Úver a súd

serly
15. jan 2024

Dobrý deň ako mam postupovať pred 2 rokmi som si zobrala uver na zariadenie bytu ... lenže prišla son o prácu a som slobodna mamicka otec dieťaťa mi neplatí pôžičku neplatím uz rok ale 365 banka mňa nechce dať k súdu ako mam ďalej postupovať ? Bol niekto v takej situácii ?? Ďakujem za odpoveď

melanta
15. jan 2024

To, že si slobodná matka je predsa úplne irelevantné. Ak je úver na tvoje meno, je tiež irelevantné, že otec dieťaťa ti neplatí pôžičku. Máš predsa rodičovský, výživné na dieťa a môžeš pracovať. Takže postupuj tak, že dohodni si s bankou splátkový kalendár a plať každý mesiac. Ročivoský + výživné + plat = z toho proste musíš mať na splátku.

maca1984
15. jan 2024

@melanta neplatí jej otec dieťaťa- výživné. A ona neplatí rok splátky.

mk22
15. jan 2024

Nastúpiť do práce, a dohodnúť si splátky.
Dlh sa nevypari, bude iba narastať.
Ze si slob mamička nikoho nezaujíma, podať na súd platenie výživného..

januska12323
15. jan 2024

Banka ťa nemusí dať na súd, stačí, že to posunie exekútorovi. Nekomunikuješ s bankou?

melanta
15. jan 2024

@maca1984 píše bez čiarok. Ak jej neplatí výživné, je toto jej chyba. Ak by mala výživné stanovené súdom a neplatil by, dostávala by náhradné výživné. Takže ak jej otec dieťaťa neplatí výživné, je to iba preto, že to neriešila súdne a to je jej vina. To nie je argument, že neplatí banke úver.

maca1984
15. jan 2024

@melanta Mne to vysvetľovať nemusíš, ja tomu rozumiem, len som ťa opravila.

martinkatinka
15. jan 2024

Ako máš postupovať? V prvom rade komunikovať s bankou. Treba tam zájsť a na niečom sa dohodnúť. Vzala si si úver, takže ho treba platiť. Oni ti to nevymazu len kvôli, že si slobodná matka

melanta
15. jan 2024

@maca1984 že ty tomu rozumieš viem, o tom vôbec nepochybujem. Napísala som to s tým, že si to prečíta autorka. Aby jej bolo jasné, že je to jej problém.

alickapusinka
15. jan 2024

Banka ak to da exekútorovi budeš musieť platiť aj odmenu exekútorovi a ta mala nebude. TY niekedy si dajú poriadne zaplatiť. Banku nezaujíma že si slobodna matka a otec dieťaťa neplatí výživne ich to nezaujíma ONI chcú svoje peniaze vrátiť. Ak budeš mať exekútora ten TI siahne aj na peniaze aj na výplatu alebo čokoľvek. TO ťa počká ak nebudeš platiť a by si chcela osobný bankrot tak súd TI ho nemusí schváliť tam je podmienkou že musíš preukázať vôľu sama splácať dobrovoľne. Aspoň jeden rok. S niektorým exekútorom sa dá dohodnúť na splátkach a však mala by si komunikovať s bankou skôr než banka dá na vymáhanie exekútorovi .

stannkas
19. jan 2024

Ak otec neplatí výživné, je potrebné to riešiť súdnou cestou, aby následne bolo možné získať náhradné výživné aspoň. Čo sa týka banky tak jednoznačne treba s bankou komunikovať a dohodnúť sa na ďalšom postupe v tejto veci. Banky zvyknú takéto úvery aj postúpiť inému subjektu, za splnenia určitých podmienok, ktorý následne od Vás vymáha úver a pri neúspechu sa obracajú na súd.