Uznanie otcovstva - test DNA

misel000
12. okt 2021

Ahojte prosím potrebujem poradiť ,mám 4rocneho syna.ked sa mi narodil tak jeho biologický otec nechcel podpísať odcovstvo .

Nechala som to tak .. stále mi chodia od neho správy vyhráža sa mi ..rozhodla som sa že to dám na súd .. chcem žebi platil mi.na syna ,,ale nechcem žeby podpísal odcovstvo ..Dása na súde urobiť DNA ??

Prosím poraďte mi a ďakujem pekne 😊

dievcacitajucelist
12. okt 2021

@misel000 no ale, keď uzná otcovstvo, alebo bude prostredníctvom DNA určené...nevznikne mu len vyživovacia povinnosť, ale aj právo stretávať sa s dieťaťom.

anjelicek26
12. okt 2021

Treba si to ako pise kocka hore - rozmysliet - stoja mi tie peniaze za to pritiahnut do zivota dietata debila, co sa mi vyhraza? Co to spravi s mojim dietatom, ked kazde dva tyzdne bude cely vikend u otca? Ked ti otec bude chciet "zle" tak si bude dieta brat do striedavky, dva tyzdne u otca, dva tyzdne u maminy - ano toto sudy bezne povoluju a vyzivne nebudes dostavat, lebo polku casu tam a polku u teba a tebe pukne srdce, co ho neuvidis... Navyse to dopletie psychiku dietata solidne, ked bude v dvoch domacnostiach zit... Ano dietatu peniaze treba...ale styri roky ste to zvladli sami, zvladnete aj teraz.

syslik81
12. okt 2021

za tie minimalne alimenty co dostane ti to nestoji... ak pojdes sudne zapisu ho aj do rl.. a tym padom ma na dieta rocnaky narok ako ty ... a kolky platia len sem tam ak vobec? moj ex je tiez debil co ma xy nastval ale beriem to tak ze ja mam to najlepsie co z neho vybehlo a za to som vdacna a on to prepasol prisiel o jedinu dobru vec co spravil ... a peniaze co ma nepotrebujem .. zijeme si pekne a hlavne bez stresu aj bez neho

ibrunova
12. okt 2021

Ty chceš, aby ti platil, ale nebol zapísaný ako otec?

akbara77
12. okt 2021

@misel000 ženy preboha rozmýšľajte s kym idete mat deti! Lebo mne to pripada,že chyba nie je len na strane muža....ale Vaša...teda naša.

prasiatko30
12. okt 2021

@misel000 urcite ti sud neodklepne to, ze sa urci chlap na platenie alimentov - neviem ako inak ho mam nazvat kedze ho nechces zapisat do RL. Pokial sa podla DNA urci, ze dotycny je otec tak sa automaticky zapisuje do RL a z toho titulu mu budu vyplyavat urcite povinnosti ale aj prava - a ako otec ma pravo travit cas so svojim dietatom a podielat sa na jehp vychove. Ty chces aby tento clovek mal taketo pravo? Ktore si moze uplatnit pred sudom a prist si po dieta pomaly aj s policajtmi ked ho nebudes chciet dat?? Skor sa modli aby neprisiel na to, ze zaujmom o syna ta moze dodzubavat omnoho efektivnejsie ako len nejakymi sms a aby to nebol on co poziada o urcenie otcovstva😰

sense
12. okt 2021

Nuž bud, bude uznaný ako otec zapísaný v rodnom liste a bude mať nielen povinnosť platiť ale aj právo sa stretávať s dietatom
Alebo uznaný a zapísaný v rl nebude a nemá ani právo ani povinnosť.
Žiaľ nejde to tak ze bude platiť ale uznaný ako otec nebude

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
12. okt 2021

@misel000 čiže chceš, aby platil na dieťa, ale nechceš, aby bol uvedený ako otec dieťaťa a mal rodičovské práva. Nuž takto to nefunguje, neverím, že môžeš byť tak naivná (hoci použila by som iné slovo), že si myslíš, že bude mať iba povinnosť platiť ale práva rodiča mať nebude. Ak chceš výživné, podaj žiadosť na súd, súd nariadi DNA test, následne určí otcovstvo, potom poriešiš výživné ale aj stretávanie otca s dieťaťom, nakoľko priznaním otcovstva mu vzniknú rodičovské práva. A vyhráža sa ti prečo?

0silvia0
12. okt 2021

@misel000 chápeš vôbec čo sa pýtaš? Chceš DNA ale nechceš aby podpísal otcovstvo. Tak načo sa má robiť DNA? Majú mu na súde potvrdiť, že je otec biologický ale vlastne nebude otec? Len nejaký platiaci ujo?

hipuska
12. okt 2021

A aké správy ti chodia? Ako sa ti vyhráža, čím? Toto upresni. Či ty ho žiadas o peniaze a on odmieta?

makova333
12. okt 2021

@misel000 nie neda sa to tak, ako by sa ti to pacilo. Bud ber balik so vsetkym (aj otec musi mat nejake prava nemyslis? ) alebo sa na to vyprdni.