Prosím poraďte.
Mam priateľa s ktorým sme spolu 6 r. A máme 9m babetko. Terás sa po 10r ozvala jeho ex zevraj je otcom jej 10r.syna.Moj priateľ není napísaný v rodnom liste. V rodnom liste je zapísaný jej bývalý manžel. Ona sa ale začala vyhrážať že dá urobiť testy dna lebo chce aby sa začal s jej synom môj priateľ stretávať a zrejme si ho aj bravat. S chlapcom nemajú žiadny vzťah sú ako cudzí ľudia nakoľko ona si neželala aby ich môj priateľ nejako kontaktoval..Co sa da v tomto prípade robiť ďakujem za vaše rady.
Po troch rokoch uz ani testy DNA nepomozu, su irelevantne, v zaujme dietata ostane v papieroch exmanzel natrvalo... aj keby dokaze testami DNA, ze je otec tvoj priatel - nema ziadne povinnosti... zena ma len tri roky na zapretie/zmenu otcovstva, jedine, ze by to Ex prebral na seba dobrovolne a "oslobodil" tym od platenia byvaleho manzela... tak je to teraz na vas, ja by som na tie testy DNA isla pre vlastne svedomie a istotu a skusila si s dietatom vybudovat nejaky vztah, ak je teda jeho. A asi by som riadne vynadala ex, ze tvojho priatela okradla doslova o polku detstva a vztah, ktory zo synom mohol mat.
@sissy27 ja som s toho na nervy neviem prečo po 10rokoch sa ozvala a tvrdí že môj priateľ je jeho otec aj keď není v rodnom liste a počas ich vzťahu ho podvádzal tak není tu ta istota že chlapec je jeho ale 10rokov je dosť dlhá doba ved obrala ich o veľa ci syna alebo môjho priateľa
Fuj, čo je toto za ženu. Že 10 rokov bude tajiť takúto vec dieťaťu aj jeho otcovi. A teraz sa ide ešte vyhrážať? Odpad. Skôr mi príde, že potrebuje peniaze od niekoho ťahať. Ale súhlasím s pár názormi vyššie, že na test by som išla (mamička ho určite zaplatí, keď má na tom zrazu taký záujem), aby som vedela pravdu. A konala potom podľa toho. Ak aj bude otcom, tak určite sa nezačne s chlapcom stretávať hneď naplno. Veď pre to dieťa chúďa to bude šok. Že zrazu má iného otca.
Urcite si exmanzel dupol, ze dieta nie je jeho a prestal platit...ale bohuzial, takto to nefunguje... sam na tu matriku isiel, sam to podpisal, mal tri roky na zapretie otcovstva, proste je neskoro, aj keby to dokaze na sude, nic to v pravnom vztahu k dietatu nezmeni bez suhlasu protistrany (teda bio otca)... och mam zle srdce na taketo zeny, co bezdovodne zataja dieta, kde sme? Ved nie je len ich! Tvoj priatel tipujem nie je ziaden nasilnik ci alkoholik, kde by sa to dalo este pochopit.
@sonia1990 ja ti odpoviem spravne. V prvom rade plati domienka o otcovstve. Cize otcom jej syna je jej manzel,ktoreho uviedla v rodnom liste a do az do casu,kym uvedeny muz-teda otec dietata v rodnom liste nepoda navrh na sud na zapretie otcovstva. Tento navrh je mozne podat do 3 rokov OD KEDY sa dozvedel o skutocnosti,ze NIE JE alebo NEMUSI byt otcom dietata. Ak bude tvrdit,ze sa to napr dozvede pred pol rokom,tak sa konanie jednoducho zacne. Na sude v ramci konania moze dotycna hned uviest muza,ktory je podla nej bio otcom. Sud mu moze nariadit testy DNA,kedze tie su relevantnou info o tom,kto je bio otcom maloleteho dietata v ramci dokazovania. Ak by sa na testy nedostavil,tak sud mu moze napadlit jednak poriadkovu pokutu a jednak ho moze na testy dat predviest policajtmi…
@sonia1990 presne by som sa zariadila ako ti píše
@ibajaanikiny ,dovtedy netreba nič riešiť kým z ich strany nezačne súdne jednanie
@ibajaanikiny ďakujem vám žienky za rady dúfam ze sa to vyrieši ste veľmi zlaté no takto sa človeku zmení život a starosti. Ďakujem
No to je matka roka, ked vyvolava opita :( chudak dieta pri nej :(
.
@sonia1990 tak nechce aby ho kontaktoval a zároveň chce aby si ho brával? 🤨
No nič, nech ide na testy