Úprava styku 10 mesačnej dcéry s otcom

marry26
23. dec 2011

Ahojte, mate niekto skusenost, ze by otec ziadal pri malom dietati 10 mes. - striedavu starostlivost, alebo vikend u neho doma? S otcom dietata nezijem od jej 6mes., ani dovtedy sa moc nezaujimal, skor ho otravovala, pritom je kludne babo. Nikdy nekril, neprebaloval, nekupal, nekocikoval, no proste nic. Podala som navrh na vyzivne a zverenie do starostlivosti, zatial sud nebol. Kedze som mu malu odmietla dat samu na vikend, ked ma o to ziadal, kedze nemam doveru v tom, ze by sa vedel starat o nu, isiel "pozalovat" na socialku, tak ma predvolali a spisali sme dohodu, ze teda ja budem chodit k nemu na 2 dni v tyzdni s malou, lebo on odmieta chodit ku nam, on ju chce mat doma.Lenze kedze nic neplati, ja odmietam tam este aj chodit autom, nabalena jak na tyzden -plienky, jedlo, oblecenie, hracky - tak uz sa vyhraza, ze nemusim chodit, ze ved to pouzije na sude proti mne. ZAsla som na socialku ja, povedala som ze tam nechodim, spravili zapis aby vedeli preco. MAm stale stresy a strach ze mi vezme malu, ja som s nou nonstop, nedokazem mu ju dat. Neviem ako mu sud urci styk s nou, nevie rozpravat a ani chodit, vobec nepozna ako sa chova, co chce,... Vyhraza sa, ze mi ju vezme na stedry den, ak mu ju nedam, ze pride s policiou

sisaha
23. dec 2011

@marry26 upokoj sa, nemoze ti ju zobrat. Zozen si svedkov, ktorí dosvedcia ze sa o dieta nezaujimal, ze toto cele je jeho akt pomsty. A takisto treba aj tetam na socialke vsetko po lopate vysvetlit. takisto mozes na sude ziadat, aby si dieta bral iba na par hodin, nie na prespatie a iba v tvojej pritomnosti (do 3 rokov sa to da). Takisto ty nie si povinna mu dieta nosit. Ma si prist on na dohodnute miesto - vacsinou v bydlisku matky.

marry26
autor
23. dec 2011

@sisaha presne to som urobila, tetam na socialke som povedala aka je situacia, ze ani na dieta nevplyva dobre ked jej narusim rytmus a cestujem k nemu, a ani ja nie som ochotna pokialnevidim skutocny zaujem. Tiez si myslim ze lepsie je, keby chodil za nou on a postupne ho spoznavala aj on ju, mozno neskor aj na cely den, no nejde to zodna na den, ze si ju len tak vezme. Vyhraza sa, ze na sude bude mat ludi z ligy otcov, ktory tam budu presadzovat nazor, ze aj pokial sa otecko nestaral doteraz, ale prejavi zaujem netreba mu branit, je to pre dieta najlepsie

sisaha
23. dec 2011

@marry26 nahraj si jeho slova...celkom zaujimavy nazor...Jemu naozaj o dieta nejde... Sudcu to urcite bude zaujimat

maminuska
23. dec 2011

@marry26 jediná obrana je ignorovat toto vykrikovanie.
Slušne mu povedz že s malou môže byt ale u teba doma, v tvojej prítomnosti nech si najprv zvykne, ak to nebude chciet je to jeho problém. Ja sama radím aby nebránili v styku s dietatom otcovi ale ak má skutočný záujem a ide mu o jej dobro ale tu sa mi to nevidí, vidím to ako čistý akt pomsty.

hausknechtova
26. dec 2011

@marry26 ahoj ja som rozvedena len kratko a tiez som sa bala dat malu jej otcovi a ani som mu ju nedala pokial to sud neurčil moj exmanzel sa vobec nezaujimal o malu a vykrikoval podobne hluposti ako ze on mi ju zobere a ked mu sud urci navstevy tak mu ju budem muset dat no ostalo iba pri vyhrazkach ja som na sude zaziadala o psychologicke vysetrenie nakolko sa mi vyhrazal ze sa zabije a podobe tak nas tam sud poslal psychologicke som vsetko vyrozpravala a ona vyhotovila posudok v moj prospech manzel tam tiez bol a nevedel o malej vobec nic povedat pri rozvode sa sudca zaujimal ako casto bol s malou a ked som mu povedala ze vobec za nou neprisiel a videl ju len ked som isla za nim ja aj to len 10minut lebo viac nechcel tak sa nastval a teraz mame urccene navstevy kazdu druhu nedelu od15:30do18:00zatial neprisiel ani nenapisal a co sa tika dvojitej starostlivosti musi byt dieta starsie myslim mam kolegu ktory chce dvojitu starostlivost a kolizna mu povedala ze ma este rok pockat mala ma jeden rok a zatial si ju bere pravidelne na navstevy ale oni nie su rozvedeny drzim ti palce a nevidim dvovod preco mas ty chodit za nim drz sa a daj vadiet ako to dopadlo pekny den

marry26
autor
28. dec 2011

ahojte, dnes som bolapredvolana s exom nasocialku, kvoli spisaniu dohody jeho stretavania sas malou, on samozrejme nesuhlasil´smojim navrhom, aby on chodil zanou ku nam, on ju chcel domov, tak nejak ma dotlacili k podpisaniu dohody ze ju bude mat kazdu sobotu od 10 - 17h a kazdu druhu stredu tiez v tom case, samu ju tam nepustim, tak tam ta teta uradnicka napisala, zhe do 1.roku za mojej pritomnosti. Niekedy v januari bude dufam uz sud, a ak nebudem suhlasit s touto dohodou mozem dat aj navrh na upravu styku cez sud, kdemu urcia bud castejsie, mozno menej castejsie. Aj tak si nadavam, ze som si nestala za svojim a neodmietla chodenie s malou ku nemu

sisaha
3. jan 2012

@marry26 nemala si suhlasit...on moze potom na sude operovat s tym, ze si uz suhlasila... Asi by bolo dobre ist na sud uz potom s pravnym zastupcom, aby si nebola dotlacena do niecoho co nechces a nie je dobre ani pre dieta

marry26
autor
8. jan 2012

ked on nechce pochopit, ze pre tak male dieta nie je vhodne cely den mimo domu, ked som tam prisla, bola z domu krasne vybuvana, tak sa tam v pohode zahrala, ale zas spala u neho len 30min, to sa jej doma nikdy nestalo, vzdy aj 2h pospi aby bola spokojna. Tak bola umrnkana, nechcela sa uz hrat, nic, on s nou von nejde, nema tam ani kocik, len ju nosili na rukach aby ju zabavili nejak, cestou domov prerevala cestu autom. Napisala som mu, ze dost, nebudem sa prizerat ako je dieta mrzute, ved to musi sam vidiet, ze ked ju chce vidiet, moze hocikedy prist, nebudeme ju prevazat hore dole. A on si trepe to svoje, ze ja chodit nemusim, ze on si vezme malu len, ved aj tak ze sa smeju, ze styk za pritomnosti matky, ze to nikdy nepocul. No nech sa smeje kto chce, ja sa smejem na nom na vtipnejsich veciach, toto sranda neni. Aj tak mi kazdy vravi, naco tam mam lozit ja s malou, ani mi neprispieva na nu, tak aky to je zaujem o dieta, ked mu je jedno, ci dieta nezije v nedostatku. No aspon som sa vykecala 🙂

claudinka2008
8. jan 2012

https://www.facebook.com/pages/Verejne-proti-93... prosim zdielajte a pridavajte clanky ... dakujem
urcite nam to pomoze... ked mozu oni mozeme aj my!!!!!!!!!

momko
24. jan 2013

ahojte mam tiež problem mame sudne pojednavanie ohladne rozvodu. manžel požiadal. mame 2 deti 5,5 a 1,5r. so synom sa stretava a malu videl 2krat. teraz maju s priatelkou nove byvanie a hovori že si chce deti brat ku nim každy víkend. ked odišiel mala nemala ani rok nevie o nej nič ake ma potreby proste nič a ešte ked som ho pekne poprosila aby išiel den pre štedrym dnom s nou na pohotovosť lebo mala vysoke horučky odmietol mi. chcem sa spytať či mate skusenosť že do kolkych rokov veku dietata je možne vysudiť za pritomnosti matky.

chorvatka
25. jan 2013

@marry26 ahoj, som advokatka a rada ti pomozem ak chces, ozvi sa cez internu postu. Andy

chorvatka
25. jan 2013

@momko ahoj, k tomu co si sa pytala...je to velmi individualne, ja som advokatka a urcite by som s navrhom tvojho zatial manzela na tvojej strane nesuhlasila...ako dovody by som uviedla ze mala otca nepozna, je vo veku ked je na teba naviazana a navrhujes kym je taka mala aby sa mohol s nou stretavat len za tvojej pritomnosti...pripadne si urc este niekoho z tvojich rodicov ktori by mohli byt pri malej kym ju bude mat otec...treba uviest na sude ze otec ma vo vyssom veku dietata moznost hocikedy ziadat o zmenu styku uz bez tvojej pritomnosti, ale nie teraz, ked ju nepozna..
ak mas cas, prostriedky, treba si zajst za detskou psychologickou a opytat sa na jej nazor, pripadne ti moze napisat svoje vyjadrenie k tejto problematike...aky je jej nazor...ak by to nestacilo, sud obycajne posle rodicov k psychologovi ktoreho urci urad prace a tam sa dohodnete...treba aby si bola pripravena a ukazala ze otec absolutne nepozna rezim dietatka, dieta nevie o koho ide, otec nevie co ma dietatko rado, co rado robi...s cim sa hra....na tomto by som stavala...ak je treba, ozvi sa

daniela1983
25. jan 2013

no to poznam, tento typ otca sa potom odmlci na 18 rokov kym sa mu dcera sama neozve... 😠

monalisa12
5. jún 2014

Ahojte maminky, máte niektorá z Vás skúsenosti so súdom v podobnej situácii? Expartner odišiel od nás, keď mal malý 4 mesiace, teraz má rok aj pol. O malého nejavil veľlký záujem už od narodenia, myslím tým, ani raz s nami nebol v poradni, u lekárov, proste nikde. Chodí (ak má s milenkou lepší program, tak nechodí) k malému každé 2 týždne na 2 hodinky, doteraz si malého nechcel brať so sebou. Náhle teraz zistil, že sa mu hnusím aj ja, aj dom v ktorom bývame, a teraz si chce brávať malého so sebou, lebo s ním nechce byť u nás. No nič o ňom nevie, nepýta sa, nezaujíma sa ani o jeho zdravotný stav. Jeho odpoveď bola: vidím že sa pekne vyvíja, rastie, je v dobrom stave udržiavaný, ostatné mi je načo vedieť. Jeho maloletá dcéra z prvého manželstva tiež bývala s nami, potom, čo sa od nás odsťahovali, jeho dcéra sa vrátila k matke, s otcom nie je nijakom kontakte (má 14 rokov), k nám chodí skoro každý víkend. Otec ju v podnájme nechával na noc samú, hoci bola liečená na epilepsiu. Ja mu malého moc nechcem dávať aby si ho zobral, lebo nie som si istá, že by sa o neho vedel postarať. Zvykla som ho poprosiť, či by s malým nemohol ostať dlhšie ako 2 hodiny, no nikdy nebol ochotný. Nevie sa s ním zahrať, nič ho neučí, nič mu nekupuje, nič mu nenosí, lebo naňho platí dosť (80e). Malý sa hral vonku v pieskovisku, "otecko" ho chytil a dal mi ho cez dvere ako nejaký nákup so slovami : "opráš si ho". Neviem, či môžem dôverovať takému človeku, ktorý mi do očí povedal po pôrode, že mi ubližoval naschvál, aby bol ľahší rozchod. Jeho dcéra kvôli vzniknutej situácii musela navštevovať psychologičku. "Otecko" sa doteraz nevie zmierť s tým, že na malého musí platiť až tak veľa. Bez problémov súhlasil s tým, aby som si malého zobrala na svoje priezvisko. V návšteve mu nebránim, môže s malým byť koľko chce, ale v mojej prítomnosti. Neviem, ako by to mohlo dopadnúť na súde.

nyusika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz