Ahojte,dala som byvaleho priatela na sud ohladom urcenia otcovstva a vysky vyzivneho.Mne prisli papiere so sudu,ze mam dokladovat prijmy a vydavky,jemu take neprislo nic,iba moj navrh,s ktorym samozrejme nesuhlasi.Dcerku nevidel od decembra 2014,teraz bude mat 2 roky a nepozna ho.v navrhu som uviedla,ze ju moze vidiet kazdu parnu sobotu a nedelu od 15tej do 18tej v mojej pritomnosti,no on ju chce na vykendy.....ze on ma pravnika a ja nevyhram....normalne lutujem,ze som ten navrh vobec davala,pretoze ak vyhra on,budem mu musiet malu dat.....je na mna velmi navyknuta,to ju mam dat k cudzim ludom,aj ked viem,ze bude plakat a neprivezu ju domov?Expriatel byva totiz u rodicov.Takisto nesuhlasi s vyskou vyzivneho,dala som navrh na 50e spetne od novembra,kedze sme sa v oktobri rozisli,zda sa mu to vela,hoci on zaraba,rodicom na byvanie neprispieva,ma sice dlhy,ale tie si sposobil sam,ked na cudzich ludi nabral pozicky....ja som na rodicovskom a mam tri deti,dve skolopovinne,byvam u manzela,ktory ma prijal aj s malou naspet.Poradte mi prosim,bojim sa,neviem co mam na sude povedat,ja nemam na pravnika,on ocividne ano,preto je teraz velky frajer.
@marcela2015 viem,ze robi,do nasho rozchodu chodila vyplata na moj ucet......o vyzivne sa tak nebojim,mna strasia tie navstevy....nechcem mu davat malu na vykend,je malicka a nepozna ho,od nasho rozchodu ho videla trikrat a naposledy to bolo v decembri,neverim,ze si ho pameta,ak jej niekedy zavola,tak mala hovori,ze vola ujo.....ona bezomna nebude ani chvilu,chodi za mnou vsade,este aj spi pri mne,on je cudzi clovek,je mozne,aby sud dovolil aby si ju bral na vykendy??? ☹
Sudy na sr bohuzial beru ohlad na prava otca aj keby bol trojnasobnym vrahom vzdy bude mat pravo vydat ju...jedine ze by sa preukazalo ze on onu nema zaujemalebo ze jej ublizuje...alebo ze sa ho mala boji.ako s osobnwej skusenosti ...sud mu ju neda hnet na vykend skor urcia stretavanie sa za tvojej ucasti aby si mala nanho zvykla.drzim palce ten moj byvali druh malu priamo ohrozil na zivote teda ja sa budem snazit o uplny zakaz styku...aj ked to mi asi neprejde.drzimpalce m
@deniskami ahoj,mala som to takisto ako ty,presne,az na to,ze mam chlapceka. Ale s exom sme tiez naspat spolu,chvilu som si myslela,ze citam nejaku staru temu o sebe🙂. My uz sme si tymto presli. Teraz je uz vsetko akotak v poriadku. Maly mal tiez dva roky ked sa zacal stretavat s biol.otcom, sud prihliadal na to, ze dieta otca nepozna. Nemyslim si,ze by dali malu na vikendy hned,u nas to tak nebolo, dali nam prve tri mesiace 2hodiny v mojej pritomnosti, potom uz dve hodinky sam s malym a po roku sme sj to dali upravit na kazdy druhy vikend od 9 do 16 v sobotu a od 9 do16 v nedelu. Plus sviatky tam su, velkonocna nedela od 9 do 17 akazdy druhy siatok vianocny tiez v takom case. Maly uz bude mat 5 rokov, zo zciatku mal zmatok ale uz je dobre, uvazujem uz aj nad tym,ze by chodil aj na noc k nim,ale kedze sa dost zle adaptuje, chcem pockat este nejaky ten rok. Uz sme to aj skusali ale nebolo to dobre, maly bol hotovy z toho. Dobre ze si dala navrh, nelutuj to, veci sa vzdy musia doriesit, to je jedina cesta k stastiu a spokojnosti. Aj moj mal pravnika a ja nie, a co... nenechala som sa vyprovokovat na sude a dobre to dopadlo. Soc.kurator aj sudca musia rozhodnut tak, aby to bolo hlavne v zaujme dietata a nie v zaujme otca, ci teba. Myslim,ze sa nemusis bat. Vela stastia.
@deniskami
1.nenechaj sa zastrasit
2.zdokladuj vsetko co malej platis,urobila sa chybu,ze si pytala tak malo...
3.na 95% zo zaciatku malu nedostane na noc
4.bud pokojna 😉 nemas sa coho bat. Dokladuj si veci,vytlac si tie vyplaty,pripadne pouvazuk,kto by ti mohol dosvedcit,ze malu nenavstevoval hoci si mu nebranila. Argumentuj,nebud hystericka a uvidis,podari sa ti to 🙂
Vzdy je lepsie ziadat vysie vyzivne...sudkyna ked vezme do uvahy ze ty nepracujes...on ano a je to jeho jedine dieta bude trvat na takej sume...s osobnej skusenosti viem ze kludne na pojednavany povec ze po uvazeny si zmenila nazor a ziadas inu sumu....mozno sama sudkyna ti povie ze sumu ktoru ziadas je mala...mne to povedala...drz sa m
@marcela2015 skusim to,dakujem za radu,mame sice sudcu,ale dufam,ze aj ked je to chlap,tak bude v pohode...tiez si myslim,ze je to malo,hlavne,ked on teraz bavi frajera,ze ma pravnika a ja nic nezmozem ☹ to nemozem na sude povedat,ze ja sa budem na temu mala a vyzivne bavit len s jej otcom a nie s pravnikom?ved nas nepozna,nezil s nami,docerta co on tam ma co riesit ☹
@deniskami hlavne but kludna,slusna...bojujes za to co tvojej malej pravom patri...pripomen aj soc.pracovnicke ze mala s tebou spava je natebavelmi naviazana.pa m
@sisaha to ano,pravnika mu asi plati jeho mamicka....musela mu ho najat,kedze si somar narobil dlhy,ked vzal pozicku na cloveka,ktoreho ani nepozna 🙂 ale ten pravnik nic nevie,aky zivot zijem,aka je mala,ved to nevie ani jej otec....vobec ju nepozna a ze vidi fotky je figu platne 🙂
@deniskami ....hlavne treba prejaviť ochotu riešiť celú situáciu.....treba podať na súde protinávrh , v podobnom zmysle ako písala kamajka .....to znamená povedať že si pre dcerku nebol od decembra, čo je pre také malé dieť dlhá doba, že navrhuješ postupné vybudovanie vzťahu s dcerkou....a podobne.
dalej si spíš všetky náklady , ktoré máš s dcerkou....všetko oblečenie, lieky, plienky, stravu a podobne...uvidíš
aká suma ti vyjde. Podla mna o dosť vyššia, a tak potom môžeš priamo na pojednávaní doplniť návrh a žiadať
vyššiu sumu.
@deniskami drzim ti palce mame ten isty osud,problem.Mna sudy este len cakaju...existuju pravnici ktory obhajuju aj socialne pripady...skus si cez net pohladat nejakeho socialneho...na orave je to pani molitoresova.Nasude sa mozes obhajovat aj sama ale odporucam minimalne poradit sa pred pojednavanym s pravnikom.Odkladaj si vsetky uctenky co si malej kupila,stravu,byvanie vsetko...to bude tvoja obhajoba na sude preco ziadas vyzivne vo vyske 50euro...pozistuj si co najviac info o byvalom ci roby,ci ma nejaky prijem byt aj nacierno...ci ma nejaky majetok,auto...drzim ti palce...m