Výška výživného na 16 ročné dieťa

13. okt 2021

Adekvátna výška výživného pre 16 ročného keď bývali má 2 deti plat 580€?

1aduliatko1
13. okt 2021

cca 30% z platu má ísť na výživné (info zo súdu)

perthes
13. okt 2021

Môj bývalý platí na 15 ročnú dcéru 166€ od rozvodu..čiže 14 rokov stale rovnako. Teraz končí 9 ročník a idem si podať žiadosť na zvýšenie..tiež neviem akú sumu. Bývalý žije v Nemecku a má dve deti s druhou ženou. Právnička nam radila 300€

autor
13. okt 2021

@perthes a plat má pravdepodobne vyšši však? Pri 580€ netuším aká je adekvátna čiastka výživného

ivkazba
13. okt 2021

Adekvátna čiastka je v prvom rade tá, ktorá odráža reálne náklady na tvoje dieťa. Takú žiadaj. Ak málo zarobí, nech si nájde lepšie platenú prácu alebo nech má práce dve. Ak si urobil 3 deti, musí ich vedieť aj uživiť. A normálny sudca mu povie presne to isté. Nie je normálne, aby chlap s 3 deťmi zarábal ani nie 600 eur.

perthes
13. okt 2021

@ivkazba čosi, on robí manažérsku pozíciu v Nemecku

lilope
13. okt 2021

@1aduliatko1 no ak tých 30% rozrátajú na všetky 3 deti, tak môže byť. Inak na 1 dieťa je to blbosť. Info z rozsudku: plat 1000€ v čistom, výživné 180€ pri jedinej vyživovacej povinnosti. 30% platu ani zďaleka.

perthes
13. okt 2021

@lilope rozhodne budem žiadať o zvýšenie. Dieťa rastie, nároky , stredná škola..

perthes
13. okt 2021

@lilope veď nikdy nedostala od neho darček, pohľadnicu k narodeninám, na Vianoce nič.

1aduliatko1
13. okt 2021

@lilope samozrejme ze na vsetky deti dokopy 😉

autor
13. okt 2021

Čiže reálne s takého platu vynde koľko výživné?

perthes
13. okt 2021

Neviem koľko zarába bývali v Nemecku, netuším.twrazbplati 166 celý čas rovnako ale dieťa rastie, ide na strednú

stela01
13. okt 2021

Nerataj koľko má tvoj ex plat !
Ty si vyrataj koľko potrebuje tvoje dieťa !
Ak malo zarobí stále sú možnosti privyrabania si . Zdravý isto je , aj ruky má .

bluka2
13. okt 2021

@perthes v tvojom prípade je 300€ úplne málo. S priemerným nemeckým platom to vyjde viac aj na bábätko, nieto na veľké dieťa. Poraď sa radšej s niekým, kto pozná Nemecko

liljana
13. okt 2021

@bluka2 V Nemecku su vysoke platy,... a aj vysoke naklady na zivot. 300 eur je slusne vyzivne. To ako ked pride beloch na dovolenku do rozvojovej krajiny a hned si o nom myslia, ze je automaticky milionar a pritom su ucitelia, robia v korporate brikety,....

desore
13. okt 2021

@perthes Ak je zamestnany na nemecku zmluvu, tak by ti mal posielat peniazky, ktore moze poberat od statu. Myslim, ze je to okolo 200E a tie patria do ruk tomu, s kym zije.

bluka2
13. okt 2021

@liljana ja v Nemecku žijem, 300€ výživného by bola rozhodne v tej slabšej skupine, sorry. Už z môjho nastupneho nemanazerskeho platu prvej práce v Nemecku by vypočítali viac.

bluka2
13. okt 2021

@liljana a so 166€ je v skupine, že ex sa môže tešiť, koľko tisícov za tie roky na vlastnom dieťati ušetril 😕
@perthes zaziadaj čím skôr, tu sa nedá nič stratiť a zisti si aj, či nemôžeš dostávať tie nemecké rodinné pridavky, t.j. ešte tie 200 k tomu. Aj keď schválenie je v týchto medzinárodných prípadoch na dlhšie.

liljana
14. okt 2021

@bluka2 Ano, pre dieta zijuce v nemecku s nemeckymi nakladmi. Myslim, ze dieta zijuce v Nemecku ma minimalne 2-3nasobne naklady na zivot ako na Sk. Na sk sa v pripade nudze da (musi) vyzit z 300-400 eur mesacne (dochodcovia), v Nemecku je to utopia.

liljana
14. okt 2021

@bluka2 Vybavovanie pridavkov je dost o nervy a dlho trva. On ich nevybavi bez potvrdeni o dietati - navsteva skoly, rodny list, potvrdenie o poberani pridavkov na sk... Ona ich nevybavi bez neho - treba dokladat prijem, potvrdenie o pobyte, vediet nemecky, obiehat urady... Tu by si mali sadnut a dohodnut sa. Nech vybavi a posle jej pridavky, co dostane vdaka praci v nemecku, prida 100 eur a ma na dieta 300 eur mesacne.

bluka2
14. okt 2021

@liljana tá dohoda znie dobre. Avšak ja by som vyjednávala tak, že nič nepodá o zvýšenie, on namiesto 166€ zaplatí 200€ a podajú si tie pridavky a tak ma 400€. Je to aj v jeho záujme, že dieťa sa ma lepšie. Ona môže navrhnúť, že sa prehľad na čo tie peniaze idú alebo tak.
Len neviem, či sa jej toľko chce čakať. To vybavovanie aj keď všetko dodajú môže byť rok.

perthes
14. okt 2021

@liljana poradím sa s právničkou.