Ahojte.
Idem podávať návrh na zverenie malolet.dietata do osobnej starostlivosti matke a tym pádom aj výživné. Otázka znie bývam s rodičmi, náklady na byvanie si delíme ale stravu pre 3r. dieťa nakupujem ja zvlášť. Mám odložené aj bločky ,bude to stačiť? Alebo budú do nich kukať čo kupujem ? Samozrejme aj ja z toho jem...Alebo ako treba vydokladovat čo dieta zje? Hádam mi rozumiete. S ex už nekomunikujem,prestal platit,neviem čo robí. Doteraz platil 150€. O dieťa nejavý záujem,
čiže dieta ho nepozná. Ako mu dajú stretávanie?? Ako ja mu v tom nebránim.
@patka06 mne ide o tu stravu, nieže mi povedia že zje veľa...
@petronelka47 to sa robí približný priemer za mesiac.
Určite ti nebudú spočítavat koľko zje jogurtov a koľko baranov a koľko rožkov. Povieš približnú sumu.
Sudkyňa sa opýta či má dieťa nejaké diéty čo sa stravy tyka, alebo obmedzenia, teda či máš zvýšené náklady na stravu, napr či musíš kupovať bezlaktozove výrobky, alebo bezlepkove, alebo niečo proste špecifické
Keď povieš, že je zdravé a papa vsetko, tak ok.
Ak má diétu či nejaké špecifiká, prinesies papaier od doktora
@petronelka47 ak suma, ktorú napíšeš bude reálna a nie nejako premrštená tak to sudca akceptuje a ex môže hovoriť čo chce
tak je jasné že ak dáš náklady na stravu na 5ročné dieťa 150 eur a dieťa nemá žiadnu špeciálnu diétu, tak 150eur len na stravu ti neuznajú.,,,,
Mne nebolo treba nič vydokladovať... Platí 90€ na syna.Sudkyňa povedala že to je 3€/na deň, 12 ročný chlapec sa za to ani poriadne nenaje, a má byť ticho. Má šťastie že som viac nechcela. Na dcéru platil 40€.To 1,30€na deň, to mu zvýšila na 70€.A bez vydokladovania.
@petronelka47 no nič, súd je v tomto prípade dobre riešenie. Budeš to mat na papiery. A od toho sa mizes odraziť.
Ak má jedno dieťa, ktoré má v starostlivosti, tak sudkyňa musí počítať náklady aj na ňu
@petronelka47 v každom prípade ak sú to mal. deti alebo študujú, tak majú nárok na výživné
@pribinak veď ja nemám proti tomu nič
@petronelka47 ja ti to píšem preto aby si počítala s tým že on to bude nižšia suma z ktorej bude sudca vypočítavať výživné
@petronelka47 to mi načo píšeš? To rieš s ním
Prečo žiadaš o rady a potom sama seba mažeš ?!
@cacianka rady som nezmazala,zmazala som len svoje nevhodné komentáre 😁
Náklady na stravu napíšeš len sumu koľko za mesiac približne minieš.
Zdokladovať treba oblečenie, lieky, náklady na škôlku, prípadne ďaľšie záujmy dieťaťa ..napr, plaváreň, aktivity na voľný čas a pod.