Vyhrážky bývalého - styk s dcérou

21. mar 2022

Zienky, budem vam vďačná ak mi viete pomoct.
Jedna sa o to, ze moj ex sa dožaduje nahrady aj takych vikendov s dcérou , kedy pre ňu neprisiel , lebo jeho mama ma strach, aby nieco od malej nechytila( 1.x po covide, uz sme mali aj po karantene, 2.xmala dcera sopliky). Neskôr dalsie 2 vikendy, kedy pre dceru nebol z trucu, ale tie si nenarokuje.
Som povinna mu nahradit aj tie 2 vikendy "zo strachu"? Vyhraza sa mi sudom. Tento vikend je dcera so mnou, mame uz kúpený listok do Tatier, ale trva na tom, ze mu ju musim dat, lebo:na sude mi jasne povedali, ze to mam nahradzat(ked je dcera chora), ze to bude riesit sudne, ze potom uvidim...mam strach, ze mi narobi problémy.
Ďakujem

98
21. mar 2022

Pozri si rozsudok... co tam mas, kedy ma narok?

kitycat
21. mar 2022

Niic neurobi, chodte do Tatier a posli mu foto ako ste si to uzili

autor
21. mar 2022

@98 ani zmienka o nahrade víkendov. Len ustne tam padlo, ze ked bude mala chora, nahradzame. Ale v rozhodnutí nic nemame.

pribinak
21. mar 2022

Nie. A nech sa nevyhraza, lebo aj ty môžeš jeho vyhrážanie použiť voči nemu

98
21. mar 2022

Tak sa neboj... ako ak by chcela ist, pustila by som ju, ale iny vikend ako mate vy program...
Pozri ak to da aj na sud.. co im povie? Ze si nestornovala pobyt lebo chcel nahradit presne ten vikend?... z pozicie dietata si patam ako sa o mna rodicia handrkovali... a k comu do dospelo? Ze s otvom mam lepsi vztah ako s mamou lebo ta len zlobu vytahovala a zakzy styku atd...

To nemyslim ze aj ty robis, neber to osobne..
Ale snaz sa kusat co najviac do jazyka a pytat sa dcerky ci chce ist 🙂

deti95060810
22. mar 2022

čoho sa vlastne bojíš na súde? Však nech to dá keď sa chce naťahovať. Kým sa v dostane na súd váš prípad tak ubehne aj pol roka - minimálne.
Choď len pekne do Tatier a kašli na somára...

simoncik
22. mar 2022

Ze to riesis. Vezmem dceru na vylet ak je uz zakupeny. Ak, na tom trvaa su aj ine vikendy co moze byt s nou

zuzana9393
22. mar 2022

Takychto vyhrazok u nas zo zaciatku bolo ...😅 je to kravina, keby s tym ide na sud, tak ho vysmeju. Myslim si, ze max by ti zavolali zo socialky, ty povies, ze pre dceru si neprisiel a hotovo. To nikto nebude riesit na sude.

deti95060810
22. mar 2022

@zuzana9393 presne aj u nás... ex ma vláčil po súdoch lebo on chce dieťa do opatery... Neodklepol mu to ani KS. A tak veľmi chcel syna že potom ho nevidel 15 rokov... 😀

cacianka
22. mar 2022

Tak trochu je rozdiel či si ty bránila " lebo soplik", vtedy by som riešila náhradu,
alebo on neprišiel "lebo soplik", a to by som zvážila a ak mi to nepasuje, žiadna náhrada lebo dupká nohou.
To že sa jeho matka bála soplov malého dieťaťa, je na smiech, veď tatko dcéru nemusí brat iba k nim domov, mal jej urobiť program mimo chúlostivej milostivej babky, je toooolko možností. Aaaale nie, to sa radšej bude vyhrážat a strašiť súdom, lebo ego.
Prosím ťa neboj sa, nedaj mu najavo strach, to je voda na jeho mlyn, jeho ego nedá po papuli silnejšiemu chlapovi, ale bude si ho honit na slabšej žene v jej citlivom mieste.
Takže ho kľudne na súd pošli, veď pozná cestu a ty si píš do kalendára /strucneho denníka jeho hlody, návštevy a stretnutia. A keby došlo ku konfrontácii u koliznej či na súde, tak sprehladom by som sa vyjadrila, že sa pánko bal soplov.....
Ja by som bola tak sarkastická a ironická, že by to nerozchodil.

antonia15
22. mar 2022

Mne kolízna opatrovníčka povedala, že chorobu dieťaťa sa nenahrádzajú..komunikovala by som s UPSVaR

zuzana9393
22. mar 2022

@deti95060810 pri rozvode mi toto povedal pravnik, ze vacsinou sa ,,oteckovia" biju do prs, ako oni chcu byt s dietatom a nakoniec sa po par mesiacoch uplne prestanu zaujimat. Moj ex ma nastastie nikde netahal, on mal len take prazne a uplne nezmyselne reci. Napriklad, ze som povinna byt s malym na chate mojich rodicov, aby si ho tam on mohol prist zobrat ( este pred rozvodom), dokonca, ze tam musim byvat inak to nahlasi na socilaku, ze tam niesme 🤣 nemala som tam tvaly pobyt, ani som to nevlastnila. Niektori chlapi su nesmierne hlupi. Teraz si ho berie, hodi ho k rodicom, alebo sestre ktora ma doma tri deti aby sa pohrali a on ide za frajerkou 🤦‍♀️

autor
22. mar 2022

@cacianka na 1.sviatok vianočný mal prísť pre ňu, deň predtým jej skončila karanténa, volal mi 23.,ze mama sa bojí, aby niečo nechytila. Hoci už nebola infekcna. O ďalšie 2 týždne mala malá sopliky, ona je aj astmaticka, tiež mi napísal, že sa mama bojí, aby sa nenakazila. Takže ja som mu vtedy nebránila. A vyhráža sa, pretože má na súde známosti, mám podozrenie, že aj na kuratelu pracuje jeho kamarát... Ja som sa včera skúšala spojiť s koliznou, ale neúspešne. Dnes budem znova volať. A pochopiteľne mam strach, lebo on keď je nas..ty, nemá hranice.

autor
22. mar 2022

@antonia15 my sme nahrádzli aj víkendy, keď bola dcéra v kúpeľoch, aj keď sme boli v karanténe, on aj my

zuzana9393
22. mar 2022

Ako dlho ste od seba? Vraj to trva 2 roky kym sa ludia naucia takto ,, fungovat"

autor
22. mar 2022

@zuzana9393 my sme ani neboli spolu s malou, od jej narodenia sme u rodičov, mala bude mať 5 rokov. Ale už pred 2 rokmi pre ňu pár víkendov neprišiel, teraz v januári boli také 2,okrem tých čo sa starká bála. Vraj ja mam povinnosť mu malú dat, jeho povinnosťou to nie je.

kassandra25
22. mar 2022

A sak nech to riesi. Jeho vec. Keby som ja mala kupeny listok, ani okom nemrhnem

sense
22. mar 2022

Na takúto vyhrazku mu slušne odpis, dcéra bola nachystana, žiaľ si sa po dcéru nedostavil. Pripadne mu môžeš dat "iný náhradný termín". Ale určite by som nerušia pobyt lebo on chce
A nemusíš sa báť keď chce nech to dá na súd, pokiaľ nemáte v súdnom rozsudku ze ak sa on 6 nejakého dôvodu nedostaví, tak mu musíš termíny s dcérou vynahradzat tak súd nič nespraví. Keďže si dcéru v určenú dobu neprišiel zobrať.
A dúfam ze tie spraví kde pre ňu neprišiel lebo sa mala boji máš odložené.

sirka9
22. mar 2022

ano, to je pravda, otec ma pravo, nie povinnost. ale na nahrade sa musite dohodnut, nie je to, ze on si zmysli, ze teraz a ty mu ju musis dat. s terminom nahrady musite suhlasit obaja. on totizto ma presne uvedene v rozsudku kedy s nou moze byt. ine dni mu ju dat nemusis aj keby neviem co bolo. na sude nepochodi. tak mu navrhni iny vikend, ale nie ustne, aby si mala dokaz keby nieco. a uvidis ako to dopadne

autor
22. mar 2022

@sense. V rozhodnutí je uvedené, že ma pre malú chodiť párny víkend v sobotu od 10 do nedele do 18hodiny. O náhradných vikendoch sa nerozhodlo nijak, len sa spýtal sudkyne, že keď je mala chorá, či mu mam nahradiť. A ze keď sa dohodneme... S tým nemám problém, ale ze sa jeho mama bojí 🤦‍♀️Všetky sms mam. Teraz v piatok v noci, či môže prísť v nedeľu na pondelok, bez dôvodu. Najskôr som napísala, že nie, lebo v pondelok sme mali logopédiu, vynadal mi, aká som pi** a kur*a. A nakoniec napísal, že keby som nebola jeb*nuta pi*a, pochopila by som, že nevie pristúpiť na nohu (ani medzi riadkami to nebolo)

sense
22. mar 2022

Keď ti nadáva, na nadávky nereaguje a správy odkladaj. Prípadného súdu sa neboj, máš dokaz ze is ku dcéru chcela dať ale on nechcel kvôli mame.
Ja by som mu napísala ak to chce vyriešiť súdom ze nemáš problém nech to vyrieši súd. Strucne vecne bez emócií.
Ja síce takýto. Problém nemám ale môj ex si krátko po rozvode tiež myslel ze dohodou znamená ze on mi piatok napíše a v sobotu bude mať dcéru u seba, par karta som mu povedala nech si dobre prečíta rozsudok a ak ma problém môžme ísť opäť na súd. A potom veľmi rChlo pochopil. Nevravím ze sú z nás najväčší kamaráti teraz ale... Komunikácia aj vzťahy sa veľmi zlepsili

tosomja
22. mar 2022

Na súde mohli jedine tak ústne povedať, že bolo by dobre, keby ste si vedeli nahradiť styk, keď by dcéra bola chorá, ale nie ze musíte.
Jedine ze spisete dohodu o náhradných termínoch, ale to zase sa niečo naskytne a začarovaný kruh.
Keď budeš môcť, dcéru mu daj, keď bude chcieť aj v inom termíne, ale zase nie, ak máte program. Napríklad cez týždeň.
Alebo keď nebudete mat nič na plane. Ale ze on sa vyhovára, lebo sa bojí o zdravie...tak zase aj u neho mohla byť v karantene. To presne akk u nás. Keď je dcéra chorá, v karantene, on ju nevezme lebo on kvôli nej nebude doma. Ale akonáhle on ma voľno, hneď ju vola a nezaujíma ho, že máme program. Ale v rozhodnutí mame neobmedzený styk po dohode.
Vy keď máte určené dní a on si ju nechce vziať, nemá nárok na náhradu. Ale ak je chorá a ty ju nepustis, tak bolo by dobre mu dat náhradné termíny (nie je to podmienkou)

zuzana9393
22. mar 2022

Tak byt tebou mu hned poviem, ze ak ju nechce tento vikend buduci je tvoj vikend a beries ju prec. Aby s tym bol dopredu uzrozumeny. Je ine ked.mu ju ty nechces dat, lebo je chore, alebo chces vikendy vymenit. Ale skor mi to pride take, ze si potrebuje sam nieco dokazovat. Aky on je frajer lebo ty mas povinnost. Cim viac mu ukazes, ze ta to rozhadzalo tym viac to jeho bude bavit. My s ex vychadzame relativne dobre. Ja nemam problem ked chce prist v iny cas ako ma sudom urcene a zase ked je maly chory, alebo chcem aby ho doniesol skor, ze sa niekam chystame tak on tiez nema problem. Ale ked ma niekedy take vykyvy, ze sa chce hadat,tak ho ignorujem. On je taky, akoby mal niekedy az potrebu sa hadam a ked nema s kym tak skusa aj mna.

autor
22. mar 2022

@tosomja na sude bolo povedane, ze je to na nas. Ked je chorá,nemam problem mu ten víkend nahradit (mala anginu, nahradili sme), mali sme obe kovid, nahradime. Ale ze on pre nu nepride, lebo mama nechce nic nachytat, hoci uz mala po infekcnej dobe aj po karantene a v 2.pripade so soplami u neho bola nie raz predtým, tak to nebolo mojou vinou.

autor
22. mar 2022

@zuzana9393 ano, vie, ze mam strach. A teraz netancujem ako piska, tak robi toto. Vraj mu branim byt s malou, ze sa nemam cudovat ak mi nepride vyzivne (40€ plati od narodenia, a este dnes pyta vratit peniaze co jej poslal vlani ked sme boli v kupeloch 150€ a na Vianoce pre nas obe 100€).

cairka
22. mar 2022

Veď ste dvaja rozumní ľudia (predpokladám), rozprávať viete a hádam si nejdete cez dieťa robiť prieky. Jednoducho sa s ním dohodni, že tento víkend už máš zaplatený program, ale nasledujúce 2 týždne ju kľudne môže mať . Alebo ak ju bude voziť do školy/škôlky, nech ostane aj dlhšie,,,, Ak chce byť protivný, tak nech ide na súd....

macik166
22. mar 2022

Povedz mu, že zasa má sopliky

puplatko
22. mar 2022

@cairka asi tak nejak. Sama nechápem, prečo si niektorí ľudia vedia takto úplne zbytočne robiť napriek a kvázy si to nakoniec odnesie len to chúďa dieťa

maris5
22. mar 2022

On ma pravo sa stretavat s dietatom v case uvedeneom v rozsudku. Nie je to jeho povinnost. Tvoja povinnost je dieta nachystat a cakat ci sa panovi uraci prist. To ci ty mu das dieta aj v iny cas ako je v rozsudku je tvoja dobra vola. Nemusis to robit. Ked ma dieta sopliku, moze si ju vziat a starat sa o nu doma. To, ze sa boji jeho mama je jeho problem. A moze len dufat, ze mu ju das inokedy. Vsetky spravy si odkladaj a zapisuj kedy pre nu prisiel, kedy neprisiel a kedy si mu ju dala mimo planu.

misinka26
22. mar 2022

No len nech nepošle najlepšie 2 x za sebou a v momente by som bola na polícii, nech chlapec príde v chládku na to ako nebyť "blbec" ... a ty po prvé sa ukľudni, robíš stres sebe aj dcére, on nech sa vyhráža koľko chce v rozsudku má jasne napísané kedy má právo na styk, keď si dieťa neprebral jeho chyba, ty nie si povinná mu nič nahrádzať. Po ďaľšie ešte raz ti napíše vyhrážku povedz, že ho udáš za vyhrážanie a na prípadnom súde, ku ktorému nikdy aj tak neríde lebo pánko len šteká povieš, že ťa šikanuje. Po tretie zastav sa na socialke a opíš čo sa deje, ukáž sms čo ti píše nech urobia zápis a kontaktujú ho aby sa ukľudnil. A posledné, pre tvoje duševné zdravie si nájdi psychológa nech ťa naučí pracovať so strachom lebo takto si ničíš život kôli blbečkovi.