Adekvátna výška výživného pre 16 ročného keď bývali má 2 deti plat 580€?
Môj bývalý platí na 15 ročnú dcéru 166€ od rozvodu..čiže 14 rokov stale rovnako. Teraz končí 9 ročník a idem si podať žiadosť na zvýšenie..tiež neviem akú sumu. Bývalý žije v Nemecku a má dve deti s druhou ženou. Právnička nam radila 300€
@perthes a plat má pravdepodobne vyšši však? Pri 580€ netuším aká je adekvátna čiastka výživného
Adekvátna čiastka je v prvom rade tá, ktorá odráža reálne náklady na tvoje dieťa. Takú žiadaj. Ak málo zarobí, nech si nájde lepšie platenú prácu alebo nech má práce dve. Ak si urobil 3 deti, musí ich vedieť aj uživiť. A normálny sudca mu povie presne to isté. Nie je normálne, aby chlap s 3 deťmi zarábal ani nie 600 eur.
@1aduliatko1 no ak tých 30% rozrátajú na všetky 3 deti, tak môže byť. Inak na 1 dieťa je to blbosť. Info z rozsudku: plat 1000€ v čistom, výživné 180€ pri jedinej vyživovacej povinnosti. 30% platu ani zďaleka.
@lilope samozrejme ze na vsetky deti dokopy 😉
Čiže reálne s takého platu vynde koľko výživné?
Neviem koľko zarába bývali v Nemecku, netuším.twrazbplati 166 celý čas rovnako ale dieťa rastie, ide na strednú
Nerataj koľko má tvoj ex plat !
Ty si vyrataj koľko potrebuje tvoje dieťa !
Ak malo zarobí stále sú možnosti privyrabania si . Zdravý isto je , aj ruky má .
@liljana a so 166€ je v skupine, že ex sa môže tešiť, koľko tisícov za tie roky na vlastnom dieťati ušetril 😕
@perthes zaziadaj čím skôr, tu sa nedá nič stratiť a zisti si aj, či nemôžeš dostávať tie nemecké rodinné pridavky, t.j. ešte tie 200 k tomu. Aj keď schválenie je v týchto medzinárodných prípadoch na dlhšie.
@bluka2 Vybavovanie pridavkov je dost o nervy a dlho trva. On ich nevybavi bez potvrdeni o dietati - navsteva skoly, rodny list, potvrdenie o poberani pridavkov na sk... Ona ich nevybavi bez neho - treba dokladat prijem, potvrdenie o pobyte, vediet nemecky, obiehat urady... Tu by si mali sadnut a dohodnut sa. Nech vybavi a posle jej pridavky, co dostane vdaka praci v nemecku, prida 100 eur a ma na dieta 300 eur mesacne.
@liljana tá dohoda znie dobre. Avšak ja by som vyjednávala tak, že nič nepodá o zvýšenie, on namiesto 166€ zaplatí 200€ a podajú si tie pridavky a tak ma 400€. Je to aj v jeho záujme, že dieťa sa ma lepšie. Ona môže navrhnúť, že sa prehľad na čo tie peniaze idú alebo tak.
Len neviem, či sa jej toľko chce čakať. To vybavovanie aj keď všetko dodajú môže byť rok.
cca 30% z platu má ísť na výživné (info zo súdu)