Vyjadrenie k návrhu na úpravu rodičovských práv

31. aug 2020

Dobrý večer, ako napísať vyjadrenie k návrhu na úpravu rod.prav?
Mám rozpisat celý priebeh od zoznámenia cez vzťah, dieťa atď...až po príjem a výdavky?
Alebo len jednou vetou...s návrhom súhlasím , alebo nesúhlasím?
Ak sa naše tvrdenia líšia, treba vypísať len to, kde námietam, alebo napísať tak ako druhá strana všetko ale s mojimi tvrdeniami?

pribinak
31. aug 2020

Nie, stačí napísať či s daným návrhom súhlas alebo nie.

Nemusíš písať 10 strán, nápis s čím nesúhlasíš a aký je tvoj návrh

autor
31. aug 2020

@pribinak a keď všetkých desať strán samé klamstvo? 😄 Žasnem nad celým návrhom, preto sa pytam, či sudca dá priestor na vyjadrenie a môžem povedať všetko, alebo je lepšie všetko napísať aby sudca mal čas posúdiť.

pribinak
31. aug 2020

Jasne, na pojednávaní budeš mat slovo a priestor vyjadrit sa. Fakt nepíš tam tak ako druha strana skôr sa vyjadri len vecne, že sú to klamstvá a hotovo

autor
31. aug 2020

@pribinak ďakujem pekne.

stefi_k
1. sep 2020

Mala by si reagovat na to čo je v nom napisane, a podat svoj pohlad na vec sud nema odkial vediet čo je pravda a čo nie.

autor
1. sep 2020

@stefi_k takže napísať predsa ...

autor
1. sep 2020

Mne ide o to, že či bude stačiť ak všetko poviem na súde, alebo bude lepšie ak súd s tým bude oboznameny už predom...aby mal čas na posúdenie.

lenuliatko84
1. sep 2020

Ked s tym nesuhlasis tak je asi jasne ze nenapises suhlasim a podpises ssa

autor
1. sep 2020

@lenuliatko84 to nie. Len ako som vyššie spomínala či rozpisat či povedať až na súde.

peter2404
2. sep 2020

ja len dodam ze navrhovatelovi a odporcovi JE DOVOLENE v konani klamat, jediny kto klamat nesmie je svedok, ten je pod prisahou. treba v odpovedi jednoznacne uviest ktore fakty nie su v sulade s realitou, inak to moze sud brat ako pravdu, kedze tvrdenie nebolo v reakcii rozporovane..

simuskaaa123
2. sep 2020

Môj ex sa vyjadril 2 dni pred súdom, cca 8 strán klamstiev.. Netušila som o tom, takže som sa nemala ako vyjadriť ani na súde. Došlo mi to deň po pojednávaní.. Až vtedy som zistila, prečo mu sudkyňa všetko odklepla aj keď reálne záujem o malú nemá od jej narodenia..

autor
2. sep 2020

@peter2404 to fakt môže klamať ? 🤦 Ako viem že pravdu nepovie, ale že len svedok je pod prísahou? Veď som bola poucena o krivej výpovedi

autor
2. sep 2020

@simuskaaa123 ja som nedostala vyjadrenie od ex vobec, až na súde čítala sudkyňa

simuskaaa123
2. sep 2020

Mne o tom ani nepovedali.. Iba sudkyňa stále rozprávala, že som z nekompletnej rodiny a vlastne v tom vyjadrení to bolo. A viac veci co ona spomenula a bolo tam

eliska13
2. sep 2020

@lenuliatko84 veď ona sa pýta úplne niečo iné😉či klamstvá rozporovat, alebo bude mať priestor na súde.
Napísala by som iba stroho s čím nesuhlasis a, že keď budeš mať slovo povieš viac

peter2404
3. sep 2020

navrhovatel a odporca ako aj ich pravni zastupcovia klamat mozu, nie su pod ziadnou prisahou, len svedkovia. v konani mozes klamat ako chces, samozrejme on moze tvoje tvrdenia vyvratit dokazmi.. postihnuta za klamlive tvrdenia byt nemozes

autor
3. sep 2020

@peter2404 čiže navrhovatelka dala návrh a popísala tam veci, ako odporca sa im vyhráža, ako nadáva, rozkazujes kde a s kým môžu a nemôžu chodiť...že neplatí výživné, že deti dáva každý deň a tak isto že sú v kontakte, že nechce nič nad rámec výživného atď....
Keď máme komunikáciu kde je pravý opak a dôkazy ako ona zakazuje, že pýta peniaze aj na benzín lebo povie deťom že musia chodiť peši lebo otec neplatí, že keď jej nepôjde umyť auto lebo ona nevie, tak deti neuvidí...že máme dieťa bastarda a nepraje si aby sa k nim ozýval na ulici...no proste psychiatria 🙄
Tak isto o príjme klamala a výdavkoch, no žiaľ tam doklady nemáme , ale ide o očistenie mena.

peter2404
3. sep 2020

nechapem kde je problem, treba mat vzdy pripravene dokazy na vyvratenie klamstiev. bezny postup.. alebo klamat podobne ako ona

autor
16. sep 2020

Hlásim sa, máme po súde, rozpisali sme všetko , podložili dôkazmi. Sama sudkyňa bola zhrozená.
A navrhovatelka s právnikom tiež. Súd rozhodol v náš prospech .