ahojte...chcem sa spytat alebo poradit skor...moja mama udala svojho priatela teda uz ex...za fyzicke tyranie alebo tusim tyranej zverenej osoby ci co...uviedla mna a muza ako svedka...vieme ze jej robil zle no nikdy sme nevideli ze by ju udrel...ona nas uviedla bez nasho vedomia ze mame vypovedat...ked nas predvieli na krimi sli sme aby bol pokoj...boli sme tam s detmi lebo si ich nemame kde dat....tam nam povedali ze uz nemusime prist...myslela som ze mame pokoj ....ja som mala pred vypocuvanim aj po kolaps co som na nervy z toho bola...dnes nam prislo predvolanie na sud....vypovedi sa asi nevyhneme...ale ako,kde dat,deti,bute tam aj on..je to o mesiac uz mi je zle z toho....ved nic podstatne sme nevypovedali.dokonca muz bol na vypocuvany 5min.naco nas tam tahaju???
Nemas nejaku kamosku ci by ti deti počas pojednávania postrazila? Druha babka je nepoužitelná?
Co sa týka otázok na pojednávaní, sudca bude vychádzať z vašej výpovede na polícii, takze v podstate zopakujes to co si povedala na polícii
Skús sa opýta´t právnikov na MK. Ako to máte riešiť - či môže jeden ostať s deťmi doma.
@barbara088 Musíte ísť vypovedať. Ja mám podobné. Musím prísť na súd, ale len raz kvôli výpovedi. Aj na polícii som bola raz.
Však sa vystriedate s mužom, keď Ty budeš dnu tak on bude von s deťmi a naopak.
@pribinak druha babka nezije...a svokor nepripada do uvahy pije..
@barbara088 kamoska, suseda?
no aj to je moznost sice neviem najmensia je stale s nami....ale ked ja sa nechcem stretnut s chlapom boze zase budem pol roka nesvoja z toho..
@barbara088 ked sa bojis nejakých vyhrážok, ci útoku, je tam justičná stráž, su to policajti v zelenom a môžes ich požiadať o odprevádzania az pred pojednávaciu miestnosť, pl svojej výpovedi môžeš odísť domov, nemusíš čakať na koniec pojednávania
@barbara088 To sa ani neuvidíte. Ja som stála na jednom konci chodby a ona na druhom, bolo tam viac ľudí, toho sa neboj. Aj ja som sa bála, ale dalo sa to. Nervy pracujú samozrejme.
Sa podržíte s manželom.
vsak budeme musiet...ale viete keby som vedeli nieco podstatne pochopim.ale my sme ani skoro v kontakte neboli,s mojou mamou som si nikdy nevychadzala ako 13rocnu nas opustila s bratom byvaly sme s otcom...vsetko som ja tahala ani poriadne detstvo som nemala.a ona mi este aj teraz robi starosti no hruza
@barbara088 najlepšie je povedat pravdu, nebudeš mat zle svedomie a ani sa nezametam do výmyslov a klamstiev, niet nad čiste svedomie a pokojný spánok ;))
Ak máš fakt h toho hrôzu a stres tak Liga za dusevne zdravie robí psych.poradenstvo a vedia dat kontakt na psychológa v oblasti kde bývas
@barbara088 Podľa § 126 ods. 1 OSP: "Každá fyzická osoba je povinná ustanoviť sa na predvolanie na súd a vypovedať ako svedok. Musí vypovedať pravdu a nič nezamlčovať. Výpoveď môže odoprieť len vtedy, keby ňou spôsobil nebezpečenstvo trestného stíhania sebe alebo blízkym osobám; o dôvodnosti odopretia výpovede rozhoduje súd. Výpoveď môže odoprieť aj vtedy, ak by výpoveďou porušil spovedné tajomstvo alebo tajomstvo informácie, ktorá mu bola zverená ako osobe poverenej pastoračnou starostlivosťou ústne alebo písomne pod podmienkou zachovať mlčanlivosť."
Pojednávania sa zúčastnite; ak sa na Vás vzťahuje niektorý z dôvodov, pre ktorý možno odmietnuť svedeckú výpoveď, uvediete to po tom, keď Vás sudca predvolá do pojednávacej miestnosti.
a hlavne sa ničoho neboj. tí ľudia tam nie sú na to, aby ti odhryzli z nosa. prípad je pre nich len jeden z mnohých, denná rutina. 🙂
@barbara088
@barbara088 Volajú všetkých koho sa len dá. Tam je niekedy ťažké dokazovanie. V mojom prípade je už dotyčná osoba mŕtva, takže tam budú vypovedať aj susedia a pod. Musia prísť.
Držím palce, je to veľmi nepríjemné.
@barbara088 tahaju vas tam ako svedkov, kedze bude pojednavanie. co sa deti tyka, skus poprosit kamaratku alebo svoku, nech ich postrazi. a zle ti byt nemusi, vy nie ste obvineni, len svedkovia.