Ahojte, vedel by mi niekto poradiť ako postupovať, ak dieťa (3r.) nechce ísť k otcovi. Sme rozvedení rok, uzatvorili sme rodičovskú dohodu, že bude mať malú každý druhý vikend od soboty do nedele večera. Maličká sa tešila keď išla k nemu. Teraz posledné týždne plače, že k nemu ísť nechce, že ju bude biť a vraví, že sa ho bojí a chce byť pri mne. Mal niekto s niečím takým skúsenosť ?
Asi ju jedenkrát vybil za niečo a ona sa teraz snaží si vybrať, u koho jej bude lepšie... stretávajú sa rôzne štýly výchovy. Treba jej vysvetliť, že keď bude poslúchať, nikto ju biť nebude.
musis ju ukludnit a vysvetlit jej ze aj ocino ju lubi a nebude ju bit .. urcite ju v tom nepodporovat ale ukazat jej ze tatino je dobry ... deti su take najskor nie nie a ked uz su tam tak su stastne ...
Ja by som sa spýtala aj otca dieťaťa ci sa niečo neudialo.... Lebo bežná. Reakcia to nie je.... Nie s vycitkou ale normálny rozhovor..
Povedala aj nieco iné ako ze sa ho boji? Prečo ju zbil? Ako ju zbil...
Môžeš sa porozprávať aj s psychologickou
Asi bola nejaka blba situacia u otca, normalne sa porozpravaj s nim, s nou, oni deti casto podaju informaciu nepresne, hlavne taketo male. Skuste sa nabuduce stretnut vsetci spolu, chodte do zoo a potom si ju ocko zoberie domov, nech sa osmeli, alebo nech tam je aj babka (ked ju ma rada)... ona si casom zvykne. Ak otcovi doverujes, proste si to vydiskutujte, vysvetli mu, co sa deje, dohodnite sa, ako to budete riesit a hlavne bez vycitiek.
@kristina651 ty máš pripraviť dieťa na styk s otcom....pravdepodobne neposlúchala a dal jej na zadok, u teba to nevidí tak si vyberá lepšiu možnosť.....porozprávať sa s ex čo sa stalo prečo k nemu nechce ísť....ono veľa krát má druhý rodič iný pohľad na výchovu ....u jedného je normálne dať po zadku ak dieťa neposlúcha, u druhého je to neprijateľné.....treba nájsť zlatý stred......dať po zadku ak dieťa neposlúcha nie je ubližovanie dieťaťu a nie je to ani dôvod aby otcovi bol zakázaný styk s dieťaťom....dieťaťu vysvetliť že ak bude poslúchať po zadku ho nikto biť nebude,ale takto malé deti už vedia ktorý z rodičov im viac "povolí"a pri tom aj chcú byť.....neboj, v určitom období bude chceiť byť vzase viac u otca, lebo jej viac povolí, nebude vyžadovať aby sa učila či pomáhala😉
@syslik81 on je nezodpovedny, keď sme boli manželia nie veľmi javil záujem,aj na 2 týždne sa zbalil a odišiel domov k svojim rodičom a tak sa vrátil ako keby nič ani malej na oslave 1. r. Nebol radšej išiel na chatu s kamarátmi.. ona hovorí že keď nechce spať ju zbije až sa povracia ...a to povedal mi aj on že vracia pri nemu dosť často
@kristina651 normalne sa s nim musis porozpravat poriadne. Aky ma ritual uspavavania, ako ju uklada, co tomu amoku predchadza? To ti vie len on povedat a nie trojrocne dieta. Ono to vidi s uplne ineho uhla pohladu. Mozno dostala na rit, lebo vystrajala a revala a uz nevedel co ineho urobit, proste toto tazko strasne tazko odsudit...ano kedysi bol nezrely otec a teraz mozno tiez nevie co poriadne, ale aj tak v zaujme dietata by ste mali najst kompromisy a riesenia. Ak je problem len vecer, nech ju donesie spinkat domov, ak sa to da a nebyvate od seba moc daleko.
@kristina651 a prečo sa boji že ju bude bit? Už sa jej to stalo? Ale niečo zle urobila a lebo udialo sa niečo o com nevieš?
Môžete ísť aj k psychologické