Vycestovanie na letné prázdniny

dominika2221
Dnes o 08:14

Zdravím. Hľadám odpoveď na otázku. Moja mama žije dlhodobo v USA. Chcem k nej s deťmi vycestovať na letné prázdniny na dovolenku na dva mesiace. Boli sme aj minulý rok na mesiac otec mi súhlas podpísal. No rozišli sme sa a teraz mi robí nasprieky. Deti sú mi súdom zverené a otec nemá upravený styk s deťmi iba podľa dohody. No otec s vycestovaním na dovolenku nesúhlasí. Neviem ako ďalej postupovať. S otcom sa dohodnúť nedá dokonca má nahlásil na socialku že chcem deti uniesť čo samozrejme nie je pravda.

melanta
Dnes o 08:20

Ak by mal otec nariadené stretávanie v konkrétnom čase (napríklad každý druhý víkend), tiež by si potrebovala jeho súhlas, ak by si chcela byť s deťmi preč aj v čase, kedy má s nimi byť on. Žiaľ, potrebuješ súhlas a ak ochotný nie je, tak jedine súd.
A pokiaľ je s ním komunikácia takáto, odporúčam mať stretávanie aj výživné aj všetko dohodnuté a potvrdené súdom.

dominika2221
autor
Dnes o 08:26

@melanta výživné máme stanovené, stretávanie má len podľa dohody. Nemá určený žiadny pravidelný čas

dominika2221
autor
Dnes o 08:30

@melanta viem že na dovolenku vycestovať môžem ak mu to oznámim. Ale počíta sa dovolenka aj ak chcem vycestovať na dva mesiace?

melanta
Dnes o 08:33

@draik označila som právnika, pretože ženy tu často dávajú v takýchto situáciách múdre rady, ktoré sú ale úplne zlé, takže nech napíše právnik.

slavomira236
Dnes o 09:59

@dominika2221 ono ano mozes vycestovat na dovolenku z nasej strany ak mu to oznamis. Problem moze byt pri vstupe do cudzej krajiny. Tam uz suhlas budes potrebovat

slavomira236
Dnes o 10:00

@dominika2221 plus je to dlhsi cas nie tyzden..a ak ta uda ako vycestujes mozes mat opletacky s imigracnou policiou. Ak vidis aky je treba to dat na sud a sud da povolenie