Je možné aby súd rozhodoval o úprave styku(striedavého starostlivosti) a dieťa zastupovala socialka bez toho,aby boli zo socialky na prešetreni? Z dieťaťom bola socialka v kontakte naposledy keď mal 3r teraz ma 7
U nás sociálka nikdy nebola, ani ma nijak nekontaktovala, a to som už takmer 9 rokov rozvedená.
Prečo sa nikto neporozprava s dieťaťom, je dosť veľký nato aby povedal ci chxe alebo nechce ísť k otcovi
u nás boli raz na prešetrení, ex ich nevpustil ani za bránu.... 🙂
Nie je dosť veľký, je manipulovateľný
@draik cize na to, co chce dieta v takom veku sa neprihliada? netyka sa ma to, len ma to zaujima.
@draik plače ze tam nechce chodiť prežil tam zle veci a museli sme kvôli tomu navštevovať psychológa
@draik mal ho každý druhý víkend zrazu chce striedavku
Treba doložiť správy od psychológa a prípadne požiadať sociálku o prešetrenie. Ak je to tak ako píšete nemyslíme si, že má veľkú šancu na striedavu starostlivosť
@matullienka ďakujem
So striedavou by malo hlavne dieťa súhlasiť. Ja chápem, že obaja rodičia majú právo vychovávať dieťa, ale tak povedzme si úprimne nie každý rodič je aj "rodičovský" typ a robí to pre dobro dieťaťa...určite požiadaj o preverenie pomerov...na oboch stranách a taktiež uveď, že dieťa navštevovalo psychológa...nemyslím si, že Striedava je pre každého...žiaľ niektorí chlapi ju žiadajú z "vypočitavosti, alebo pomsty" držím prsty nech to dopadne dobre
myslím že až od 12rokov dieťaťa môže vypovedať na súde a povedať svoj názor kde chce byť
Áno je to mozne. Ty ako účastník konania môžeš požiadať o prešetrenie pomerov na oboch stranách