Úprava práv otca pri nástupe dieťaťa do materskej školy

18. nov 2024

Riešim ošemetnu záležitosť.

Zvažujem dať synčeka do MŠ už ako 2,5 r. ( Ak ho príjmu ).
Avšak viem že jeho otec si to predstavuje tak že nástup do MŠ = víkendy dieťaťa u neho.

Avšak to sa mne nepozdáva nakoľko mi príde že na to nie je pripravený. Nemyslite si že som precitlivelá alebo chcem brániť alebo cokolkvek - sama som navrhla otcovi že mu malého dám kedy len chce, nadramec vyhradených dni (ma záujem len o vyhradené dni).

Aká je zvyklosť mamičky? Keď dá žiadosť na súd zvykne súd vyhovieť? Odkedy sa zvyknú dávať deti aj na vikendy otcom? Je to ozaj tak že keď dieta nastúpi do MS (je jedno ako stare) tak odklepnú aj tieto vikendy ?

januska12323
18. nov 2024

Mimo určených termínov ho nemusíš dávať. Len tak laicky prečo si myslíš, že s otcom nevydrží a s cudzími pani učiteľkami áno?

ukgirls
18. nov 2024

to ci k nemu pojde na vikend nema so skolkou ci jaslami nic spolocne-pokial nekojis dieta uz moze k otcovi na prespanie ak je on schopny sa postarat -co predpokladm je kedze sama mu ho chces davat aj mimo hodin urcenych sudom ...

patka06
18. nov 2024

Pokiaľ má otec pre dieťa vytvorené podmienky a nie je dojčené, môže k nemu na víkend oveľa skôr, ako pred nástupom do škôlky.
Súd, resp. sociálka preskúmajú a podľa toho rozhodnú.

autor
18. nov 2024

Nieee, ja si nemyslím že by to nezvládlo, veď snáď keby je zle tak zavolá… len ma zaujímajú skúsenosti ako to chodiiiii

barka1
18. nov 2024

Známa dávala deti na víkend už vo veku 1r a 2,5r, obe naraz.

autor
18. nov 2024

A pri takýchto zmenách je treba súd? Či stačí keď sa my dohodneme?

barka1
18. nov 2024

Stačí váša dohoda. Predsa sud nekontroluje, ako to naozaj mate.

januska12323
18. nov 2024

Dodržiavať s musí len platenie výživného, návštevy nie, môžete sa dohodnúť ako chcete.

ukgirls
18. nov 2024

nemusi to ist na sud,ale je lepsie to mat spisane a aj podelit sviatky vianoce a podobne ,aby neskor nezacal vymyslat aj on ..

mogaa
18. nov 2024

vždy je lepšia dohoda....ak mu dieťa nebudeš dávať podľa dohody, jednoducho si to dá súdne a s veľkou pravdepodobnosťou mu to prejde....ak je dieťa schopné byť celý deń včetne spánku v škôlke, tak zvládne určite aj pobyt s otcom....akurát ak to nepôjde súdne, tak si dohodnite aj prázdniny v škôlke či sviatky...