Ahojte chcem sa opýtať zo ženou máme rozvodové konanie kde samozrejme ziada výživné ... A tu je problém neviem či tie dve deti sú ozaj moje môžem priamo na súde žiadať aby sud nariadil testy ? Ak áno platím to potom ja ak áno aká je tam cena? Ako dlho to trva? A ked sa nariadia testy súdny proces bude zatial odročený kým prídu výsledky ??? Alebo ako to funguje ...
@janeviem23 a prečo riešiš otcovstvo až keď žiada vyživné ? Ja som síce typ muža čo by som povinne odoberal DNA pri narodení , lebo matka je stale istá no otec......Výživne platiť budeš tak či onak. Ak si raz zapísaný v rodnom liste , platiť budeš. Ak si nie si istý žiadaj súd o testy. Ak však neuspeješ zaplatiš si ich sám ....
@damian85 ahoj to mi jedno ze keď neuspejem že ich zaplatim ale skrátka neverím tej kurve že deti sú moje chcem 100% istotu .. ja výživne platiť budem ak sa ukáže že sú ozaj moje
@maranco áno myslím si to od včera bol som to nahlásiť aj na kuratelu a nahlásil som aj to ako sa zena chová se každý týždeň má iného v posteli a deti sa nato dívajú to je jeden z dôvodom prečo neverím že sú moje aby toho nebolo malo zacala chlastat a klamať že ide do práce deti mi dá a miesto práce ide rozťahovať nohy
@janeviem23 na jednej strane ťa chápem na strane druhej trebalo to riesiť skôr. Teraz pri rozvode, bude všetko prebiehať " normálne ". Zatiaľ si ich otec , tak sa k tomu pristupuje. Ak by to tak nebolo , stači že každy muž povie , to nie je moje dieťa a bolo by. K tomu čo robí tvoja žena , je úplne jedno. Ak v skutočnosti toto robí , ty nie si otec , nebude ti ľuto detí ? Ak by mi toto robila žena , žiadal by som zverenie do mojej starostlivosti a nie DNA testy.
@damian85 na kuratele som povedal že chcem testy dna a ak sa ukáže že deti sú moje chcem ich k sebe no já mam len 1 izbak provedala paní ze prídu na kontrolu či to bude deťom vyhovovať ..tiež som uviedol že výživné od matery žiadať nebudem ... Áno bude ľúto deti ale skrátka už bolo dosť využívania
@janeviem23 byt je najmenší problém. Problém je že sa nedá súčastne žiadať o testy DNA a zároveň zverenie do starostlivosti. No držim palce...
@janeviem23 dostanes striedavku, 1 izb nestaci, deti musia mat samostatne izby u Teba a aj u zeny. Aspon co ja viem, tak to vyzaduju. Vyhradnu nedostane nikto len tak. Hlavne je to iba nejake obvinenie a to ludia robia v pripade rozvodu standardne. Neviem preco si ludia robia deti ako stenata a beru kadekoho a potom nevedia co s tym.
@kiki68 bohužiaľ obviňovanie to nie je mám nato dôkazy tak isto mena aj čísla a žiaľ deti to vidia a hovoria mi to .. čo sa tyka bývania povedala mi na kuratele že byt môže byť aj 1 ak maju deti kde spať a bude čisto
@kiki68 čo sa týka striedavky stým súhlasiť nebudem
@janeviem23 zaujimave, od kazdeho vyzaduju inak, za mna na 2 deti je 1 izbak malo. Nemaju ziadne sukromie. Striedavku davaju prakticky povinne. Jedine keby sa vzda deti, alebo ich ohrozuje. Ked ani zeny, o maju napr domace nasilie od partnera uz nedostanu vyhradnu. Lebo nie je preukazane to, ze ked je s detmi bez zeny je nasilny. Ako nerataj s tym, ze to pojde nejak pekne. Ak ide o starsie deti od cca 10 rokov , tak je mozne, ze sud bude prihliadat na ich nazor. Tam bude urcite kolizna urcena
@kiki68 deti maju 6 8 a 10 ... 7.1 majú ísť na pohovor na kuratelu
@janeviem23 uvidis po kuratele, to bude dolezite. Tiez ako kuratela dalej presetri to cele. Ale mozes vobec dieta zapriet po viac ako 3 rokoch? Mne sa zda, ze to ide iba prve tri roky. Potom uz nepomoze ani DNA test, na toto zakon asi nejak nehladi. Niekto to tu totiz riesil, ze dokedy sa da cez DNA prihlasit ako otec o dieta, matka nechcela otca v RL. Chcela mat pokoj. Lebo odkopnut tak velke deti len skrz DNA. Osobne pochybujem, ze vsetky deti su niekoho ineho. Co spravis ked bude iba jedno niekoho ineho? Myslela som, ze tam ide o deti do max 3 rokov
@janeviem23 chápem tvoje pocity. Ale vcíť sa aj ty do pocitov tých detí. Ak by si aj nebol ich otec, oni iného otca ako si ty nepoznajú. Aký máš s deťmi vzťah? Ak je ich matka taká hrozná ako si písal, nebolo by lepšie, ak by vyrastali s tebou, aj keď by neboli tvoje? A primerane veku by si im vysvetlil, aké sú skutočnosti... Vieš, tie deti nemôžu za to, akú majú matku... Ak ty máš s nimi dobrý vzťah, ja by som to neničila...
@kiki68 ja som si to tiež myslel že 3 roky ale bez problémov mi na kuratele povedali že môžem žiadať dna aj po takomto case
@123profil321 ja mám s deťmi vynikajúci vzťah 10 ročna hrava hokej menší hádzanú a malinká začína tancovať ... Hlavne mala na mne lipne neskutočne silno... Stále sa pýta ku mne a nechce ísť potom ani domov ... Staršia ťa chodí občas jej sa nechce a malý tiež sem tam byvam v novom byte asi pol roka ale za celý teba čas som v byte nebol sám vždy mám nejaké dieťa zo sebou buď dve baby alebo malého alebo dakedy kto chce ten ide
@janeviem23 no vidíš. A vieš si predstaviť, že by si im teraz povedal "Ja vlastne nie som vás ocko, už sa neuvidíme?" Vieš si predstaviť ako sa im zosype svet, keď im niečo takéto povieš? Ja chápem, že to musí byť ťažké, ale aké ťažké to bude pre tie deti...? Oni to nevedia tak jednoducho spracovať ako dospelí...
@janeviem23 ja by som neriesila dna, ale deti. Akonahle totiz sud urci otca neznameho, Ty sa teda nejak zrieknes otcovstva, na to dieta stracas narok ako rodic. Lebo uz rodicom nebudes. Mne by islo teda o deti a nie o to, ze su moja krv. Po tych rokoch je to jedno, tie deti si vychoval a piplal Ty a nie nejaky jej milenec. Ty s nimi mas pekny vztah a Tebe budu na stare kolena pomahat, nie nejakemu neznamemu cloveku. Mysli na toto
@janeviem23 kúp si najprv domáce testy otcovstva okolo 100-150€ a daj vyhodnotiť, aby si vedel či to budeš riešiť cez súd. Súdny stojí okolo 500€.
A lehotu na zapretie otcovstva máš 3 roky odkedy si sa dozvedel že možno nie si ich otcom.