Vybavovačky po rozvode

lenus911
22. sep 2020

Dobry den.
Chcela by som poprosit o radu.
Som po rozvode, prestahovala som sa do podnajmu. Otazka je : potrebujem zrusit trvaly pobyt kde som byvala s exmanzelom, ale najomca mi trvaly pobyt nechce dat. Ako by sa to dalo riesit? Prechodny pobyt si asi na OP dat nemozem?
Mate nejake skusenosti?
Dakujem za kazdu radu 😊

marci77
22. sep 2020

trvaly pobyt myslim moze byt napr. adresa obecneho uradu, alebo miestnej casti nejakeho vacsieho mesta (mozno na tom ktorom obecnom urade by vedeli povedat) ....viem, ze jedna kamoska tak mala .....ale vobec netusim ako sa to vybavuje

mozno niekto lepsie poradi
k rodicom si nemozete dat? to ma napadlo este aka taka alternativa

ukulela
22. sep 2020

@lenus911 maloktory majitel ti da trvaly. obavaju sa, ze by sa skomplikovalo pripadne vystahovanie, alebio by sa aj zvysili poplatky .... trvaly mozes mat aj len na obci/meste. je to trocha nestandardne, ale robi sa to. alebo teda u rodicov napr ... obavam sa, kym nebudes mat vlastnu nehnutelnost, s TP bude problem.

lenus911
autor
23. sep 2020

@ukulela ano, chapem, ze majitelia sa obavaju komplikacii. Ja som ten byt chcela kupit, lebo majitel je v zahranici a garantoval mi dlhorocny podnajom, lebo sa ani neplanuje vratit a koniec koncov ked aj je na sk, tak je u svojej mamky. Ale nakoniec si to rozmyslel a predat ho nechce...
Zabudla som dopisat, ze vlastne trvaly chcem riesit hlavne kvoli detom, lebo neviem, ze ked budeme pisani na obec, ci nahodou nebudeme vedeni ako bezdomovci? Aby s tym nemala problem socialka a aj ex ci by sa toho nechytil a aby nerobil problemy.
Neviem, ci to dobre vysvetlujem, snad ma pochopite co chcem napisat 😬