Tehotná počas rozvodu

lugo712
10. mar 2013

s manželom sa rozvádzam a som v 6 mesiaci chcela by som vedieť či mi musí prispieť na výbavičku pre malé lebo ja už dcéru mám a z 200 € sa živiť jedno a nakúpiť pre druhé fakt nedá.

janinah
10. mar 2013

nie som právnik,ale asi až sa malé narodí,tak bude musieť naň platiť,si myslím...

macamac
10. mar 2013

@lugo712 tiež tomu nejak nerozumiem, ale ja si myslím,že dokonca môžeš požiadať aj o výživné pre teba-keďže si nepracujúca.
a ak dobrovolne nechce prispievať teraz,tak až po určení súdom ti vyplatí všetky výdavky-preto si odkladaj bločky od všetkého, čo sa tehotenstva týka, aj od lekárov, liekov, vitamínov....

trasko
10. mar 2013

ano bude musiet platit.dokonca 9mes.po rozvode ak by sa babatko narodilo tak je podla zakona otec on.aj vyzivne musi platit.ved to pri rozvode povies,ze si tehu.

lucia192
10. mar 2013

@lugo712 mal by platiť výživné, lebo za otca dieťaťa so do 300 dní po rozvode berie exmanžel, ale počula som, že sa dá vymáhať aj výživné pre exmanželku, skús sa poradiť s právnikom

mirica
11. mar 2013

@lugo712 požiadaj o určenie výživného na manželku ( do rozvodu je zo zákona životná úroveň manželov rovnaká ) + skús dať do návrhu aj predbežné opatrenie ( to znamená , že by musel začať platiť okamžite ako rozhodne súd , nie až po nadobudnutí právoplatnosti).......no a po rozvode zase požiadaj o výživné na exmanželku - určite ho dostaneš. Viem ešte , že existuje aj to , že ti musí prispievať aj na náklady spojené s tehu a zľahnutím , ale tam neviem , či sa to náhodou nie je len pre nezobratých ....najlepšie je ísť okamžite na sociálku , tam ti povedia všetko . Môžeš si dať aj určiť výživné na staršiu dcérku , ešte pred rozvodom. Náklady na výbavičku , tam neviem či sa to náhodou nedá až po tom , ako na súd dodáš bločky o jej nákupe .