Trestné oznámenie na manžela/bývalého manžela

23. máj 2021

ahojte, je tu niekto, kto podal trestne oznamenie na manzela, prip. exmanzela, za psychicke tyranie prip. fyzicke tyranie. Ako to prebiehalo ?
Dakujem za akekolvek informacie.

natalienka12
23. máj 2021

Ja nie, ale som z fachu. Prides, podas trestne oznamenie. Ak ho policajt vyhodnoti ako dovodne, predpokladam, ze so suhlasom prokuratora bude exmanzel zadrzany a bude podany navrh na vzatie do vazby. Ty ako poskodena po zacati trestneho stihania budes vypovedat a tvoja vypoved bude snimana na kameru. Potom budes vypocuta este po vzneseni obvinenia. A nasledne budes podrobena psychologickemu skumaniu ake nasledky na tebe zanechalo jeho konanie a ci je tvoja vypoved doveryhodna. Caka ta tazka cesta. Ale silno sa drz a ak sa rozhodnes trestne oznamenie podat, uz ti bude len a len lepsie. Drzim palce.

autor
23. máj 2021

@natalienka12 uz som jedno praveze stiahla, ale stale nad tym rozmýšľam, kedze situacia si nelepsi aj napriek tomu, ze zijeme oddelene /no v rovnakom panelaku/ a sme v rozvodovom konani. Zijeme v zahranici, takze tu ma o tom vobec nevedia informovat ako to prebieha, ze nevedia presne to je ich odpoved. Preto sa pytam aspon tu ako to u nas predbezne prebieha, co ma caka, pretoze uz su na mne badatelne znaky psychickeho tyrania, takze akykolvek minimalny stres ma rozrusi maximalne. Vdaka za podporu.

natalienka12
23. máj 2021

Ak zijes v zahranici, bohuzial neporadim. Ak sa skutok stal na uzemi cudzieho statu, Slovenska republika nema jurisdikciu na trestne stihanie. Odporucam ti navstivit pravnika v danom state.

mogaa
23. máj 2021

tak v prvom rade treba mať dôkazy o psychickom týraní, to sa ťažko dokazuje a v druhom rade aké následky to na tebe zanechalo.....teda či potrebuješ chodiť k psychiatrovi a brať AD.....tam je nápomocná správa od psychiatra, ale naozaj najdôležitejšie je dokázať psychické týranie.....takže dôkazy, dôkazy, dôkazy, nestačia tvrdenia....

natalienka12
23. máj 2021

@mogaa dokazy budu obstaravat OCTK poskodena nie je povinna mat ziadne spravy od psychiatra, prave preto bude podrobena psychologickemu znaleckemu skumaniu, kde sa tie psychicke nasledky budu skumat

sslobodnamama777
23. máj 2021

Skús íst sa opytat na policiu alebo najdi v okoli nejake centrum pomoci, tam maju aj pravnikov.

mondolina
23. máj 2021

hlavne treba volať hliadku keď sa protiprávne konanie deje...
plus po fyzickom napadnutí mať potvrdenie o ošetrení u lekára