Výdavky na trojročné dieťa

afrodizi
27. apr 2022

Spisujem príjmy výdavky pre súd na určenie výživného a rozpísala som si na mesiac výdavky na malého. Keď rozdelím na polovicu vyjde mi, že 200e od otca pýtať je ok? Zarába cez 1000e (videla som jeho výplatnú pásku), teraz mali poslabšie, no určite sa už rozbehli. Očakávam, že si vybaví najnižší príjem na papieri (sám sa vyhrážal v sms), so zamestnávateľom sú kamaráti, ale to je už na súde a mojom dokazovaní.

Výdaje mám nájom 148e, elektrina 20e, telefon wifi 25e, škôlka + strava 65e, strava doma 100e, ošatenie/odev/hračky/drogeria/lieky 50e, chodí na kurz plávania 90e, predplatené detské centrum 25e, doprava (návšteva rodiny, nákupy v SE/BA+ bibiana, detské ihrisko) 25e, sporenie 50e

juliastrakovave
27. apr 2022

Ak si dobre pamätám tak dieťa má nárok na 20% zárobku čiže kľudne môžeš pýtať 200€. Súd nie je včerajší a isto si bude overovať príjmy. Dieťa má právo na takú životnú úroveň ako jeho rodič.
Ja na tvojom mieste by som tie sms spomenula na súde až si urobia obraz a tiež o tom že máš znalosť koľko zarába lebo si videla výplatnú pásku. ...

afrodizi
autor
27. apr 2022

@juliastrakovave nebol 30%

amelie2017
27. apr 2022

Muzov najlepso kamarat sa rozdvadza a jeho zena pyta 750 na 3 a pol rocnu a 750 na rocneho 🤦‍♀️🤦‍♀️ plus ona ostava v byte a chce, aby platil polku hypoteky 🤣🤣🤣🤯🤯🤯
200€ je uplne v pohode.

juliastrakovave
27. apr 2022

@afrodizi nie som si istá týmto takže môže byť aj 30% to si myslím že sa bude dať zistiť na Google

luccija
27. apr 2022

@amelie2017 keď dobre zarobí prečo nie?deti asi chodia do súkromných škôlok...ale s tým bytom a hypo už trocha prestrelila...

luccija
27. apr 2022

@juliastrakovave oni si pásky vypýtajú nemusí ona nič dokazovat

juliastrakovave
27. apr 2022

@luccija veď nemusí dokazovať ja som napísala že by som spomenula že má znalosť koľko. Keďže autorka písala že jej ex si vie zariadiť až ma menší plát...

luccija
27. apr 2022

@juliastrakovave to robí veľa mužov, že kvôli rozvodu majú zázračne nižší plat ako ostatné mesiace.S takými si už na súde poradia.Mojho kamaráta tak vyzvrtali z čoho platil auto, dovolenku, živil ženu a deti...že banoval, že išiel do takého podvodu

beata_k
27. apr 2022

@afrodizi Osatenie, hracky, drogeria a lieky su podla mna viac nez 50€. Do skolky treba viac oblecenia nez doma. Plus ine skolkarske vydavky.

afrodizi
autor
27. apr 2022

@beata_k prave to som aj chcela vediet ze ake maju ostatne vydavky, oblecenie kupujem cez bazar zvacsa, babina dost aj kupi synovi- ze kolko tak cca toto vyjde, si zaratam samozrejme viac a pravda, skolkarske vydavky, stale nieco v skolke hradim (fotky, vylety..)

beata_k
27. apr 2022

@afrodizi Trojrocne rastie velmi rychlo. Mam take. Nestiham kupovat teplaky. To si vezmi, ze aj topanky, vetrovky....vsetko uz nieco stoji. To nie body za 5€.

eternity24
27. apr 2022

@afrodizi tu sms určite predložiť súdu ako dôkaz. Na zdokladovanie vydavkov idete super. Radsej pýtať trosku viac, samozrejme v rozumnej miere.

amelie2017
27. apr 2022

@luccija tak zarobi 3500, co je sice pekne, ale zase nie az tak vela, ak jej bude musiet dat 2000€ a on sam si prenajat alebo kupit dalsi byt. On nema problem jej tie peniaze dat, ak by to boli ozaj nakladu na deti. Ale vie, ze nie su. Obe deti chodia do verejnych institucii.

afrodizi
autor
27. apr 2022

Kukam bločky, suma sumarum 50-70e mesacne len oblečenie, ked si vezmem len teplaky stoja 10-15e, topánky 25-30e...hracky,drogeria,lieky,vydavky do skolky 30e a vylety este neviem vycislit- chodime cela rodina tak raz do mesiaca cez vikend sa ubytovat (hradia zvacsa starki, ze darcek kedze byvaly neplati ako sme sa dohodli), v januari lyzovacka v jasnej, marec donovaly, april liptov, teraz v july letime na mallorcu za sestrou (300e len letenka stoji maleho)

modry1985
27. apr 2022

@afrodizi treba doniesť všetky bločky na sud...z lyžovačky s rodičmi z jasnej a netreba zabudnúť prefotiť si letenku na Malorcu to bude sudcu zaujímať....dozaista z platu 1000 eur vačšinu zafinancuje.....je nevyhnutné do nákladov zarátať aj mobil a internet dnešné deti sú raz také - rodia sa s mobilom v ruke ...benzín si treba dať nie len na návštevu rodiny ale aj keď ideš pozrieť bývalú spolužiačku s malým.....Dosť bolo srandy....ak nechceš vyzerať na súde blbo - zrátaj si reálne náklady na dieťa / stravu / ošatenie / školku / energie a i ...sporenie pri jeho plate je bezpredmetné.....máš 3 ročné dieťa a on plat 1000 eur ktorý mimochodom si môže upraviť - bude mu to na nič zoberú posledný rok a ak bude nezrovnalosť aj rok pred tým...

modry1985
27. apr 2022

@afrodizi dcéru nejaký ten rôčik v školke mám kde je školka kde chodia s 3 ročnými deťmi na výlet ? Pouvažujem o zmene lebo moja chodí do školky 2 roky a na výlete ešte neboli a reálne si neviem predstaviť ako idú 2 učiteľky s 15 timi deťmi vo veku 3 ROKY do múzea.....alebo na výstavu , za ktoré by bolo treba platiť....možno som len zlú školku vybral.....a hneď ráno sa porozprávam s učiteľkami čo má znamenať to chodenie po okolí , nech ich zoberu na výlet.......

ivana.natasha
27. apr 2022

@afrodizi prepáč, ale nemyslím si, že súd bude pri vyzivnom prihliadať na to, že letenka pre dieťa na Mallorcu stojí 300€. To dieťa na Mallorcu nemusí ísť ani na Donovaly a ďalších x výletov, ktoré ani ty nehradíš. Áno, je super, že máte tu možnosť ísť s tvojimi rodičmi, ale to nieje bezpodmienečne nutné.z 1000€ platu mu určite polovicu na letenku nedajú zaplatiť. Keby mal nadštandardný príjem, tak aj dieťa by malo mať nadštandard.

akbara77
27. apr 2022

@amelie2017 však keď zarába 5000 eur

afrodizi
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
afrodizi
autor
28. apr 2022

@ivana.natasha podla mna aj vylety su vydavky na dieta, to co za argument ze to dieta na mallorcu nemusi ist, rovnako ako nemusi mat kupovane nove teplaky ci tenisky, ale z bazaru a rovnako ani sporit mu nemusim...ma pravo nastandart v ktorom ziju jeho rodicia po prve, nad 1000e plat je veru nadstandart, a po druhe, na mallorce zije jeho teta, ide za rodinou.

afrodizi
autor
28. apr 2022

@ivana.natasha a co ze nehradim, urcite si to uvediem a vydokladujem ako by som ja hradila, ide to z nasich penazi predsa a nepovedala som ze vobec nehradim, vacsia cast je hradena nie mnou

ailiba
28. apr 2022

@amelie2017 preboha, to kolko ten kamarat zaraba?

ailiba
28. apr 2022

@modry1985 never tomu, 3 rocne deti urcite v skolke nechodia po muzeach. Max. Tak raz za rok na vylet. Predskolaci, to uz je ine.

afrodizi
autor
28. apr 2022

@ivana.natasha jeho otec neplati najom, byva u deda, ku ktoremu sa nechutne sprava, niekolkokrat jeho bratia a susedia volali policiu, vykazali ho a i tak dedo ho nevyzenie, len o tom rad hovori..vacsie polozky absolutne na polovicu nejde, o sporeni sa vyjadril na co sporenie, pritom za tie 3r tam ma uz narast takmer dvojnasobny, nic potrebne mu nekupi, skrob aj ked mi mal raz urobit nakup, hracky plastove akurat v obchode ked su, lebo chce svojmu synovi vyhoviet a aj tie si necha u seba doma, aby nahodou u mna nic nemal z jeho veci. Pije, fajci travy, cigy, na to prachy ma, tak aj na to aby sa jeho syn mal dobre a mohol vidiet kus sveta, on ho nikam neberie, ja budem a nebudem to vsetko hradit z mojho.

matkahelka
28. apr 2022

@amelie2017 a co je na tom smiesne? nas byvaly sused plati vyzivne na 3 deti 2500€. ine vyzivne sa plati z 800€ platu a ine z 5000€ platu.

afrodizi
autor
28. apr 2022

@modry1985 no to som prehnala ze 10e mesacne vydavky do skolky, obcas dame 2-5r na foto, balicky, sladkosti, teraz na vacsie fotenie jarne bolo 15e...maly tento rok zacal len do skolky chodit a ze uz hasici policajti u nich boli, ako venuju sa im, ale tiez si myslim ze napr na policajnu stanicu pozriet, to az predskolaci, ci vylety

matkahelka
28. apr 2022

@afrodizi saty/hracky/drogeria/lieky su len 50€ mesacne? ja som v zime dala len za vitaminy tolko kazdy mesiac v lekarni.

afrodizi
autor
28. apr 2022

@matkahelka hej, som si uvedomila ze viac, v komentaroch pisem ze to len oblecenie, aj to len pri setreni, vyjde 50e, realne je to tak 80-100e osatenie,drogeria,lieky,hracky

modry1985
28. apr 2022

@ailiba ja tomu neverím ...ale zadávateľka napísala že platí stále niečo v školke napr.výlety....a nevidel som ešte 3 ročné deti chodiť po platených výletoch....

modry1985
28. apr 2022

@afrodizi ale keď prídu hasiči hádam to neplatíte....navštiv ty len právnika aby ti ozrejmil čo sa do výdavkoch dá dať a čo nie.....nikoho nezaujíma či s otcom sa boskajú alebo si lezú do vlasov.....ty ani sudca ho nejdete vychovávať ale žiadať od neho výživné....treba si uvedomiť že 3 ročne dieťa stojí o niečo menej ako 15 ročné.....a ak začneš spomínať veci čo sem sudca ti bud zaklepe na hlavu alebo vysmeje.....právnik ....a pokec s ním..... a nie - otec nemá povinnosť z platu 1000 eur financovať to čo ti financujú rodičia.....