Dobrý den, nemáte niekto skúsenosť s určením výživného napriek tomu,, že spolu žijeme ale nechceme byt posudzovaný ako rodina, a chceme mať na papieri, že spolu nehospodárime a preto si chceme určiť výživné... neviete mi poradiť či tam stačí určiť sumu na ktorej sme sa dohodli ale je nutné tam uviesť aj styk s dieťaťom? dakujem za každú jednu radu
dakujem, stačí ked tam uvediem, že bývame spolu a o dieťa sa budeme starať spoločne alebo to tam nemusím uvádzať vôbec?
@dundicka to tam pisat vobec nemusis, das iba, ze ziadas, aby sud vydal nasledovne rozhodnutie/rozsudok: dieta Janka Makova, na r 1.1.2010 sa zveruje do starostlivosti matky Dany Kovacovej, nar 1.1.1980, otec dieta je povinny platit vzivne na maloletu vo vyske 100 eur k rukam matky vzdy do 15. Dna v mesiaci
Dobrý deň, som advokátka a navrhla by som Vám aby ste to riešili uzavretím písomnej rodičovskej dohody a túto len predložili súdu na schválenie. V takom prípade to budete mať na 1 pojednávanie a rýchle a "bezbolestné" bez rozsiahleho dokazovania. Ak budete mať ďalšie otázky pokojne sa ma spýtajte. Želám pekný zvyšok dňa
@nebicko2 https://www.justice.gov.sk/Formulare/Stranky/Vy... výživné medzi manželmi len nie sme manželmi ale môžem to takto podať? dakujem Vám veľmi pekne
Poslala som Vám správu 🙂 Nie formulár na určenie výživného medzi manželmi nemôžete použiť, ten sa používa výlučne na účely určenia výživného medzi manželmi.
Nemusite upravovat styk, ten moze byt dohodou medzi rodicmi dietata,