Ahojte, uz dlhsie uvazujem o rozvode. Doma to nie je idealne, ale o tom sa nechcem bavit, stale je to aj tak v teoretickej rovine. Ide mi o to, ako poriesit byvanie, ked sa od muza rozhodnem odist. Zijeme v jeho dome, takze on neodide. Ja by som si chcela kupit svoj bytik, avsak to sa da az po rozvode kvoli bsm,nie? Cize zhanat podnajom, ked odidem a po rozvode riesit hypo? Alebo ako ste to riesili vy?
@thirstymonk ale hypo ako vydata bez podpisu manzela nedostanem, nie? A on by mi to nepodpisal urcite
Treba ísť za notárom podpísať vyňatie hypotéky z BSM a potom ti hypotéku dajú aj bez jeho podpisu
@misa1308 naozaj? To som netusila. Dakujem velmi pekne za radu 🙂
Ahoj, my sme si najprv riesili rozvod a vyzivne na dieta, potom sme riesili BSM, len sme podali dohodu o vyporiadani BSM. Po tom, co mi vyplatil peniaze, som mala 6 mesiacov na vystahovanie, takato bola dohoda v BSM.
@mira0611 ja ked podam o rozvod,budem musiet odist hned, s nim sa nebude dat vydrzat ani v okruhu jedneho kilometra, nie v jednej domacnosti. ...preto to musim vyriesit a zistit postupy skor, ako vobec podam o rozvod
@misa1308 na vyňatie majetku z BSM manželov musí byť ale dôvod napr. podnikanie jedného z nich, aby to neohrozilo majetok aj toho druhého.
to nejde len tak, že zájdem k notárovi, aby niečo spoločné bolo iba moje. Vyňatie počas manželstva má slúžiť práve na ochranu toho druhého v manželstve. čiže, buď je to, ak jeden z nich podniká, teda môže mu vzniknúť z podnikania dlh, alebo ak je napr. gambler, alebo pod., aby nemohol ohroziť spoločný majetok.
@zmrzlinka8 tak to nic z toho....tak ozaj len zhanat podnajom a cakat na rozvod...vdaka
ja som kupovala nehnutelnost este pocas manzelstva banke stacil podany navrh na rozvod a tym nehnutelnost bola vynata z bsm, banka to posielala aj na kataster a zapisali len mna...ale opakujem az po podani navrhu na rozvod som kupovala pocas manzelstva...takze hned ako podas mozes kupovat
@fairyy dakujem pekne,aj to je fajn riesenie 🙂
Podas rozvod a po 45 dni pride od sudu papier pre Vas oboch, skor nie. Lebo mas 30dni na odvolanie.
Ja by som si v tomto pripadre nasla prenajom, alebo by som sa informovala na obecnom/mestskom urade ci nie je volny byt u nich, resp.si podaj ziadost. Aj do okolitych dedin. Skusit mozes nic nestratis.
Mozno, ak podas ziadost o rozvod spamata sa.
Ono to ma rozne fazy, najprv ti krici, ze tak sa rozved, ked chces ajtak ti bude horsie bezomna, nikto ta nebude chciet, nebudes mat peniaze a mas milenca. Na toto sa priprav.
2.faza zacne mozno vyjednavat, mozes si robit co chces len sa nerozved, potom zacne prosikat
3.faza ked budes ta posledna k.rva, ze sa s nim rozvadzas.
Alebo kombinacia tychto spojeni.
Drzim palce. 😊
@mira0611 on sa vzdy spamata na chvilu, ked sa vyhrazam rozvodom, ale uz ma to nebavi...a nechce zmenit zasadnu vec v nasom vztahu, ktora mi neskutocne vadi a ovplyvnuje cele moje fungovanie a uz to fakt nedavam...viem,ze budem najhorsia, stetka, neschopna, psychicky narusena a ktovie co este...a taketo veci ja strasne zle nesiem,preto to stale odkladam a zbieram odvahu...
@zmrzlinka8 nás sa notár na nijaký dôvod nepýtal, prišli sme tam, podpísali a hotovo
@misa1308 tak aj tak to musia podpísať obaja, nemôže len ona sama u notára
Autorka - tiež máme náš dom (teda môj) vyňatý z BSM. Musí sa to urobiť pred kúpou. Riadne sme manželia, mali sme na to dôvod, preto sme to tak urobili. Dokonca manžel je ten, ktorý platil hypo, a nepodniká, ani nič. Proste u notárky treba oboch podpisy.
@findomatej nolen muz to nepodpise,ked sa dozvie o rozvode...takze ozaj len podnajom..ale dakujem vsetkym za rady
Autorka- no veď práve toto, že od zlosti nepodpíše.
mas nieco nasetrene? Hypo na celu nehnutelnost nedostanes. A je otazne ci ju vobec alebo kolko dostanes.
@natalka13 tak uspory mam. Preco by som nedostala hypo? Podla hypo kalkulacky dostanem postacujucu sumu
@findomatej ved prave...
Da sa za urcitych okolnosti nehnutelnost z BSM vynat a to by mohla byt tvoja cesta.