Ahojte baby,
Mám už skoro 27 rokov a stále nemám meno môjho otcami na rodnom liste.
Chcem sa opýtať ako postupovať?
Mam napísať na súd žiadosť?
Mama mi dala dve možnosti bud jeden alebo druhý to teraz tam mam napísať oboch ?
Neviem ich dátumy narodenia ako to mam zistiť ?
Stačí fb profil ?
Ďakujem za každú radu
Blbé komentáre si nechajte ako dieťa som si to užila dosť.
Rozumiem, ze chces zisti kto si a odkial pochadzas. Ale je vobec mozne toto dat na sud? A preco? Nie je jednoduchsie dotycneho kontaktovat priamo? A pokial ide o sud, keby to hned aj slo, pochybujem ze sud bude nieco dorucovat na FB profil ...
@pribinak len nech si to dobre rozmysli, lebo dokazne bremeno bude musiet znasat ona a teda je fest rozdiel ak u niekoho vyjde, ze zacvaka 200-300 len za test DNA a nasledne pri prehratom spore, aj pravnika na druhej strane a sudne trovy co su stovkove palky a plus rozvrati nejaku dalsiu rodinu alebo vztah lebo mamka si suchla za mlada kade-tade na dvakrat rovnako....
@lubkavargova1 preto je píšem abysa poradila s právnikom
@nikaleo17 ak vieš kde bývajú pozri kataster ak niečo vlastnia tam budeš mať dátum narodenia https://cica.vugk.sk/VL_vyber.aspx
@nikaleo17
Nie je to žiadosť, ale návrh na určenie otcovstva, v ktorom je potrebné okrem iného popísať skutočnosti nasvedčujúce tomu, že práve označený muž má byť otcom dieťaťa. Je vhodné si to celé dobre rozmyslieť, pretože náklady spojené s určením otcovstva súdom nemusia byť najnižšie, teda "netrafiť" sa na prvý či druhý pokus, ak by k nim po dlhom čase došlo, môže byť nákladné.
@nikaleo17 ak s tým bude potencionálny otec súhlasiť tak si najprv urobiť súkromný anonymný DNA test za 120-170€ aby si zistila ktorý z dvoch je pravý otec. Treba urobiť výter ústnej sliznice a zaslať poštou vzorky.
Súdno-znalecký test otcovstva stojí okolo 500€, znalec bude prítomný pri odbere vzoriek.
@lubkavargova1 lebo o mne ani nevie ze existujem nie nejde mi o dedičstvo skôr o to ze nie som z ducha svätého
Kontaktovala by som ich na tvojom mieste oboch (ak aspoň jeden z nich bude ochotný test podstúpiť tak hneď budeš mať jasno ktorý je otec). A potom súdnou cestou riešiť ďalej zapísanie do rodného listu.
Ale určite choď na to citlivo, po 27 rokoch niekomu oznámiť že má možno dieťa je veľký šok.
Tak podla tvojich odpovedi mila autorka, mas v sebe vela hnevu a zatrpknutie...a inak mas pravdu, kazdy by mal byt zodpovedny za svoje konanie...primarne tvoja matka....ju spovedaj, ze ako to bolo a nech ona sa postavi ako prva do radu, a tak, ze ako ti zivot dodrbala, a nie chlap co a ty tam prides ako bohyna pomsty...moja, keby si tak prisla a moj manzel tak by bol, tak reku dobre, ale dokaz, ze je tvoj otec, trvala by som na sudnych veciach a v pripade ze nie, tak by si mala po chlebe, si pripravena zniest tiazu toho, ze si niekoho nepravom obvinila, rozvratila rodinu a cvakat tazke prachy za pravnikov a sud?
@lubkavargova1 nejde o hnev ale mrzí ma to ze mi nedal ani šancu akoby hneď zatvoril dvere snažila som sa viac krát počas dvoch rokov a nikdy mi neodpísal iba raz na začiatku a to bolo všetko proste ani o mňa nestojí nezaujíma ho to
V RL je otec neznamy? Nechapem trosku vyznam tohto tu, akoze dohladanie a zapis do RL, kvoly akemu dovodu? Dedenie? Alebo ako kvoly comu odrazu taky zaujem zapisat niekoho kto nestal o vas 27 rokov?