Upozornenia od bývalého priateľa

vendi123
14. mar 2022

Ahojte prosim vas mam jednu otazku. Sud upravil styk s maloletym. Otec si ho ale nieje ochotny vyzdvihnut ani ho nosit nas5. Tento vykend bol u nho nas syn a poslal mi video plus nieco napisane. Mozem ho udat ked ma varuje ze sa pojde odvolat a neda mi pokoj? .... Stale ma obtazuje spravami typu ze sa pojde odvolat. A pritom si nieje schopny ani len syna vyzdvihnut? ... Som stoho uz vycerpana dakujem.

anjelicek26
14. mar 2022

Tak odvolat ma pravo kedykolvek... to nie je ziadna vyhrazka ani nic, s cim sa da ist na policiu... ak ta spravami obtazuje, tak si ich proste neber k srdcu no...pokial tam nie su vyslovene nejake vyhrazky.... komunikuj vecne, a vylucne ohladom syna... snad sa casom unormalni, niekedy to chce viac casu... ked si po syna neprijde, tak si to poznac, vozit mu ho nikam nie si povinna.

sirka9
14. mar 2022

pokial ma v rozsudku, ze si ma syna vyzdvihnut a doviezt a on nepride, nevozila by som mu ho. jedine ak by syn vyslovene chcel ist k nemu, tak asi by som na to prihliadala. aj to len preto, aby sa to neotocilo proti mne a vyhovela som dietatu. spravy ber s humorom, chlapi sa inak mstit nevedia. prestan s nim komunikovat, blbe spravy si ale nechaj pre istotu. aj ked u nas su ti na dve veci keby o nieco islo. komunikuj vyhradne ohladne syna a toto vy som mu napisala ako doporuceny list, ze si nezelas qby ti posielal take spravy a aby s tebou komunikoval iba kvoli synovi. nech mas aspon nieco v rukach.

dievcacitajucelist
14. mar 2022

@vendi123 ahoj, to video, správy ukáž koliznej čo zastupovala syna na súde. Ex ti nemá žiadne vyhražne sms posielať...ma s tebou výhradne ohľadom syna komunikovať. Ak po syna nepríde zapiš si to a následne prepošli mailom na sociálnu kuratelu, ak by sa to opakovalo môže sa podať novy návrh na úpravu styku. Držím prsty 🍀

vendi123
autor
14. mar 2022

@sirka9 syn ma 7 rokov. A doteraz si ho nevyzdvihol ani raz. Chcel upravu styku. Ani teraz si ho nechce vyzdvihnut len sa vyhovara. Ked im ho nahodou nedam tak sa mi zacne vyhrazat. Uz ma par krat fizicky napadol ked som snim zila. To som bohuzial neudala lebo som bola hlupa. Sa bojim ze by sa to zopakovalo. Napisem mu to a tym to ukoncim a ked sa bude vyhrazat pojdem to asi udat lebo uz mi zneho uplne sibe.

vendi123
autor
14. mar 2022

@dievcacitajucelist dakujem vsetko si budem zapisovat. A ked za mesiac nic tak pojdem za nou.

chcemradu
14. mar 2022

Co za videa ti posiela a co ti pise? To ze sa pojde odvolat? Ved to moze. Ked mu nevyhovuje, kde a kedy si ma prist pre syna, ci ho odovzdat, nech da na upravu. Dovtedy sa treba drzat sudneho rozhodnutia. Si v prave, ak len o to ide. Nemusis sa mu prisposobovat ani mu syna nosit, ak ti to vadi. Ked si nepride v urcitom case pre syna, tak smola pre neho. Ak ti ho nevrati podla rozsudku, mozes ho udat..ale pozor ba syna, ktory vsetko vnima. 😉

drzaopica
14. mar 2022

@vendi123 to nie je povinnosť prísť po malého, ale možnosť aj, keby neprišiel mesiac nič si nepomozes iba čo syn bude mať traumu.Ked Ta obťažuje povedz, že sa obrátis na koliznu či sud

vendi123
autor
14. mar 2022

@chcemradu jemu nebude nikdy vyhovovat to je to. A on mi ho ani nenosi nas5 nosia mi ho jeho stary rodicia. Aj vcera mi ho doniesli az o 5 a nie 4 kedy mali.

vendi123
autor
14. mar 2022

@drzaopica uz som mu to napisala na to sa mi vyhraza ze posle socialku na adresu kde byva moj otec pritom tam vobec nezijem uz davno... A vraj sa mi nevyhraza ale ma varuje. Tak to napisal. A takto sa mam citit bezpecne a spokojne ked 7 rokov mi uz robi furt nieco napriek...

dievcacitajucelist
14. mar 2022

@vendi123 tie časy musí dodržiavať...nie sú stanovené pre srandu....môže sa niekedy stať, že do toho niečo príde, ale to ti musí včas oznámiť...

chcemradu
14. mar 2022

@vendi123 zjavne ani nechces radu. Pisem ti, ze nie si povinna mu nosit dieta ale on je povinny ti ho priniest podla sudneho rozhodnutia. To ze ti ho privedu stari rodicia by som prekusla, ak je v poriadku. To ze v inom case, to im treba pripomenut. Viac pomoct neviem.

leskky
14. mar 2022

Podaj návrh na výkon rozhodnutia. Súd mu znovu vysvetlí, ako má dodržiavať čo je v rozsudku a čo mu hrozí. Ak je napísané, že má dieťa doviesť na adresu trvalého blpobytu o 16tej, tak ho nemajú čo voziť o 17 atď..

brembo
14. mar 2022

ako ti to už písali vyščšie. Dieta si má vyzdvihnut on,nomože ta nutit ho vozit k nemu. Dieta ta musí doviezt v určený termín. Je povinný sa o to postarat. Bolo velkou chzbou,že si neuviedla,že ta ohrozoval,to ale možeš ešte zmenit,i ked sud to už nebude musiet akceptovat.

anna_2
14. mar 2022

@leskky Ahoj, co mu ma prosim Ta sud vysvetlit a co mu hrozi? Napisem to z pohladu prava, nie moralky. Pokial je dieta zverene do starostlivosti matke, otec nie je povinny dieta vyzdvihovat, ani mu nic nehrozi. On ma pravo sa s detmi stretavat, nie povinnost. Ma pravo ich vyzdvihnut v mieste ich trvaleho pobytu a v danom case vratit. Matka ma povinnost dieta pripravit na stretnutie s otcom. Vratit dieta moze v danom case aj niekto iny, koho otec poveri (napriklad ak ide do prace - poobednu). Ak otec nejavi zaujem, matka ma pravo poziadat upravu styku cez sud, ten pravdepodobne rozhodne o zuzeni casu.

anjelicek26
14. mar 2022

Pozri nezijete spolu, ten spravny krok si uz urobila... po dieta chodi - sice posle rodicov, ale chodi (aj to raz neskor doviezt ok stane sa), ak mu ho "nahodou nedas", tak samozrejme, ze to v poriadku nie je, to treba vykomunikovat dopredu, ze je maly chory alebo mate nejake ine zavazne rodinne plany, preco to nejde a navrhnut iny termin... kolko ste od rozchodu, ked pises, ze ti sedem rokov robi prieky? To ste nevychladli este - jedna a druha strana?

anna_2
14. mar 2022

@vendi123 a co myslis konkretne tym "odvolanim"? lebo asi myslis ze poda novy navrh na upravu styku. nie odvolanie (po 7 rokoch). ved moze dat navrh, sud rozhodne nestranne, neboj sa.

1didiana1
14. mar 2022

myslim si, ze sa nemas coho bat, podla vsetkeho je dost egoisticky a ma potrebu´, aby bolo vsetko po jeho, no to v takychto pripadoch nejak moc nehrozi

vendi123
autor
14. mar 2022

@anjelicek26 praveze vychladli.lenze som podala navrh na zvysenie vyzivneho a od vtedy mu doslova hrabe. A neda si pokoj. A ani na sud neprisiel ani papiere neposlal na sud do 5 dni ktore mal. Vypisuje mi jak sprosty ako sa odvola neviem kvoli comu ani sama lebo nechapem ho absolutne. Proste ked je sud tak to je konecna a hned sa ide zblaznit stoho a hrat sa na machra ale starat sa o syna a chodit si po nho alebo nieco tak nula bodou.

anjelicek26
14. mar 2022

@vendi123 ako ti pisala kocka vyssie, ked chodia po dieta starky, je to tiez v poriadku, dieta bolo vyzdvihnute rodinou... ved aj tvoja mama/otec ma obcas syna na postrazenie,, nie? Zvysene vyzivne ano vzdy "boli" a odvolanie moze mysliet v zmysle - ze chce maleho do striedavej starostlivosti... a malokedy ma sud dovod take velke dieta nedat... tam potom cela tema vyzivne padne... nedotahuj sa s nim na somarinach ako kto maleho vyzdvihuje fakt nie, to ti ako argument na sude neobstoji... skor bude blbe, ked on ma situacie, kedy si mu dieta nedala...