže aj viac utrhnúť od ust.