Určenie otcovstva - priebeh

elliestaffy
28. dec 2020

Dobrý večer, potreboval by som poradiť po neúspešnom vzťahu som sa rozišiel s mojou bývalou partnerkou, po mesiaci mi oznámila že je tehotna. Od začiatku tehotenstva som sa snažil aby mala všetko ale ona to odmieta. Dieta je na svete už mesiac a pol a doteraz som ju ešte nevidel nenapisala má ani do RL. Podľa som návrh na určenie otcovstva 2 týždne do zadu som zaplatil súdny poplatok. Chcem sa opýtať ako dlho môžem očakávať že sa začne sud alebo aký to má priebeh? Za každú radu ďakujem

mima1
28. dec 2020

Tak asi sa rozhodla ze nechce aby si bol otcom a chce vychovavat sam. Mozno niesi otec

elliestaffy
autor
28. dec 2020

@mima1 prečítala si si otázku?

draik
28. dec 2020

@elliestaffy
Sama od seba Vás "zapísať" do RL matka nemohla. Ak nedošlo k súhlasnému vyhláseniu o otcovstve, tak Vaše podanie odošle na vyjadrenie matke, následne sa vyjadríte Vy. Ďalší postup závisí od toho, či bude potrebné nariadiť testy DNA na určenie otcovstva.Dá sa predpokladať, že matka bude žiadať presnejšie určenie styku, ak tak neurobíte Vy, a takisto navrhne výživné. Časovo to okrem vyššie uvedeného závisí od toho, ktorý súd vec prejednáva.

pribinak
28. dec 2020

Aký to bude mat priebeh? Buď matka prizná že si otec, alebo súd nariadi DNA testy.

elliestaffy
autor
28. dec 2020

@draik áno viem že sama od seba má nemohla zapísať keďže ja som sa dozvedel pár dni po pôrode od jej brata že už som otec. Je možnosť že sud určí otcovstvo aj bez testov? Mám dosť veľa dôkazov konverzácie snou s jej bratom , medzi nou a mojou mamou kde to všade potvrdila fotky atd.

draik
28. dec 2020

@elliestaffy
Ak nedôjde k súhlasu Vás oboch, budú nariadené DNA testy.

mima1
28. dec 2020

@elliestaffy sud bude urcite zaujimat daka konverzacia. Aj keby ti hned napisala ze ano si otec urcite tanezapisu len na zaklade toho. Cize bud test alebo ona dodatocne zapisanie

elliestaffy
autor
28. dec 2020

Takze je aj taká možnosť že sa to nebude naťahovať testami DNA a môžem vidieť dieta aj skôr?

nnnuuunnn
28. dec 2020

@elliestaffy Je to naozaj smutne, ked ma otec zaujem a matka mu brani vidiet dieta.

elizabet173
28. dec 2020

@elliestaffy obavam sa, ze ak ona bude tvrdit, ze otec nie si, vasa konverzacia velmi nezavazi a testom sa nevyhnes. Mozno ked bude vediet, ze na testoch DNA budes trvat, ze je bez sance, tak potvrdi, ze si otcom ty. Drzim palce

elliestaffy
autor
28. dec 2020

@elizabet173 ďakujem 🙂 najhoršie je to čakanie a bezmocnosť vidieť vlastne dieta

elizabet173
28. dec 2020

@elliestaffy to si neviem ani predstavit, chapem, co prezivas. No budes mat moznost mu to vynahradit, teraz je mu este jedno, kto ho ma v naruci, ale chapem, co prezivas. Skus sa s nou skontaktovat, napis SMS, ze vies, ze si otcom, ze tym, ze ta bude zapierat, nic nedosiahne

janka_266
28. dec 2020

@elliestaffy testom sa vyhnete, len keď bude ona súhlasne tvrdiť, že ste otcom, pokial s tým nebude súhlasiť testy budú nariadené a potom rýchlosť rozhodnutia závisí len od toho či na test zložité preddavok včas. Či sa dostavíte na test, alebo jedna alebo druha strana bude testovanie naťahovať.

elliestaffy
autor
28. dec 2020

@janka_266 o nič iné mi nejde v živote ako o moje dieta je to pre mna priorita. Peniaze uhradím hneď a aj na teste budem včas ale najhoršie je to že neviem ako dlho budem čakať a prichádzam o najkrajšie momenty v živote svoje dcéry keď je v perinke a to všetko okolo toho :( milujem ju naj ináč na svete aj keď som ju ešte nevidel

janka_266
28. dec 2020

@elliestaffy no to ja viem, len aj matka musí spolupracovať a doniesť dieťa na predvolanie, lebo aj tam sú nejaké lehoty na spotrebované vzorky a aby sa to tým nenatahovalo, pri konaniach, ktoré sa tykajú deti sa sudy snažia ukončovať ich čo najskôr, najčastejšie to naťahujú účastníci.

elliestaffy
autor
29. dec 2020

@janka_266 dúfam že to nebude naťahovať ale si myslím že by ani nemala lebo viem že si najala právnika.

janka_266
29. dec 2020

@elliestaffy držím palce 😊