maminňčky kt. ste si prešli rozvodom ..... idem sa rozvadzať mam snim 5 mesačnu dcerku o ktoru on nemal zaujem a stale sa vyhraža že ma zabije a tak mam isť na urad veci a rodiny apožiadať tam koliznu alebo koho? aby so mnou spisal navrh na vyživne , na upravu a styk s mojou dcerkou ale len za pritomnosti mna ......... vyživne a na urade mi poradia ako si najst bezplatneho pravnika alebo pravnicku kedže som na mataaterskej ešťe mesiac a potom od 23-3 2014 budem na rodičovskom prispevku...Dakujem idem sa zbalzniť
@monika1507 ak sa ti vyhraza zabitim, tak urcite chod aj na policiu.
toto iste sme si prezili aj my,chod najprv na socialny a ziadaj o zverenie do vychovy,to robia rychlo,a ked sa neprestne vyhraza, tak chod na policiu.aj ja som bola....potom ked pride k samotnemu rozvodu,tak sa na to bude aj prihliadat.....a pravnika ti netreba obhajis sa j sama neboj,ked bude mat zaznam na policii,ziadny sudca mu take male dieta bez tvojej pritomnosti neda
@katerina12345 dobry podvečer a vy ste boli na policii sama alebo ste mali aj svedka..... ja mam dve vyhražky v smsmeskach . aj to stačí..?? vyhraža sa mi že mi malu zoberie že ju nikdy neuvidim,,,, že peniaze mi platiť nebude vyživne,, že zavola do ocinovej roboty a že povie že ocino chodi dennodnne opity na autobusi........že ma zabije,,, že on začne piť aby bol s neho alkoholik a potom len uvidim ako ma začne biť.....a stou starostlivostou... zvererenie ona je stale so mnou malinka.........
@monika1507 Mnohí sa vyhrážajú .... iné nevedia. Tie sms si nechaj v mobile, ešte sa Ti môžu zísť. Ak sa bojíš, choď na políciu a trvaj na tom, nech niečo spíšu /inak by nemuseli konať/
P.S. Na Slovensku súd takmer nikdy neprisúdi dieťatko otcovi, iba ak je matka ozaj nespôsobilá /alkohol, drogy a pod/ Takže súd zverí Tvoju dcérku Tebe. A ak sav yhráža, nielenže ju neuvidí v Tvojej prítomnosti, ale mu súd môže zakázať styk s ňou úplne - bude musieť iba platiť.
Určite kontaktuj úrady - políciu, sociálku ...
ano aj sms staci....no ale keby ti ju teraz zobral,tak ti ju nemusi vobec vratit,lebo tak ako si ty matka on je otec,take su nase zakony ☹ bez na socialku a tam vybav predbezne zverenie dcerky do opatery
http://www.legalaid.sk/
http://www.legalaid.sk/uzemna-posobnost
Tu Vám vedia pomôcť. Nájdite si najbližšiu kanceláriu. Je tam aj ako postupovať.