Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať očakávam žalobu, žalobca je ale z iného mesta - okresu, ja som zasa z iného. V ktorom meste bude súdne konanie ? V meste žalovaneho ? Alebo obžalovaného ?
v meste toho kto zalobu podal.
ak sa jedná o civilný spor, je príslušný všeobecný súd žalovaného
@kindervajicko čiže keď on dá na mňa žalobu tak bude súdne konanie v mojom okrese ? 🙂 dobre tomu chápem?
Nie. V jeho. V meste zalobcu.
@kindervajicko fiiha? Naozaj to je takto? Cize ked sa dvaja rozvadzaju a kazdy ma trvale bydlisko v inom okrese, tak je sudne konanie v okrese odporcu?
@soldi pri rozvode je to trošku iné, tam sa miestna príslušnosť riadi par. 92 civilného mimosporového poriadku, podľa kt. v prvom rade je miestne príslušný súd, v ktorého obvode mali manželia posledné spoločné bydlisko, ak v obvode tohto súdu má bydlisko aspoň jeden z manželov, ak sa takto príslušnosť nedá určiť, tak potom súd toho manžela, ktorý návrh nepodal.
@autorka vo všeobecnosti je to tak, áno 🙂 podľa par. 13 civilného sporového poriadku
@kindervajicko ja sa ale nerozvadzam 🙂
@kindervajicko mne admin upravil nadpis a zadal rozvod, ale tu ide o obciansko právny spor
preto som písala vyššie, že podľa par. 13 civilného sporového poriadku je príslušný všeobecný súd žalovaného.
Tam, kde on podal
V jeho meste.