Ahoj. Začnem asi s tým, že ma už prešla trpezlivosť. Mám pomaly 4 ročnú dcérku s walesanom-angličanom. Z anglicka som odišla v 7 mesiaci tehotenstva, keďže nám vzťah nevyšiel - Ďalší komplikovaný proces.... Otec dieťaťa veľký záujem nejavil, pár krát do roka zavolal to je všetko. žiadna finančná pomoc, nedaj bože darček pre dcéru. Pohár pretiekol po nedávnej písomnej komunikácií s jeho ´´znovu´´ ženou, ktorá mi napisala nech neodkazujem nič jeho partnerovi, lebo on nemá záujem vidieť sa s dcérou a nechce mať s ňou nič spoločné (chystala som sa do Uk a odkázala mu, že by mohol prispieť na letenku a vidieť sa s malou) a tak som si povedala DOSŤ a rada by som niečo začala v prospech mojho dieťaťa. Takže hlavná otázka znie: kde sa mám obrátiť na pomoc keďže prv musíme určiť otcovstvo a až potom môže byť reč o výživnom. Má niekto alebo mal niekto podobný prípad. Veľke nádeje si nedávam ale zas prečo neskúsiť. On si užíva rodinu, syna a druhé dieťa - dcéra je nepodstatná. Tak keď už ju nechce vidiet, byt v kontakte tak by mohol prispievať... Ďakujem za každú radu 🙂 A mimochodom je nám tak fajn 🙂
@marcsika410 je to veľmi smutne že ako komunikujú s nami súdy sociálky a iné podobné štátne zariadenia mám skúsenosti a myslím si že mali by sme sa obrátiť na ambasádu Ony povedia že máme sa obrátiť na naše súdy
@marcsika410 jednu vec ti poradím mala by si si nájsť niekoho právnika lebo oni sa v tom veľmi dobre vyznajú lebo sama to inak nedáš
Dakujem za rady baby, som si vedoma ze sama sa nepohnem a aj tym ze, to bude trvat...
Hlavne si treba zistiť, aké u nich platia v tomto smere zákony a skúsila by som sa teda aspoň ja obrátiť na tunajšiu ambasádu. Možno by ti s tým vedeli pomôcť