Môj bývalý partner je po operácii. Aneurzyma aorty, následne 8-hodinová operácia. Rekonvalenscencia bude vraj dlhá. Máme tichú striedavku - to znamená, že si beriem syna ako sa dá. Vychádza mi to tak 10 pracovných dní v mesiaci. Ostatné dní je syn u starých rodičov (jeho). Momentálne som si zobrala neplatené voľno a som so synom, len žiaľ nebudem môcť takto fungovať dlho.
Bývalý partner má slušný príjem - cca 2000 eur v čistom, ja zarobím 600 v čistom, bývalý nechce prispievať, ale zvládam to aj bez neho. Teraz v tejto situácii keď je otec v nemocnici tak jeho rodičia tlačia na mňa, aby som bola so synom viac. Len neviem to skĺbiť s prácou. Fakt neviem ako to zvládnuť.
@sissy27 Zmeniť prácu sa snažím už roky. Pracujem na plný úväzok ako ekonómka. Syna nechcem nikam strčiť. Len sa tu v dobrom pýtam ako to riešiť.
A vek? Však každé dieta 3+ je v nejakom prislusnom zariadeni, nie len "niekde strcene"
Mna síce nič do toho nie je, ale nie je malo byt s vlastným dietatom 10 dni v mesiaci?
Ziadala by som vyzivne sudnou cestou
Ja by som ti tiež neprispela keď si s nim 10 dni z mesiaca, ty jemu by si myslím mala prispievať, ale samozrejme je to vaša osobná vec a môj názor je absolútne nepodstatný.
@lenkasarka a ked je to opačne, že muž má dieťa ledva 10 dní tak je všetko v poriadku? Niekedy to život zariadi inak ako by sme chceli
@kikulienka94 ale ja sa pýtam jej či pre ňu to nie je malo. Niektorí radiácia si deti nevidia aj roky o tom ale nepíšem
@lenkasarka ved ale aj kebyže to pre nu je málo, tak možno je v takej situácii, že je rada že má vôbec tých 10 dní. Btw je to pracovných dní, tak predpokladám, že si syna striedajú cez víkendy.
@kikulienka94 ja sa s tebou dotahovat nebudem. Položila som otázku autorke. Odpovie ok, neodpovie tiež ok.
Autorka, ty pracuješ na plný úväzok ako ekonómka a zarobíš 600 EUR v čistom???
600 euro ako ekonómka, to je čo za výmysel aj upratovačka na plný úväzok zarobí viac za prvé, za druhé ty nechceš svoje dieťa stačí ti 10 dní do mesiaca s ním byť? Dieťa škola, škôlka nič? Prečo by ti mal partner prispievať, keď dieťa nieje celý mesiac u teba? Trošku vymyslený nereálny prispevok
Zarobíš len 600 eur a robíš za tú sumu celé dni a noci? Keď už vymýšľaš/chceš radu tak píš ako to reálne je.
@lenkasarka ja mu posielam 50 eur kazdy mesiac
Potom je na mieste aby ti aj on poslal 50 eur ak bude dieťa u teba 20 dni.
@vikiki29 ano. Jediny zamestnavatel, ktory mi toleruje, ze chcem byt so synom a 2 piatky v mesiaci idem za nim.
Cize bývaš v inom meste, musis za synom dochádzať? Mas to ďaleko?
@simulienka2207 3 hodiny vlakom ak nestihmem spoj tak je to 5 hodin
Dufam, ze mas naozaj dobry dovod preco byvas tak daleko od vlastneho dietata… navyse ak mas pracu, ktoru mozes robit v ktoromkolvek meste a za tak mizerny plat neviem co ta tam drzi ked robis od nevidim do nevidim…nechcem to hodnotit, nezijem tvoj zivot, ale pre mna nepredstavitelne… na tvojom mieste si v prvom rade dam zverit dieta do svojej starostlivosti a zijem s nim. Tym sa vyriesi trojhodinove dochadzanie, plus budes mat urcene vyzivne na syna od ex. Ako ekonomka za 600€ pracujes kdesi na obecnom urade, takze o pol tretej si na ceste domov, na syna by si mala casu habadej.
Ekonomka, 600 eur? Matka roka toto. Chudak dieta fakt.
hej hyeny, nenapadlo vám, že to môže byť týraná žena? 🙄 ex je policajt, advokát alebo nejaká podobná morálna zberba, čiže si moc nepomôže v našej zasľúbenej krajinke, tak je rada aspoň za tých 10 dní? že žije v totálnych prdeloviciach lebo ju manipulátor ošklbal a odsťahoval sa so synom? syna aj tak pichol svojím rodičom, takže pánko je ok...
samozrejme, može to byť aj inak, ale raz si túto diskusiu možno prečíta podobná žena a nepadne jej dobre čo si prečíta 😠
ja celkom nerozumiem, ako nevies sklbit s pracou vlastne dieta? skolky su bezne do 17.00, existuju aj do 18.00, skolsky klub je do 17.00 tiez bezne. ak si ekonomka, tak nerobis 12-ky ani nocne, tak co nevies sklbit s pracou. a teda robit cely mesiac za 600 cisteho ekonomku? vsak predavacka v lidli zarobi viac, preco si preboha nenajdes lepsie platenu pracu?
@zuzanka.zuzu moze to byt vselijak, ale preto by bolo fajn, keby autorka napisala vsetky podstatne skutocnosti. Aj by sa lahsie radilo, aj by to pomohlo niekomu v podobnej situacii. Ved ani nevieme, ci je rec o skolkarovi, ktory je rukojemnikom svojich rodicov, alebo o pubertakovi, ktory sa rozhodol zit s otcom…
Mne napriklad napadlo, ze sa potrebuje postarat o nevladnych rodicov v rodnom meste, preto nemoze byvat v rovnakom meste ako syn…
Ale ja stale tvrdim, ze kazdy problem ma minimalne dve riesenia.
nie je dieťa postihnuté ak je u starých rodičov? koľko má vlastne rokov?
600e je mizerný zárobok...
Zmeň pracu, zmeň bydlisko.....aj keď to nie je jednoduché....ale 600 eur v čistom ako ekonómka v dnešných časoch sa nedá žiť...aj keby si neprispievala.... ako ekonómka máš oveľa väčšiu zodpovednosť...plat upratovačky.....
...
Sorry, ale táto historka smrdí klamstvom až za desiaty chotár. Jasné, bývalý frajer si zbali blizsie nešpecifikované dieťa a žije s ním na základe dohodnutej striedavky. Veľmi pravdepodobné. Ale keby som aj tejto časti uverila. Autorka sa "roky snaží" zmeniť prácu. Robí ekonomku za minimalku a nevie zohnať nič iné, lebo ona chce byť s dieťaťom....sorry, ale toto je taká strašná blbosť, že tomu sa veriť nedá. Ekonómka je povolanie, ktoré je ľahko vykonávateľne z veľkej časti aj z domu, takže by som ten "čas s dieťaťom" vôbec nejako tragicky nevidela. A plat ekonomiky je aspoň v dvojnásobnej vyske ako to, čo tu autorka vypisuje.
@rfrd12 Si dosť úbohá, hlavne si odbočila od podstaty.
@vroni áno, ja pracujem z domu, keď sa tak dohodneme. Ale keď mám syna od piatku do utorka, tak neurobím ani ťuk do počítača, lebo som stále s ním.
Kolko rokov ma syn a co mas za pracu, ze ju nevies sklbit so starostlivostou o dieta? Co takto zmenit pracu,znizit uvazok, poziadat sudnou cestou o zverenie dietata do starostlivosti a urcenie vyzivneho? Akoze keby ex umrel alebo si syna nebral k sebe, tak co ho strcis do hniezda zachrany?