Vyrovnanie po rozvode

26. júl 2024

Ahojte, prosim, kto by vedel poradiť. Sestrin exmanžel ju chce pekne povedané odžubať pri delení majetku. Okrem toho, že jej chce vyplatiť nizku sumu z bytu nechce priznať úspory, lebo, že ich našetril on. Jasne, kým sestra financovala zo svojho účtu domácnosť a deti. Ako zistiť, kde má tie úspory, sestra vie len, že investicie a vklady. Čo sa s tým dá robiť. Ďakujem.

pribinak
26. júl 2024

Sadnúť so s právnikom

vyrovnanaosoba
26. júl 2024

Právnika

autor
26. júl 2024

@pribinak, ma právničku, len som chcela nejaké praktické rady, keď to niekto riešil.

subartic
26. júl 2024

jedine podať žalobu na súd o vyporiadanie BSM ak sa nedohodnú . Tam mu už vysvetlia čo je BSM a spoločné peniaze . A takto mu to treba aj povedať.

autor
26. júl 2024

@subartic, pozerala som tu žalobu. Myslíš pripad, ked sa nedohodnú do 3 rokov? V tom prípade som čítala, ze napríklad súd určí podielové vlastníctvo bytu a čo vlatne potom môže predať svoj podiel v byte? Inak aj v tomto ju chce oklamať, navrhol na vyplatenie sumu, ktorá je menšia ako polka trhovej ceny momentálne. Och, celé zle toto delenie. Garáže maju dva, navrhol predať horšiu a že nech peniaze z toho idú jej a vybavenie bytu že ma nulovú hodnotu. To budr asi na dlhé lakte, ľutujem všetkých, čo musia toto prežívať.

subartic
26. júl 2024

súd neurčuje podielové vlastníctvo , súd určí komu byt pripadne a aj sumu ktorou sa má druhá strana vyplatiť. Zároveň sa určí znalec ktorý nehnuteľnosť v trhovej cene ocení ku dňu rozvodu a z toho sa počíta vyporiadanie. Taktiež ak by sa exmanžel bránil povedať kde má investície a vklady , súd je schopný sa k týmto informáciam dostať alebo ho zaviazať k poskytnutiu týchto informácii.

damian85
26. júl 2024

Je tam milión premenných. Nemusí sa brať trhová hodnota bytu / úspory mohol mať pred manželstvom atď........všetko vyrieši súd - zväčša obe strany hundrajú že ich druhý " odžubal ". A mimochodom jediný víťaz na BSM je vo väčšine prípadov iba právnik.