V decembri ma caka prvy sud ohl. urcenia otcovstva, zverenia do opatery, potom sa bude riesit vyzivne...ake mate skusenosti, ako dlho to trva? aky je postup a tak?ake vam uznali vyzivne?moj syn bude mat 10mesiacov, zatial mi jeho otec nedal ani cent, neboli sme manzelia, som od zaciatku sama, dakujem za odpovede
dakujem velmi pekne...no uvidim ako k tomu pristupi on, tazko povedat...VRAJ nebude chciet testy, ale uvidim ci vobec pride...ak by neprisiel, myslim ze by tym ukazal ze je nezodpovedny...budem mat aj pravnika z centra pravnej pomoci, kam som sa obratila, tak to ma ukludnuje...tak uvidime ako to dopadne 😒
ak nemáš určené otcovstvo, najskôr je nutné vyriešiť na prvom pojednávaní, či je ochotný uznať otcovstvo, alebo sa musí vykonávať znalecké dokazovanie z odboru DNA- čo výrazne predĺži konanie (náklady znáša otec), až keď bude otcovstvo určené, môže súd pristúpiť k skúmaniu primeranej výšky výživného. Výšku výživného súdy určujú v jednotlivých regiónoch odlišne- avšak vždy záleží na preukázaných výdavkoch na dieťa a príjmoch otca. V prípade ak nejaký príjem má, predpokladaná výška výživného na 10 mesačné dieťa z mojej praxe je tak cca. od 90 € do 130 €. Veľa záleží od bližšie určených okolností.