Určenie výživného na dieťa medzi partnermi

dundicka
21. máj 2015

Dobrý den, nemáte niekto skúsenosť s určením výživného napriek tomu,, že spolu žijeme ale nechceme byt posudzovaný ako rodina, a chceme mať na papieri, že spolu nehospodárime a preto si chceme určiť výživné... neviete mi poradiť či tam stačí určiť sumu na ktorej sme sa dohodli ale je nutné tam uviesť aj styk s dieťaťom? dakujem za každú jednu radu

pribinak
21. máj 2015

Nemusite upravovat styk, ten moze byt dohodou medzi rodicmi dietata,

dundicka
autor
22. máj 2015

dakujem, stačí ked tam uvediem, že bývame spolu a o dieťa sa budeme starať spoločne alebo to tam nemusím uvádzať vôbec?

pribinak
22. máj 2015

@dundicka to tam pisat vobec nemusis, das iba, ze ziadas, aby sud vydal nasledovne rozhodnutie/rozsudok: dieta Janka Makova, na r 1.1.2010 sa zveruje do starostlivosti matky Dany Kovacovej, nar 1.1.1980, otec dieta je povinny platit vzivne na maloletu vo vyske 100 eur k rukam matky vzdy do 15. Dna v mesiaci

nebicko2
22. máj 2015

Dobrý deň, som advokátka a navrhla by som Vám aby ste to riešili uzavretím písomnej rodičovskej dohody a túto len predložili súdu na schválenie. V takom prípade to budete mať na 1 pojednávanie a rýchle a "bezbolestné" bez rozsiahleho dokazovania. Ak budete mať ďalšie otázky pokojne sa ma spýtajte. Želám pekný zvyšok dňa

dundicka
autor
24. máj 2015

@nebicko2 dakujem krásne a nevadí , že bývame spolu, len chceme riešiť samostatné hospodárenie.býva pri tom na súde aj kolízny opatrovník?

dundicka
autor
24. máj 2015

@nebicko2 https://www.justice.gov.sk/Formulare/Stranky/Vy... výživné medzi manželmi len nie sme manželmi ale môžem to takto podať? dakujem Vám veľmi pekne

nebicko2
24. máj 2015

Poslala som Vám správu 🙂 Nie formulár na určenie výživného medzi manželmi nemôžete použiť, ten sa používa výlučne na účely určenia výživného medzi manželmi.

nebicko2
24. máj 2015

@dundicka Áno, akonáhle ide o konanie v súvislosti s maloletým dieťaťom, tak zo zákona je povinná účasť kolízneho opatrovníka