Tabuľka na výživné

andreastaronova
1. júl 2023

Ahojte, idem žiadať o výživné na dieťa. Nemáte prosim Vás náhodou tabuľku, do ktorej sa vpisu náklady na život(domácnosť, strava,.....) ďakujem

nikaeli
1. júl 2023

záležitosť 2min vo worde, či v exceli - sadnem, naťukám a mám 100x rýchlejšie, než čakať, kým mi niekto pošle tú svoju 🤷🏻‍♀️

sedela som nad tým minulý týždeň a spísala zaradom všetko, čo som potrebovala..

cacianka
1. júl 2023

Stačí linajkovy papier a pravítko, kalkulačka a pero

nikaeli
1. júl 2023

@cacianka alebo aj tak sa dá 😉

andreastaronova
autor
1. júl 2023

Ďakujem, ale práve takéto rady nepotrebujem!
Pýtala som sa slušne, vaše odpovede sú zbytočné.
Prosila som o tabuľku, ak je nejaká, kde sú uvedené všetky dôležité položky aby som na niečo nezabudla. Takže ďakujem ale nepomohli ste mi.

nikaeli
1. júl 2023

@andreastaronova každý predsa vie, aké má výdavky. Choď zaradom, za čo všetko platíš a vieš zdokladovať a zapisuj. Mne napr. sudkyňa vyškrtla vreckové a poistku - že to nie sú životne nevyhnutné výdavky.

erikaa09
2. júl 2023

@nikaeli u nas poistku nechala ;)

kopytko03
2. júl 2023

@andreastaronova životné náklady má predsa každý iné, cudzia tabuľka ti bude nanič ak druhá mamina kupuje a platí veci čo ty nie.

basska_b
2. júl 2023

Nechcem byt hnusna, ale neda mi - dalsi level su uz len tie maminy, co chcu poslat blocky z nakupu. UM, ked dieta je kojene a pod. Ci to chcu len na orientaciu v cenach?

zuzinka888
2. júl 2023

Nie, kazdy vie pracovat na pocitaci. A nie vsetci si presli rozvodom. Ja by som tiez nevedela co tam vsetko zahrnut- kedze som sa nerozvadzala. Fakt by som nevedela ci tam mozem napisat - baby plavanie, a vstupne do centier pre deti- pre niekoho dolezite pre rozvoj, pre niekoho uplna zbytocnost a vypyslanie aktivit len aby ocko platil. Asi by som napisala vsetko na papier a nech vyskrtaju co netreba.

nikaeli
2. júl 2023

@zuzinka888 spisuje sa jednoducho všetko, za čo platíš. Ja mám dve deti - škôlkara a študentku SŠ a výdavky na nich sú rozdielne - napr. škôlkar nemá vreckové, doučovanie, pomôcky na prax, mobilné služby, cestovné a pod. Niekto má drobca s plienkami a umelým mliekom, či špeciálnou stravou, ja nie. Univerzálna tabuľka neexistuje. Každý platí bývanie, stravu, drogériu, oblečenie, obuv, lieky. Ostatné si musí doplniť každý sám. A ako napísala @cacianka, postačí aj papier a pero.

cacianka
2. júl 2023

@nikaeli ja som išla systematicky, okruhy.
Bývanie a všetky náklady
- nájomné spolu / deleno počet osôb / priemer na 1 osobu tzn.na dieťa na mesiac
- plyn detto
- elektrina detto
- voda detto
- internet detto
- mobil detto, smeti, poistka, ....
Cestovné , školské poplatky, školské potreby, zdravotné poplatky, oblečenie, strava, hygiena a drogéria, iné náklady ako okuliare, zubný strojček, krúžky, voľnočasové aktivity, časopisy, škola v prírode, plavecký a lyžiarsky, ejaje zdravotne poplatky,
To čo som nevedela deklarovať mesačne, spísala som si vedľa a urobila mesačný priemer a až to vložila do tabuľky. Napr. potrebuje 4 tielka ročne, 6 tričiek krátky rukáv, 10 dlhý , 10 ponožiek, 5 pančuchy, 2 zimné 2 jesenné topánky, 2 sandálky, 2 tenisky, sú to veci čo sa nekupujú každý mesiac, tak som pozrela bežné ceny ,zrátal a vydelila na 12 mesiacov. Takto som rátala všetko.
To či sa platí 1x ročne, som dopísala na záver
A naozaj stačil papier a pero
Neviem kto má aké výdavky a náklady, takže preto som napísala prvú odpoveď takú ako som.