Určenie otcovstva, ak otec nepríde

mimimamina
25. nov 2014

V utorok je prvy sud ohladom urcenia otcovstva, otec syna ani nevidel, ma 10mesiacov, neprispieva nijako a nema on zaujem, tak to riesim...soc. pracovnicky dali vyjadrenie, ze syn ma byt zvereny do opatery mne, xy je jeho otec a ma mi platit vyzivne....ten xy 😉 , budem sa slusne vyjadrovat 😝 pracuje vo Franc, s bratom, a na cierno, kedze dal do vyjadrenia ze do zahranicia odisiel za pracou, zial bezuspesne...smiesne, potom co by tam rok robil, z coho zil atd...ze suma 70e je pre neho vela kedze je nezamestnany a uz aj vyradeny z uradu kedze odisiel za pracou, chudacik...ze doma neprispieva rodicom a tak...takze myslite, ze ak nepride na sud, rozhodne sudkyna o uznani otcovstva, ak on to nepopiera a riesi len nizsie vyzivne?takisto ak je akoze nezamestnany, su sudy take hlupe, alebo nas stat, ze mu uzna nizsie vyzivne aj ked je zjavne ze ma pracu?v juli mi totiz volal, ze mal dlhy, potreboval ich splatit a ze mi prinesie nejake peniaze, pravdaze neprisiel...bude to mat nejaku vahu vsetko?dakujem za vyjadrenia

mihula
25. nov 2014

@mimimamina otec je zapisany v rodnom liste dietata?

mimimamina
autor
25. nov 2014

nie, lebo bez jeho suhlasu som ho tam nemohla dat...takze najprv sa na sude riesi otcovstvo a zverenie do starostlivosti, a potom sa doplni meno do rod. listu a riesi vyzivne

mihula
25. nov 2014

@mimimamina no ale pises,žesoc.pracovničky dali vyjadrenie,že syn ma byt zvereny do opatery mne,a že xy je jeho otec a ma platit vyzivne.Ako soc pracovničky mozu napisat,ze je niekto otcom,pokila nie su spravene geneticke testy?

bonaqa2013
25. nov 2014

Ocinko syna nevidel 10 mesiacov? Moj nevidel syna 16 rokov. A to býval pár ulíc od nás.
Takže doporučujem právnika. ten by ho vyzvŕtal. závisieť bude aj sudcu. Nie je sudca ako sudca. Ak bude rozumný sudca, tak sa ho okamžite opýta že z čoho vo F žil. Otcovstvo a výživné idú riešiť naraz? Resp. pozri sa aký názov má predmet súdu. pretože ak je len otcovstvo - tak to prebehne aj bez advokáta. ale potom pri výživnom si advokáta zober.... No a samozrejme všetko ohľadom malého si odkladaj - bločky, doporučujem.

prasiatko30
25. nov 2014

@mimimamina a naozaj ti to stoji za to?

bonaqa2013
25. nov 2014

@prasiatko30 ja by som povedala že to zato stojí. Pretože dieťa je drahá záležitosť, ak je ocinko známi, tak nech láskavo prispieva, to by bolo takých hrdinov čo by len deti robili a matka nech sa stará. nikto nevie, ako bude za niekoľko rokov, maminka sa može potešiť každej korune. zadarmo nie je nič.....

prasiatko30
25. nov 2014

@bonaqa2013 mas pravdu ze su v tom obaja ale niekedy je lepsie mat otca neznameho a nevediet o nom radsej nich - lebo velmi casto zabudaju opustene mamicky ze tatinko ma nielen povinnost zacvakat na vychovu dietata ale ma aj pravo to dieta si brat k sebe a vychovavat ho - a mozno teraz je volakde za vodou - pardon za hranicami ale co ak sa v nom zobudi dravy rodicovsky pud a bude ho chciet na prazdniny a potom ked mu prelezie zahranicie krkom a zrazu sa rozhodne prist domov - typicky navrat strateneho syna - a stat sa vzornym oteckom - to sa uz mnohe tak nadsene netvaria. 😅

bonaqa2013
25. nov 2014

@prasiatko30 moj syn roky nepoznal otca, rozviedli sme sa keď mal syn niečo cez rok. syna nenavštevoval, nič mu nikdy nekúpil len poslal poštou peniaze. A pritom sme od seba pár ulíc. Keď mal syn asi tak 17 rokov, ocinko si spomenul že má aj syna aj sa mu predstavil, že je jeho otec, ale to bolo asi tak všetko. ten citový vzťah sa tam vobec nevytvoril, nie sú ani v tel., ani v inom kontakte. Ba čo viac, syn chodí na VŠ a s ocinkom sa súdi o výživné.... Niekedy nestačí povedať som tvoj otec a som podnikateľ, to už nenahradí tie stratené roky....

prasiatko30
25. nov 2014

@bonaqa2013 hej ale to si mala stastie ze sa ozval tak neskoro a chlapec uz mal vo veciach jasno ale predstav si ze by tak dosiel ked mal syn 5-6 rokov a zacal by si ho kupovat a bravat na vikendy na prazdniny a vymyvat mu hlavu - a tolkych pripadov je velmi vela

mimimamina
autor
26. nov 2014

no aby ste boli v obraze kocky 🙂 zastupuje ma centrum pravnej pomoci, kam som sa obratila, a odtial mam aj pravnika...a najprv sa riesi urcenie otcovstva a zverenie maleho do opatery, a az potom vyzivne...presne tak
@bonaqa2013 ako pises, ja nedovolim aby si on chodil po svete akoby nic, ja sa o maleho postaram ale nech mi aspon financne prispeje, nech si robi xy co chce, ak si chcel len uzit, ale syn si peniazky zasluzi...lebo materska je nic...ja som prisla o pracu, musela odist z najmu a vratit sa k mame, a koho to zaujima?xy bolo jedno, ci maly ma kociarik, postielku, keby mi nepomohla rodina a priatelia, neviem co by som robila ☹ je to sebec a tak sa chova aj teraz, ked chce platit menej a robi nezamestnaneho chudacika...blocky si odkladam a mate pravdu, uvidime ktory z pripadov budem ja, ci xy bude dalej kaslat na maleho, alebo mi potom bude robit nazlost, uvidime...ale zatial mi vsade radia bojovat za syna, nie koli sebe...a xy kym mu nepride papier nejaky zo sudu, kasle na to...dakujem za prispevky a prajem len to naj, potom napisem ako bolo na sude, pekny dnik 😉

mimimamina
autor
7. dec 2014

tak ten xy prisiel, ked som ho videla az zle mi bolo, od sept min roku som ho nevidela....uznal otcovstvo, aj ze maly moze byt v mojej opatere a mat moje priezvisko...tak zo sudu poslu papier na matriku, vystavia novy rod. list, a 13.1. bude dalsi sud o zverenie do opatery, ale to bude rychle kedze on suhlasi ze maly bude so mnou....no a potom vyzivne...ale on ze je nezamestnany, sudkyna bola skvela, zjazdila ho aj ze mal zuvacku potom ze ma 31r a ze ako to ze nema pracu, je to jeho povinnost atd a este ze budu vianoce, ze mi ma poslat nejake peniaze lebo budem mat vacsie vydavky, no skvela bola, si zgustla na nom a ani usta neotvoril...a ja som sa potom vyjadrila ze urcite na cierno robi atd...ale to neskor sa bude riesit, tak sa velmi tesim och
a si predstavte, vecer mi volal, zrazu po sude prvykrat od 15. jula, ze co som vravela ze robi, ze on NAOZAJ nerobi, ze len na brigadu bol a ich nevyplatili lebo zle urobili stenu ked zateplovali, blaaaaaaaa blaaaaaaaa, mna to absolutne nezaujima, ja ze nech to vysvetluje na sude. ze ja poviem svoje...a on ze takzee ze on bude platit 23e, lebo je nezamestnany, a ked si najde pracu tak da viac...a ja ze to co mi on tu OZNAMUJE, ze ja nebudem ziadat 70e ale 120e, to su polovicne naklady na maleho, a sud rozhodne kolko ma platit ked si vsetko overi, nie on mi to bude hovorit kolko je vyzivne...on ze mi posle 100e, zrazu, ked to mal slubit sudkyni...povedala som mu ze nasluboval uz dost...nech mi to posle z posty post. poukazkou na moju adresu, podla mna chce urobit dojem na sudkynu, ale ja aj tak poviem ze doteraz nedal nic, a zrazu ma 100e, zrazu vedel najst peniaze hej?a ci ich mam brat ako vianocny darcek pre syna, alebo ako splatku vyzivneho?a viac ze sa s nim nemam o com bavit a uvidime sa 13.januara...chce ma ovplyvnovat, ale ma smolu, lebo videl ze sa nedam, vo mne je tolko nervov ze uz ma nezastavi a budem bojovat ako sa da...a moze mi volat, uz nedvihnem mobil...naco, uvidime sa na sude.
tych 100e mi prislo, zrazu ako rychlo vie pozhanat peniaze, poviem na sude co si o tom myslim... 😠