Ahojte, prosím vás ako by ste riešili situáciu s telefonickým kontaktom otca a syna? Ex-partner využíva môj mobil na hovory. Synovi síce dal mobil, ale kartu mu nedobíjal a tak karta už nie je funkčná, takže využíva môj mobil. Ale ja nie som niekdy doma a teda počúvam hlúpe poznámky o tom kde sa k..vím.
Navrhla som ex-partnerovi aby synovi zakúpil novú kartu, na čo on nemá peniaze....pričom ale svojej mamke nemal problém kúpiť mobil aj s kartou.
Ako by ste to riešili s hovormi?
Nedvihnutie mobilu z mojej strany je brané ako bránenie v kontakte so synom.... Nuž osobne nevidim dôvod aby našiel peniaze na kartu pre syna a vyjadrenia ako nemá mi neprídu pravdivé, kedže evidentne nie je v núdzi. Teda by mala byť ochota aj na jeho strane a nie invektívy ak nie som so synom. Normálny a korektný vzťah je možný ak obe strany chápu isté veci, ale ak jedna strana len využíva tak to mi tiež nepríde ako normálne a korektné... navyše časom bude syn so mnou tráviť menej času čo predpokladá aj to, že pri ňom nebudem častejšie. Zažila som aj situácie, že som lietala za synom po ihrisku, lebo otec chcel syna k telefonu..... asi ťažko hovoriť o korektnom vzťahu pri dokazovaní si svojich práv bez ohľadu na čokoľvek----
žiadnu kartu by som za svoje nekupovala, ocinko keď chce vola´t, nech kartu kúpi. A po takých hlúpych poznámkach z jeho strany by som nedvíhala ani mobil .... Nech si to nezvyká ....
@sisa2111 a preco synovi nekupis kartu ty??? Ved je to par eur... On uz jefnu kupil a aj mobil... Nebud detinska a malicherna, budes nat klud.
@sisa2111 neriešila by som. Pokiaľ by volal na môj mobil, tak by som mu len oznámila, kedy môže volať a bude môcť hovoriť so synom. Nie je to žiadne bránenie v styku. Keďže syn nemá vlastný telefón tak mu môže kľudne napísať list. Neviem koľko rokov má syn, každopádne ak mu ty vlastný mobil zaobstarať nechceš tak ťa nikto nútiť nemôže. Ak ex chce, nech zabezpečí a financuje.
@nelinka2009 myslím, že keby sa pán otec choval normálne, tak mu ten kredit v pohode dobije... Ale skákať ako ex píska a nechať si nadávať - no nech si ide pískať do lesa na medvede.
Kup mu kartu,stoji par eur. nemusis mu ju dobijat, karta je bez dobitia platna 1 rok. Otec sa mu dovola, aj ked syn nebude mat kredit. A mas pokoj.
@sisa2111 v takomto pripade by som synovi kupila novu kartu a pisomne doporucene oznamila otcovi, ze pokial chce neobmedzeny kontakt tel. c. je 090x a je potrebne ho pravidelne dobijat. V opacnom pripade ty si dostupna so synom na telefone a daj mu dva terminy. Neobmedzeny kontakt so synom neznamena, ze ty budes sediet doma na zadku a cakat, kedy sa panovi uraci zavolat. Ked to nevie pochopit, mozeteto vyriesit na sude. A kde sa k.rvis je jeho do toho h.vno 🙂.
O2 karta stoji malinko. 2eura. A aj ked sa nedobije kredit je rok aktivna. Akoze kup mu ty tu kartu ked je otec nie schopny toho... drzim palce
tak v prvom rade by som mu povedala, že ak ťa mieni urážať, tak nech viac na tvoj mobil nevolá, ak by to nepochopil, viac by som nedvihla (hádam sa nenechám urážať), po druhé, často napr. v O2 ponúkajú sim kartu za 2 eur, tak by som synovi kúpila a dobiť mu kredit 6 eur raz za tri mesiace nie je tiež veľký výdavok a mala by som od idiota pokoj
@sisa2111 evidentne nie ste zrelí na normálny korektný vzťah po rozchode. On rieši tvoje aktivity mimo domov, ty riešiš čo on komu kúpil. Dohodnite sa vopred na tom, kedy bude syna kontaktovať, aby si bola doma. Ak mu chce zavolať kedykoľvek, nech mu kúpi kartu. Ak nechce, bude musieť prijať to, že ho niekedy nezastihne. V takej situácii by som mu nezdvihla, iba by som poslala sms s tým, že syn s tebou momentálne nie je. Akúkoľvek jeho snahu v tej chvíli komunikovať, alebo urážať cez sms, by som ignorovala.