Úspech - neúspech pri rozvode

mrsandrea
10. aug 2017

Ahojte dievčatá chcem sa spýtať ktoré ste sa rozvádzali pri maloletom dieťati aký ste mali úspech/neúspech. Manžel sa o naše dieťa od narodenia vobec nezaujímal, už s 5 mesačným som odneho odišla. Po pol roku odo dňa odchodu zmenil postoj. Najprv celý mesiac to fungovalo takto: prišiel so svojou matkou raz týždenne ani nie na pol hod ku mne aj to sa dieťaťu nevenovali, jeho matka skor sledovala mna a vyzvedala on zas ťukal do mobilu. Po takomto mesiaci zistil že mám novú známosť a začal si každé 3 týždne prevažne nedeľu brávať dieťa domov na max 8 hod. Takto to funguje doteraz čiže 10 mesiacov. Rozvod máme po roku a niečo žiadosti už teraz v septembri. Prišlo mi jeho vyjadrenie ktoré ma zaskočillo v zmysle jeho požiadavok na výdanie maleho. Právnik mu to dal podľa zákona čiže každý utorok a štvrtok od 16:30 do 19:30, každý párny týždeň od piatka poobeda do nedele poobeda, každé neparne Vianoce vrátane ich sviatkov, každý nepárny silvester, každé nepárne jesenné prázdniny s tým že môže vycestovať aj do zahraničia a každý júl na celý mesiac tiež s tým že môže s ním vycestovať. Samozrejme ja s takýmto stretávaním nesúhlasim, sám osobne mi povedal že mu vyhovuje to ako je to teraz mám nato aj svedka. Aké máte skúsenosti vy? Aká je možnosť že to takto aj odklepnú? Ďakujem za každú radu dopredu.

mimla
10. aug 2017

Je to tak, že on dá svoj návrh a ty dáš svoj a súd teoreticky rozhodne tak, aby to bolo v prospech dieťaťa. Ty si tiež napíš svoj návrh. Ako si to predstavuješ ty.

mrsandrea
autor
10. aug 2017

@mimla čiže na jeho odpoveď na môj návrh bude lepšie ak to ešte doplním

sissy27
10. aug 2017

@mrsandrea rozvod je jedna vec, starostlivosť o dieťa druhá a majetkové vysporiadanie tretia.
To, čo navrhuje jeho právnik a čo by teoreticky mohol súd odklepnúť, budú stále len časy, kedy má právo vidieť dieťa, nie kedy je povinný si ho vziať. Ty môžeš s návrhom nesúhlasiť a dať svoj, ale súd rozhoduje v záujme dieťaťa, nie v záujme rodičov. Dieťa má právo na oboch rodičov rovnako. Tvoj muž zrejme dieťa netýral, nebil ho, nezneužíval, dieťa nie je už odkázané na dojčenie, takže nejaké obmedzenia stretávania tam sotva dosiahneš. On povie, že si chce s malým budovať vzťah a má záujem s ním tráviť maximum času, aký bude tvoj argument, prečo nemôže?
A za mesiac prázdnin budeš jedného dňa ešte aj vďačná...

mrsandrea
autor
10. aug 2017

@sissy27 lebo ho nezaujima sam sa tak prejavuje aj na verejnosti ... dieta len chcel preto lebo veril ze si ma tym udrzi ...

sissy27
10. aug 2017

@mrsandrea ale toto sudcu ani kolíznu zaujímať nebude, hlavne keď on tam príde s tým svojím návrhom - bude to vyzerať, že on chce, ale tvoja ješitnosť nedovolí. Môžeš samozrejme podať svoj návrh, môžeš žiadať aj stretávanie len v tvojej prítomnosti, ale také že každú tretiu nedeľu poobede ti neprejde...

deti95060810
10. aug 2017

my sme mali v čase rozvodu tiež malinké dieťa. On podal návrh, ja som podala návrh, súd nariadil niečo iné....ocinko si bol pre dieťa asi tak 3 krát a potom sa odmlčal na asi 15 rokov... Inak tvoj ex má podobné zmýšľanie ako ten môj ex....

lasina
11. aug 2017

Neboj sa ta starostlivosť ho prejde.Zisti čo je to starať sa o dieťa,ešte bude prosiť,aby si si ho vzala.😉

cacianka
11. aug 2017

odhadujem že dieťa má cca 20 + mesiacov, je ešte malé tak môžeš napísať svoj návrh, napr. iba raz v týždni 17,00-19,00 v tvojej prítomnost, dve soboty v mesiaci napr. 13,00do 18,00, uved že neskôr by si bola rada aj na dlhšie, ale teraz sa riadne nepoznajú.....neviem či si sa nezmýlila, ale napísala si aj vianoce celé a aj nový rok aj jesenné prázdniny, a potom rok nič, malo by to byť na striedačku, alebo napíš 24. 12. s tebou .každé druhé sviatky 25.- 28.12. a akždý druhý nový rok, každý prvé ty. teda on sviatky, ty nový rok, na druhý rok ty sviatky, on nový rok...leto ok, ale v. noc jena ty, druhá on, a detto jesenné prázdniny.
a samozrejme sa neboj argumentovať a vypovedaj že aký mal "záujem" on a jeho matka. mobil, sledovať a vyzvedať teba, o malého ledva obzreli.
a ak máš solídneho svedka, aj viac, navrhni ich predvolať, alebo aspoň nech ti napíšu čestné prehlásenie, že nezavolá, nezaujíma sa , ignoruje ho, a vieš že to robí iba na nátlak jeho matky...