Ahojte mamičky,
Ako ste prosím riešili stretávanie sa otca s dieťaťom, ak je medzi nami 185km? S manželom sme sa rozviedli a dohodli sa, že úpravu styku na súde nebudeme riešiť ale že sa dohodneme. Avšak nastal problém, exmanžel chce aby som mu malého(cca 2 roky) nosila ja a on mi ho potom donesie naspäť. Ja s týmto veľmi nesúhlasím,nakoľko by to bolo pre mňa náročné cestovať vlakom 2.5 hodiny (vodičák žiaľ nemám) a potom sama naspäť aj časovo aj finančne. Manžel zarába 2x viac ako ja plus má aj auto. Mám sa obrátiť s týmto na súd? A ako v takom prípade súd zvykne rozhodnúť?
Chcela som sa dohodnúť a neriešiť tu súdnou cestou hlavne skrz to aby sme sa dohodli normálne na dňoch aj podľa toho ako on bude mať voľno a ja, nechcem mu určite zakazovať styk, sám sudca vtedy podotkol že ak chce byť s dieťaťom,má si sám pre neho prísť .
ked nemate upraveny styk, je to na dohode. A dohoda je dohoda 2 stran, nie nariadenie jednej ze ty mi ho dones a ja ti ho privediem naspat ---- ak s tym nesuhlasis, tak mu proste povedz ze NIE - po dieta si moze prist a moze byt s nim ale ze ty mu ho nosit nebudes. Bodka. Troska asertivity dievca ;)
S 2 rocnym cestovat vlakom 2,5 hodiny? Dopriala by som exovi absolvovat jednu taku jazdu. Nehovoriac o komforte, hygiene, meskani. Ak mu ide o dobro dietata, sam by mal uznat, ze ak ho bude nosit on autom, je to pre dieta prijemnejsie.
No ja osobne som názoru že záleží aj na tom, kto sa odsťahoval tých 185 km. Ak si ty odsťahovala dieťa od otca 185 km, tak z morálneho hľadiska by si ho mala voziť ty. Ak sa odsťahoval on, tak nech znáša cestovanie on.
@katarinka1211 neviem, kto z vás dvoch sa odsťahoval a nepoznám dôvody, prečo ste to riešili takto, ale na dieťa ste veľmi asi pri tom nemysleli.
@katarinka1211 čo je v rozsudku ? Kto má deti zverené do osobnej starostlivosti ? Kto sa odsťahoval 185 km ? Nie ty jemu nemožeš nič prikazovať , on tebe nemôže nič prikazovať. Kludne si po dieťa môže prísť a môže ti povedať ak chceš syna - príd si po syna na adresu XXX ak v rozsudku nemáte inak. Nie predávanie dieťaťa ak je na dohode - dohoda je o 2 stranách - a to nie je iba jeho " chcenie " iba tvoje " chcenie " . Ak sa neviete dohodnúť - súd - ale kľudne súd môže rozhodnúť tak že si ho každý z vás jednoducho privezie.....
@katarinka1211 chodi si po deti sam, deti ostali byvat na tej istej adrese, to on sa odstahoval.
A je jedno ci si po ne chodil 30, 130, 300 ci teraz 500 km ---- deti vodim k nemu ja iba ked to MNE vyhovuje ( napr. su v tabore 100 km od otca - tak mu ich rovno zaveziem, ako by mali ist 200 km domov a na dalsi den cestovat k nemu dalsich 130...
neviem co mate v rozsudku, ja mam standardne - otec si malolete deti prebera v mieste bydliska --- tak v mieste bydliska 🤷🏼♀️