Ja viem možno vám to príde sebecké ale mne nie. Je možné že by mi súd odklepol každý štedrý deň a mužovi deň po vianociach? Ono totiž on už počas trvania manželstva keď sme sa pohádali vykrikoval aj pred deťmi že Vianoce sú otras že je to najhnusnejsie v roku a podobne...pravdepodobne muž bude o jeho rodičov a oni sú rovnakí Vianoce v teplákoch žiadne zvyky žiadne pekne orestrety stol žiadna atmosféra darček hodený v taške nezabaleny a len krik mne je to ľúto kvôli deťom viem že môžem im to pekne urobiť v iný deň ale neviem 😭
Súd bude chcieť aby ste sa sami dohodli na týchto veciach. Ak sa nedohodne, tak zrejme vám nariadi striedanie. My s ex sme sa dohodli, že každý štedrý deň je syn so mnou a 25.12 ide k nemu, zostava tam až do 28.12. To som mu navrhla sama, že teda si neviem predstaviť byť bez neho na štedrý deň. A súhlasil. Skús aj ty mu to takto nejako. Vyjdi mu vždy v ústrety keď bude niečo možno sa aj on postupne posnaží. Presne chápem čo prežívas, ja som sa tohto takisto desila....
@heidy222 ja som sa o korektné vzťahy snažila ale on má inak ako p...u nazvať nevie
@zuzana9393 mne on robí naprieky on Vianoce neznáša ale vie že pre mňa to veľa znamená tak preto ich chce vtedy s deťmi sa ani nezahrá...
Alebo radšej napísať asi prvý sviatok vianočný že
Ahoj, my to máme tak že 24 doobeda mala ide k nemu, príde tak poobede okolo 4 takže je s nami oboma na štedrý deň, sme to tak vymysleli a vyhovuje nám to. Skús sa nejak s ním dohodnúť možno aj takto že tam pôjde od rana do obeda a večer bude s tebou
Ak muž na súde prejaví záujem mat deti 24.12. tak súd nariadi striedanie, jeden rok z teba, další u neho
Tepláky a nevyzdobeny stôl nie sú prekazka, toto je veľmi subjektívne vnímanie
Ideálne je sa dohodnúť. Okrem toho, deti samé uvidia rozdiel a to je aj dobre. Uvedomia si, že ktorý rodič sa snaží a kto má v paži
Ja toto presne poznám. Ale ono to možno bude iné na súde. Keď ty niečo normálne navrhnes. Že si teda ochotná v iných veciach mu vyhovieť. Napríklad prázdniny atď. Tak už hádam tam nebude zo seba robiť chuja. Ono sa to celé časom utriasie. Aj u nás to bolo extra divoké... A tiež mi hovorili, že to bude ok časom... Som ani neverila, ale čas pomôže...
Tebe teraz pomôže jedine nerobiť mu napriek. Časom prestane aj on
@walentina7 však píše ze kazí Vianoce a nazýva ju p*cou tak akí kamoši...isto by som ho nechcela doma
Keby sa tak aspoň raz súdy zaujímali o to čo chcú deti a nie ich rodičia.
@walentina7 nemala by som s týmto problém ale on áno on robí všetko naprotiven
@walentina7 S chlapom ktorý by ťa nazval p*** by si bola kamoška? Vážne?
@ptvw veď toto ja som sa miliónkrat chcela pekne v kľude skrz deti dohodnúť in ani za svet odísť a rozviesť sa proste ako soplave decko len ničiť má ale mať má ako slúžku po ruke
@pribinak možno máš pravdu veď Vianoce im môžem urobiť aj o deň skôr/ neskôr 🙂
Moja neterka je v striedavej starostlivosti, takže u brata každé druhé Vianoce. Keď má byť 24.12. u otca, tak jej robia Vianoce o pár dní skôr. Chvíľku to trvalo, ale zvykli si. Je to výrazne lepšie, odkedy si mama s otcom prestali robiť napriek (obojstranne tie vzťahy boli nanič a ešte sa do toho montovali starí rodičia🤦♀️).
Normalne vam nariadia striedacku, v rok ked ich ma muz im urobis vianoce podla svojich predstav 25.
Skús trochu krotiť emócie, ako prioritu si dať korektne vzťahy po rozvode a môžete sa normálne na Tom dohodnúť - keďže pre neho ten sviatok nič neznamená možno ti vyjde v ústrety