Určenie otcovstva z väzby

27. jan 2023

Zdravím vás žienky,mám kamosku ktorá má partnera vo väzbe a je tehotná. Ako sa rieši otcovstvo z väzby? Nemáte náhodou skúsenosť? On by chcel podpísať otcovstvo, ale nevedia ako to riešiť keď je takáto situácia. Ona ma nárok potom aj na nejaké náhradné výživné ak by sa podarilo podpísať otcovstvo? Ďakujem za každú odpoved

pribinak
27. jan 2023

Áno bude dostavať pravdepodovne najnižšie výživné cca 33 eur. Je si istá, že za takúto sumu chce aby basman bol zapísaný v rodnom liste?
Toto by som si na jej mieste veľmi premyslela

autor
27. jan 2023

@pribinak oni neplánujú rozchod ani nič podobné. Ona za ním chodí. Čiže ano chce.na tých peniazoch jej vôbec nezáleží,skôr išlo o to ze by som zistila to otcovstvo,to vyzivne bola skôr moja zvedavosť. Ona financie na bábätko ma aj bez tých 33eur ci koľko to je

9lf9
27. jan 2023

Na vyzivne by mala predsa narok az po tom ako by bol on zapisany ako otec a ona si dala dieta sudom zverit do opatery, ale kedze pises, ze to neplanuje nie je ake vyzivne riesit.

autor
27. jan 2023

@9lf9 dobre to bola skôr moja zvedavosť. Ju skor ale zaujíma ako to otcovstvo určiť.

hradnapani
27. jan 2023

nech sa opyta na matrike, ako sa riesi, ked je otec nepritomny, ale chce byt uvedeny na RL dietata. Podla mna musi byt nejaky sposob, ako to ten clovek moze podpisat - ludia nie su len v base ale aj v nemocnici dlhodobo, cize nejako sa to riesit musi dat. Ci uz tam vyslu nejakeho matrikara alebo zavolate tam notara na overenie podpisu alebo nieco take, to uz neviem.