Ahojte, ľudia. Potrebujem poradiť. Brat napísal dávno na ženu(už bývalú) darovaciu zmlúv na pól bytu. Teraz sa snaží cez sud si vrátiť polku. Dôvody sú také - on ma dcéru, ktorá ma bipolárnu poruchu. Ona ju nemala velmi rada a robila jej zle. Kontaktovala psychiatra smskou a volala mu. Smsku máme. Vraj ničí majetok a ohrozuje ju a jej dcéru(nie spoločne dieta) fyzicky. Je to klamstvo, žiadne dôkazy nemá. Štyri krát žiadala o rozvod, kde písala ako hlavný dôvod, že ma nízke hygienické potreby a že ma tu poruchu, neni možné spolu bývať. Posledná žiadosť na rozvod už vola vtedy, keď spolu nebývali(dcéra s ženou) a furt tvrdila to iste, pričom ju viac akí rok ani nevidela. Pritom dcérka ukončila vysoké vzdelanie a pracuje už dávno. Otázka je teda. Je to postačujúce? Keď nemá dôkazy ohladom jej správania, tak je to silne porušovanie mravnosti? A keby náhodou niečo našla, tak by to bolo tiež v pohode? Myslím nejaké správanie dcérky, čo by čiastočne dokazovalo (pýtam sa pre istotu). Ako sud považuje takéto správanie, je to ohováranie a pospinenie dobrého mena? Podľa mňa diagnóza sa nemôže iba tak písať kamkoľvek, aj na sud, môže to spôsobiť v budúcnosti problém so zamestnávaním, pričom taká. Nehovoriac o tom, že nemá hygienu… Ďakujem vám pekne za odpoved. Pekný den 🙂
@moonlight1210 dakujem za odpoved, a sud verejnost nie je? je to statny urad.
@nikaeli lebo to pisala byvala manzelka 3x na sud ako dovod na rozvod. Čo nie je pravda. Dcérka je blízka rodina a keď bolo ku nej hrubé porušovanie mravov, je to rovnako ako pre toho, čo daroval. Čiže nárok je. Opýtam sa inak, ake môžu byt dôvody na súde, aby bolo postačujúce pre návrat daru. Ohováranie je priestupok? Ak máme dôkazy na to písomne. Také súdne listy sú poriadku, kde píšu bludy?
Brat jej daroval polovicu bytu a ona mu ju chce vratit? Pretoze si nevychadza z jeho dcerou?
Chlap daroval polku bytu zene, s ktorou sa teraz rozvadza. A chce byt mat zasa len na seba - ako dovod na vratenie udava ohovaranie jeho dcerky
@serku obratte sa radsej na pravnika a poradte sa.
Ale aj podla mna exka zatial neurobila nic take, co by podmienovalo vratit dar (z toho, co pises).
Skor to moze posobit, ze ho viac hneva, ze zadarmo prisla k polke bytu, ktoru si on bud od nej teraz odkupi (vlastny byt), alebo mu cez nu bude robit prieky. Preto hlada dovody, ako ten dar vziat spat.
Ano, nahnevala ho, urazila ho tymi vyjadreniami, ale myslim, ze to nenaplna podstatu sprenevereniu sa moralke, ake vyzaduje vratenie daru.
Stale sa to, co pisala v navrhu na rozvod da brat ako jej subjektivne dovody, ktorymi chce dosiahnut len rozvod.
Keby verejne rozhlasovala o jeho dcere tieto veci a to by im ako rodine uskodilo, trebars by dcera zacala byt potom napadana za svoj domnely stav s hygienou ludmi (vysmech, nadavanie, vylucovanie z kolektivu, ustrky, …), nebodaj by to zhorsilo jej psychicky stav, atd., aj to by mohol uz byt dovod (aspon myslim).
Ale najlepsie vam poradi pravnik. Aj spise navrh na sud, ak treba.
autorka ale píše, že dcéra má ukončené VŠ a pracuje.. a že žena je už bývalá.. ja v tom texte nevidím logiku - dôvod - na zrušenie darovacej zmluvy..
Dovody v ziadosti o rozvod nie su zverejnovane, ak to teda sama exka neurobi, nejde o poskodzovanie dobreho mena, lebo sa tieto fakty nikam na verejnost nedostavaju.